NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

Požarevački novinar Momčilo Veljković prošlog januara uspešno je „preležao“ infarkt, pa je, godinu dana kasnije rešio da to I proslavi kao neku vrstu drugog rođendana.. Slavlje za prijatelje organizovao je u kafiću Čitaj više »

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

Zbirke zadataka za pripremu osmaka za završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa su u prodaji. Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni Čitaj više »

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

U saradnji sa Ministarstvom za rad, Centar za mame objavio je „crnu listu poslodavaca“ za decembar prošle godine. Na tom spisku su firme koje krše prava trudnica i porodilja. Na crnoj listi Čitaj više »

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

Tajlandska agencija za borbu protiv narkotika javno se izvinila pošto je slučajno na aukciji prodala automobil u kome su bile sakrivene tablete amfetamina. Na aukciji u Tajlandu, kupac je za „Hondu CRV“, Čitaj više »

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

Osuđenik koji je prošlog meseca pobegao iz belgijskog zatvora nasmejao je svoje nekadašnje „cimere“, pošto je poslao razglednicu sa porukom „Pozdrav sa Tajlanda“. Ualid Sekaki jedan je od petorice osuđenika koji su Čitaj više »

 

ŠTA SPREMA EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ZA OPENS YOUTH FAIR POČETKOM JULA

Da li znate gde ćete biti i šta ćete raditi 2021. godine? Šta će biti te godine u Novom Sadu i zašto će taj grad biti centar kulture u Evropi i destinacija koju nikako ne treba zaobići? Ko stoji iza pripreme Novog Sada za 2021. i šta podrazumeva projekat „Novi Sad 2021“? Odgovore na ta, ali i druga pitanja koja imate, dobićete u okviru regionalnog sajma omladinskog turizma, OPENS Youth Fair-a, na kom će, ove godine, svoj program imati i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ 2. i 3. jula, koji će otvoriti vrata svojih prostorija u Apolo centru (Trg slobode 3) sa željom da se više približi Novosađanima, čuje njihove sugestije i predstavi svoje aktivnosti. Oba dana program će početi u 18 časova i sve aktivnosti biće besplatne.

Posetioci će imati prilike da se provozaju virtuelnim biciklom i zavire u staro jezgro Novog Sada, upoznaju se sa njegovim znamenitostima i kulturnim nasleđem. „Vožnja“ kreće od kuće naše naučnice Mileve Marić Ajnštajn, zatim kroz sam centar grada, preko Keja, pa sve do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Po istom principu, kroz virtuelnu šetnju, moći će da se vidi kako će izgledati budući Kreativni polis, odnosno takozvana Kineska četvrt, šta će obuhvatitii zašto će biti važno posetiti ga 2021.

Koliko smo uopšte upoznati sa projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“? Na koji način svako od nas može da se priključi i učestvuje u kreiranju kulturnih sadržaja? Koje su aktivnosti realizovane i šta nas još očekuje da bismo spremno dočekali godinu titule – 2021.? Na ta i mnoga druga pitanja odgovaraće volonteri, a odgovore mogu da daju i svi koji dođu u Apolo centar, u okviru kviza koji će se baviti projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“. Za najbolje su pripremljene i nagrade.  Za kviz nije potrebno posebno predznanje, već je cilj da se građani više upoznaju sa projektom EPK 2021, ljudima koji rade na projektu i aktivnostima koje su bitne za sve građane Novog Sada. 

PPsetioce očekuje i „putovanje“ u 2021. godinu u okviru performansa  pod nazivom „Da li želite da znate šta ćete raditi 2021. godine?“ koga će izvesti glumica Sonja Leštar, od koje će svi koji to žele saznati šta nas čeka za dve godine u Novom Sadu, makar kada su u pitanju kulturni događaji i manifestacije.