COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 8. APRIL DO 19 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 8. APRIL DO 19 ČASOVA

Danas do 15 sati registrovano je još 219 novih slučajeva virusa korona u Srbiji, ukupno 2.666, dok su još cetriri osobe preminule, ukupno 65, saopštila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.  Ona je Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 21 SAT

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 21 SAT

Skoro 80.000 ljudi preminulo je od posledica korona virusa u svetu, tačnije, kako se navodi na sajtu Worldometers, 79.152 osobe. Prema podacima sa sajta, korona virusom u svetu je zaraženo 1.391.154 ljudi, Čitaj više »

DEO PODBARE U SREDU BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO PODBARE U SREDU BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ obaveštava da u sredu, 8. aprila od 08.30 sati, zbog radova na etažiranju vrelovoda u delu Ulice Marka Miljanova, neće biti grejanja u sledećim ulicama: – Marka Miljanova 8-24; – Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 10 ČASOVA

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, povodom Svetskog dana zdravlja, još jednom ukazao na važnost očuvanja zdravlja i ulogu zdravstvenih radnika, posebno u vreme borbe protiv virusa korona I istakao da su lekari Čitaj više »

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ONLINE – KONCERTI, IZLOŽBE, KNjIŽEVNE VEČERI

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ONLINE – KONCERTI, IZLOŽBE, KNjIŽEVNE VEČERI

„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ nastavlja da promoviše kulturu kao način života na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, kao i na stranicama Kulturnih stanica. Različiti programski sadržaji, koji će biti online Čitaj više »

 

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

Japanaci umesto da jedu čips, flips, štapiće ili nešto slično često biraju prženo javorovo lišće. Momidži tempura naziv je ove zanimljive gricklqaice od javorovog lišća, jedne od najpopularnijih užina u Zemlji izlazećeg sunca. Sprema se vrlo jednostavno, ali je potrebno strpljenje dugo godinu dana. Naime, s obzirom na to da lišće, samo po sebi, nema neki poseban ukus, prethodno ga godinu dana drže u buretu sa solju, pa ga prže u dubokom ulju, uvaljano pre toga u slatko testo, uz dodatak susama. Samo prženje javorovog lista traje oko 20-ak minuta, dok ne postane girckavo lomljiv(kao kod nas čips). Prave ga kod kuće, ali i prodaju na uličnim tezgama, i to tokom cele godine. Recept za lisnati dezert potiče iz Osake. Uostalom, evo kako to izgleda: