U UTORAK BEZ TOPLE VODE KORISNICI USLUGA TOPLANE „JUG“

U UTORAK BEZ TOPLE VODE KORISNICI USLUGA TOPLANE „JUG“

„Novosadska toplana“ obaveštava da će u utorak,17. septembra, od 12 sati, zbog radova na rekonstrukciji Tolane „Jug“, doći do poremećaja u isporuci  tople potrošne vode za toplotno područje ove toplane. Normalizacija se očekuje Čitaj više »

KORZO ZAUSTAVIO SAOBRAĆAJ U CENTRU NOVOG SADA ZBOG KLASIČNE MUZIKE

KORZO ZAUSTAVIO SAOBRAĆAJ U CENTRU NOVOG SADA ZBOG KLASIČNE MUZIKE

Novi Sad je sinoć, nalik evropskim prestonicama, zaustavio saobraćaj u jednom od najprometnijih bulevara zbog kulture. Korzo je ponovo izveo Novosađane, u duhu 20. godina, prošlog veka, koji su uživali u skoro Čitaj više »

SPEKTAKULARNO FINALE OPENS DISTRIKTA

SPEKTAKULARNO FINALE OPENS DISTRIKTA

Veliko finale OPENS distrikta – FISE district oduševilo je više hiljda Novosađana na platou ispred SPENS-a. Svetski poznata imena u četiri discipline iz oblasti akcionih sportova, došli su u Novi Sad na Čitaj više »

SREDNjA MAŠINSKA ŠKOLA DOBILA MURAL

SREDNjA MAŠINSKA ŠKOLA DOBILA MURAL

U okviru manifestacije „OPENS distrikt” i kao plod dobre saradnje, Savez omladinskih udruženja „OPENS 2019” poklonio je mural Srednjoj mašinskoj školi, koji su na zidu škole nacrtali umetnici Stefan Stanojević i Uroš Čitaj više »

PONOVO HUMANITARNI PONEDELjAK ZA GALINU

PONOVO HUMANITARNI PONEDELjAK ZA GALINU

U ponedeljak će biti ponovljena humanitarna akcija na Štrandu posvećena dvoipogodišnjoj Galini Grnji iz Novog Sada, jer je prošlog ponedeljka zbog lošeg vremena, prikupljeno svega 5 ipo hiljada dinara. Galina Grnja rođena je Čitaj više »

 

ŠTA SPREMA EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ZA OPENS YOUTH FAIR POČETKOM JULA

Da li znate gde ćete biti i šta ćete raditi 2021. godine? Šta će biti te godine u Novom Sadu i zašto će taj grad biti centar kulture u Evropi i destinacija koju nikako ne treba zaobići? Ko stoji iza pripreme Novog Sada za 2021. i šta podrazumeva projekat „Novi Sad 2021“? Odgovore na ta, ali i druga pitanja koja imate, dobićete u okviru regionalnog sajma omladinskog turizma, OPENS Youth Fair-a, na kom će, ove godine, svoj program imati i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ 2. i 3. jula, koji će otvoriti vrata svojih prostorija u Apolo centru (Trg slobode 3) sa željom da se više približi Novosađanima, čuje njihove sugestije i predstavi svoje aktivnosti. Oba dana program će početi u 18 časova i sve aktivnosti biće besplatne.

Posetioci će imati prilike da se provozaju virtuelnim biciklom i zavire u staro jezgro Novog Sada, upoznaju se sa njegovim znamenitostima i kulturnim nasleđem. „Vožnja“ kreće od kuće naše naučnice Mileve Marić Ajnštajn, zatim kroz sam centar grada, preko Keja, pa sve do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Po istom principu, kroz virtuelnu šetnju, moći će da se vidi kako će izgledati budući Kreativni polis, odnosno takozvana Kineska četvrt, šta će obuhvatitii zašto će biti važno posetiti ga 2021.

Koliko smo uopšte upoznati sa projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“? Na koji način svako od nas može da se priključi i učestvuje u kreiranju kulturnih sadržaja? Koje su aktivnosti realizovane i šta nas još očekuje da bismo spremno dočekali godinu titule – 2021.? Na ta i mnoga druga pitanja odgovaraće volonteri, a odgovore mogu da daju i svi koji dođu u Apolo centar, u okviru kviza koji će se baviti projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“. Za najbolje su pripremljene i nagrade.  Za kviz nije potrebno posebno predznanje, već je cilj da se građani više upoznaju sa projektom EPK 2021, ljudima koji rade na projektu i aktivnostima koje su bitne za sve građane Novog Sada. 

PPsetioce očekuje i „putovanje“ u 2021. godinu u okviru performansa  pod nazivom „Da li želite da znate šta ćete raditi 2021. godine?“ koga će izvesti glumica Sonja Leštar, od koje će svi koji to žele saznati šta nas čeka za dve godine u Novom Sadu, makar kada su u pitanju kulturni događaji i manifestacije.