VATROMETOM ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA „LEDENA ŠUMA“

VATROMETOM ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA „LEDENA ŠUMA“

Večeras je u Dunavskom parku u Novom Sadu uz vatromet i svirku zatvorena četvrta menifestacija „Ledena šuma“ koja je ove sezone održana u periodu od 06. decembra do 19.januara. Na programu zatvaranja, posetioci Čitaj više »

KRUŠEVLjANIN PRVI STIGAO DO KRSTA U SREMSKOJ KAMENICI

KRUŠEVLjANIN PRVI STIGAO DO KRSTA U SREMSKOJ KAMENICI

U Sremskoj Kamenici je tradicionalno održano plivanje za Bogojavljenski krst. Učestvovalo je 126 hajodvažnijih, među kojima I četiri dame, kojima nisu smetali ni hladno vreme ni ledeni Dunav da pokušaju da prvi Čitaj više »

KINESKA NOVA GODINA I U NOVOM SADU

KINESKA NOVA GODINA I U NOVOM SADU

Vlada Republika Srbije i ambasada Kine u Srbiji i ove godine organizovaće proslavu kineske Nove godine, a obeležavanje kineske Nove godine održaće se u Beogradu i Novom Sadu. Kineska ili lunarna Nova Čitaj više »

INFORMACIJE I MENTALNO ZDRAVLjE NA TRIBINI U CKNS

INFORMACIJE I MENTALNO ZDRAVLjE NA TRIBINI U CKNS

Zasićenje informacijama koje se svakodnevno plasiraju može se nazvati obeležjem današnjeg vremena. Zanimljivost ere u kojoj živimo je da vreme koje su korisnici raznih društvenih i ostalih medija spremni da izdvoje da Čitaj više »

BOGAT PROGRAM POVODOM ROĐENDANA NOVOSADSKOG POZORIŠTA

BOGAT PROGRAM POVODOM ROĐENDANA NOVOSADSKOG POZORIŠTA

Novosadsko pozorište proslavlja ovih dana 46. rođendan, pa će I pozorišni sadržaj u ovom tetru biti slavljenički. Rođendanska nedelja počinje 21. januara tradicionalnim Dramskim takmičenjem vojvođanskih mađarskih pisaca. Nakon toga će, 23. Čitaj više »

 

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

Japanaci umesto da jedu čips, flips, štapiće ili nešto slično često biraju prženo javorovo lišće. Momidži tempura naziv je ove zanimljive gricklqaice od javorovog lišća, jedne od najpopularnijih užina u Zemlji izlazećeg sunca. Sprema se vrlo jednostavno, ali je potrebno strpljenje dugo godinu dana. Naime, s obzirom na to da lišće, samo po sebi, nema neki poseban ukus, prethodno ga godinu dana drže u buretu sa solju, pa ga prže u dubokom ulju, uvaljano pre toga u slatko testo, uz dodatak susama. Samo prženje javorovog lista traje oko 20-ak minuta, dok ne postane girckavo lomljiv(kao kod nas čips). Prave ga kod kuće, ali i prodaju na uličnim tezgama, i to tokom cele godine. Recept za lisnati dezert potiče iz Osake. Uostalom, evo kako to izgleda: