NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

NAPRAVIO ŽURKU POVODOM GODIŠNjICE INFARKTA

Požarevački novinar Momčilo Veljković prošlog januara uspešno je „preležao“ infarkt, pa je, godinu dana kasnije rešio da to I proslavi kao neku vrstu drugog rođendana.. Slavlje za prijatelje organizovao je u kafiću Čitaj više »

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA PRIPREMU OSMAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

Zbirke zadataka za pripremu osmaka za završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa su u prodaji. Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni Čitaj više »

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

NOVA CRNA LISTA POSLODAVAC U SRBIJI

U saradnji sa Ministarstvom za rad, Centar za mame objavio je „crnu listu poslodavaca“ za decembar prošle godine. Na tom spisku su firme koje krše prava trudnica i porodilja. Na crnoj listi Čitaj više »

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

KUPIO AUTOMOBIL SA AMFETAMINOM I TO OD POLICIJE

Tajlandska agencija za borbu protiv narkotika javno se izvinila pošto je slučajno na aukciji prodala automobil u kome su bile sakrivene tablete amfetamina. Na aukciji u Tajlandu, kupac je za „Hondu CRV“, Čitaj više »

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

POBEGAO IZ ZATVORA, PA POSLAO RAZGLEDNICU SA POZDRAVOM

Osuđenik koji je prošlog meseca pobegao iz belgijskog zatvora nasmejao je svoje nekadašnje „cimere“, pošto je poslao razglednicu sa porukom „Pozdrav sa Tajlanda“. Ualid Sekaki jedan je od petorice osuđenika koji su Čitaj više »

 

PREDSTAVLjANjE VODIČA „KULtura KORZ NOVI SAD“ DANAS NA TRGU SLOBODE

U duhu Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope 2019. godine i u susret 2021. godini kada će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, tri ustanove kulture – Galerija Matice srpske, Pozorište mladih i Arhiv Vojvodine – su zajedno sa grupom novosadskih srednjoškolaca realizovale projekat KULtura kroz Novi Sad, s idejom aktivnijeg uključivanja mladih u osmišljavanje, realizovanje i promovisanje kulturne ponude svog grada. Danas u 18 sati na Trgu Slobode biće predstavljen vodič za mlade KULtura kroz Novi Sad čime će biti obeležan završetak istoimenog projekta. Kroz projekat KULtura kroz Novi Sad prošlo je preko 500 srednjoškolaca iz Novog Sada i okoline koji su se na kreativnim radionicama Ulice i lica mog grada upoznavali sa istorijom i kulturom Novog Sada, dok je njih sedamnaest učestvovalo u projektu do njegovog završetka.

Ovih sedamnaest nezvaničnih mladih „ambasadora kulture našeg grada” su kroz niz radionica u Galeriji Matice srpske, Arhivu Vojvodine i Pozorištu mladih otvorili dijalog o Novom Sadu „nekada i sada”, i tragali za odgovorom na pitanje šta njihov grad čini jedinstvenim na mapi Evrope. Baveći se ovim i sličnim pitanjima, mladi su imali priliku da sami odluče o tome kakvu sliku o Novom Sadu žele da pošalju vršnjacima koji dolaze u naš grad, što su  i učinili kroz kreiranje vodiča KULtura kroz Novi Sad, ali i kroz promotivni video koji su uradili sa jutjub zvezdom Jaserštajnom.

Povodom završnice projekta mladi će 21. juna 2019. godine u 18.00 sati na Trgu Slobode u Novom Sadu predstaviti svoj vodič KULtura kroz Novi Sad tako što će izvesti duhoviti dramsku formu inspirisanu Novim Sadom, i na svoj način oživeti prepoznatljive novosadske lokacije. Novosadski srednjoškolci su kroz rad na ovom projektu postali autori tekstova i izgleda vodiča KULtura kroz Novi Sad, kao i kulturni promoteri svog grada.  

Projekat KULtura kroz Novi Sad je realizovan zahvaljujući Fondaciji „Novi Sad 2021” kroz program Publika u fokusu. Podršku promociji vodiča dali su OPENS 2019 i Turistička organizacija Novog Sada.