U UTORAK BEZ TOPLE VODE KORISNICI USLUGA TOPLANE „JUG“

U UTORAK BEZ TOPLE VODE KORISNICI USLUGA TOPLANE „JUG“

„Novosadska toplana“ obaveštava da će u utorak,17. septembra, od 12 sati, zbog radova na rekonstrukciji Tolane „Jug“, doći do poremećaja u isporuci  tople potrošne vode za toplotno područje ove toplane. Normalizacija se očekuje Čitaj više »

KORZO ZAUSTAVIO SAOBRAĆAJ U CENTRU NOVOG SADA ZBOG KLASIČNE MUZIKE

KORZO ZAUSTAVIO SAOBRAĆAJ U CENTRU NOVOG SADA ZBOG KLASIČNE MUZIKE

Novi Sad je sinoć, nalik evropskim prestonicama, zaustavio saobraćaj u jednom od najprometnijih bulevara zbog kulture. Korzo je ponovo izveo Novosađane, u duhu 20. godina, prošlog veka, koji su uživali u skoro Čitaj više »

SPEKTAKULARNO FINALE OPENS DISTRIKTA

SPEKTAKULARNO FINALE OPENS DISTRIKTA

Veliko finale OPENS distrikta – FISE district oduševilo je više hiljda Novosađana na platou ispred SPENS-a. Svetski poznata imena u četiri discipline iz oblasti akcionih sportova, došli su u Novi Sad na Čitaj više »

SREDNjA MAŠINSKA ŠKOLA DOBILA MURAL

SREDNjA MAŠINSKA ŠKOLA DOBILA MURAL

U okviru manifestacije „OPENS distrikt” i kao plod dobre saradnje, Savez omladinskih udruženja „OPENS 2019” poklonio je mural Srednjoj mašinskoj školi, koji su na zidu škole nacrtali umetnici Stefan Stanojević i Uroš Čitaj više »

PONOVO HUMANITARNI PONEDELjAK ZA GALINU

PONOVO HUMANITARNI PONEDELjAK ZA GALINU

U ponedeljak će biti ponovljena humanitarna akcija na Štrandu posvećena dvoipogodišnjoj Galini Grnji iz Novog Sada, jer je prošlog ponedeljka zbog lošeg vremena, prikupljeno svega 5 ipo hiljada dinara. Galina Grnja rođena je Čitaj više »

 

PREDSTAVLjANjE VODIČA „KULtura KORZ NOVI SAD“ DANAS NA TRGU SLOBODE

U duhu Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope 2019. godine i u susret 2021. godini kada će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, tri ustanove kulture – Galerija Matice srpske, Pozorište mladih i Arhiv Vojvodine – su zajedno sa grupom novosadskih srednjoškolaca realizovale projekat KULtura kroz Novi Sad, s idejom aktivnijeg uključivanja mladih u osmišljavanje, realizovanje i promovisanje kulturne ponude svog grada. Danas u 18 sati na Trgu Slobode biće predstavljen vodič za mlade KULtura kroz Novi Sad čime će biti obeležan završetak istoimenog projekta. Kroz projekat KULtura kroz Novi Sad prošlo je preko 500 srednjoškolaca iz Novog Sada i okoline koji su se na kreativnim radionicama Ulice i lica mog grada upoznavali sa istorijom i kulturom Novog Sada, dok je njih sedamnaest učestvovalo u projektu do njegovog završetka.

Ovih sedamnaest nezvaničnih mladih „ambasadora kulture našeg grada” su kroz niz radionica u Galeriji Matice srpske, Arhivu Vojvodine i Pozorištu mladih otvorili dijalog o Novom Sadu „nekada i sada”, i tragali za odgovorom na pitanje šta njihov grad čini jedinstvenim na mapi Evrope. Baveći se ovim i sličnim pitanjima, mladi su imali priliku da sami odluče o tome kakvu sliku o Novom Sadu žele da pošalju vršnjacima koji dolaze u naš grad, što su  i učinili kroz kreiranje vodiča KULtura kroz Novi Sad, ali i kroz promotivni video koji su uradili sa jutjub zvezdom Jaserštajnom.

Povodom završnice projekta mladi će 21. juna 2019. godine u 18.00 sati na Trgu Slobode u Novom Sadu predstaviti svoj vodič KULtura kroz Novi Sad tako što će izvesti duhoviti dramsku formu inspirisanu Novim Sadom, i na svoj način oživeti prepoznatljive novosadske lokacije. Novosadski srednjoškolci su kroz rad na ovom projektu postali autori tekstova i izgleda vodiča KULtura kroz Novi Sad, kao i kulturni promoteri svog grada.  

Projekat KULtura kroz Novi Sad je realizovan zahvaljujući Fondaciji „Novi Sad 2021” kroz program Publika u fokusu. Podršku promociji vodiča dali su OPENS 2019 i Turistička organizacija Novog Sada.