U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

PREDSTAVLjANjE VODIČA „KULtura KORZ NOVI SAD“ DANAS NA TRGU SLOBODE

U duhu Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope 2019. godine i u susret 2021. godini kada će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, tri ustanove kulture – Galerija Matice srpske, Pozorište mladih i Arhiv Vojvodine – su zajedno sa grupom novosadskih srednjoškolaca realizovale projekat KULtura kroz Novi Sad, s idejom aktivnijeg uključivanja mladih u osmišljavanje, realizovanje i promovisanje kulturne ponude svog grada. Danas u 18 sati na Trgu Slobode biće predstavljen vodič za mlade KULtura kroz Novi Sad čime će biti obeležan završetak istoimenog projekta. Kroz projekat KULtura kroz Novi Sad prošlo je preko 500 srednjoškolaca iz Novog Sada i okoline koji su se na kreativnim radionicama Ulice i lica mog grada upoznavali sa istorijom i kulturom Novog Sada, dok je njih sedamnaest učestvovalo u projektu do njegovog završetka.

Ovih sedamnaest nezvaničnih mladih „ambasadora kulture našeg grada” su kroz niz radionica u Galeriji Matice srpske, Arhivu Vojvodine i Pozorištu mladih otvorili dijalog o Novom Sadu „nekada i sada”, i tragali za odgovorom na pitanje šta njihov grad čini jedinstvenim na mapi Evrope. Baveći se ovim i sličnim pitanjima, mladi su imali priliku da sami odluče o tome kakvu sliku o Novom Sadu žele da pošalju vršnjacima koji dolaze u naš grad, što su  i učinili kroz kreiranje vodiča KULtura kroz Novi Sad, ali i kroz promotivni video koji su uradili sa jutjub zvezdom Jaserštajnom.

Povodom završnice projekta mladi će 21. juna 2019. godine u 18.00 sati na Trgu Slobode u Novom Sadu predstaviti svoj vodič KULtura kroz Novi Sad tako što će izvesti duhoviti dramsku formu inspirisanu Novim Sadom, i na svoj način oživeti prepoznatljive novosadske lokacije. Novosadski srednjoškolci su kroz rad na ovom projektu postali autori tekstova i izgleda vodiča KULtura kroz Novi Sad, kao i kulturni promoteri svog grada.  

Projekat KULtura kroz Novi Sad je realizovan zahvaljujući Fondaciji „Novi Sad 2021” kroz program Publika u fokusu. Podršku promociji vodiča dali su OPENS 2019 i Turistička organizacija Novog Sada.