U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

ŠTA SPREMA EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ZA OPENS YOUTH FAIR POČETKOM JULA

Da li znate gde ćete biti i šta ćete raditi 2021. godine? Šta će biti te godine u Novom Sadu i zašto će taj grad biti centar kulture u Evropi i destinacija koju nikako ne treba zaobići? Ko stoji iza pripreme Novog Sada za 2021. i šta podrazumeva projekat „Novi Sad 2021“? Odgovore na ta, ali i druga pitanja koja imate, dobićete u okviru regionalnog sajma omladinskog turizma, OPENS Youth Fair-a, na kom će, ove godine, svoj program imati i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ 2. i 3. jula, koji će otvoriti vrata svojih prostorija u Apolo centru (Trg slobode 3) sa željom da se više približi Novosađanima, čuje njihove sugestije i predstavi svoje aktivnosti. Oba dana program će početi u 18 časova i sve aktivnosti biće besplatne.

Posetioci će imati prilike da se provozaju virtuelnim biciklom i zavire u staro jezgro Novog Sada, upoznaju se sa njegovim znamenitostima i kulturnim nasleđem. „Vožnja“ kreće od kuće naše naučnice Mileve Marić Ajnštajn, zatim kroz sam centar grada, preko Keja, pa sve do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Po istom principu, kroz virtuelnu šetnju, moći će da se vidi kako će izgledati budući Kreativni polis, odnosno takozvana Kineska četvrt, šta će obuhvatitii zašto će biti važno posetiti ga 2021.

Koliko smo uopšte upoznati sa projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“? Na koji način svako od nas može da se priključi i učestvuje u kreiranju kulturnih sadržaja? Koje su aktivnosti realizovane i šta nas još očekuje da bismo spremno dočekali godinu titule – 2021.? Na ta i mnoga druga pitanja odgovaraće volonteri, a odgovore mogu da daju i svi koji dođu u Apolo centar, u okviru kviza koji će se baviti projektom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“. Za najbolje su pripremljene i nagrade.  Za kviz nije potrebno posebno predznanje, već je cilj da se građani više upoznaju sa projektom EPK 2021, ljudima koji rade na projektu i aktivnostima koje su bitne za sve građane Novog Sada. 

PPsetioce očekuje i „putovanje“ u 2021. godinu u okviru performansa  pod nazivom „Da li želite da znate šta ćete raditi 2021. godine?“ koga će izvesti glumica Sonja Leštar, od koje će svi koji to žele saznati šta nas čeka za dve godine u Novom Sadu, makar kada su u pitanju kulturni događaji i manifestacije.