U PETAK STARTUJE PRODAJA PRVE TURE ULAZNICA ZA EXIT

U PETAK STARTUJE PRODAJA PRVE TURE ULAZNICA ZA EXIT

Ulaznice za dvadeseto izdanje Exit festivala naći će se u prodaji u petak, 22. novembra, tačno u podne. Ljuibitelji muzike iz celog sveta svoju ulaznicu moći će da ugrabe onlajn, putem sajta www.exitfest.org, Čitaj više »

PRVI RECIKLAŽNI PARK U SRBIJI NALAZI SE U KOVILjU

PRVI RECIKLAŽNI PARK U SRBIJI NALAZI SE U KOVILjU

Reciklažni park, prvi te vrste u Srbiji, nalazi se u Kovilju i zajedno su ga osmislili i napravili učenici i nastavnici u OŠ „Laza Kostić”. Osim Parka, koji je deo projekta „Reciklaža Čitaj više »

ZAVISNOST OD KUPOVINE PREKO INTERNETA JE MENTALN POREMEĆAJ

ZAVISNOST OD KUPOVINE PREKO INTERNETA JE MENTALN POREMEĆAJ

Zavisnost od kupovine preko interneta trebalo bi da bude prepoznata kao stvarni mentalni poremećaj, uvereni su stručnjaci koji tvrde da ova zavisnost ima velik uticaj na ljudski um. Mada je zavisnost od Čitaj više »

VEŽBANjE VIŠE USREĆUJE NEGO NOVAC

VEŽBANjE VIŠE USREĆUJE NEGO NOVAC

Sada je već i zvanično: vežbanje vas može učiniti srećnijim nego novac, rezultati su nekoliko studija koje pokazuju odnos između sreće i vežbanja. Naime, istraživači veruju da vas vežbanje može usrećiti kao Čitaj više »

NIKOLAS KEJDž GLUMI NIKOLASA KEJDžA U FILMU O NIKOLASU KEJDžU

NIKOLAS KEJDž GLUMI NIKOLASA KEJDžA U FILMU O NIKOLASU KEJDžU

Holivudski glumac Nikolas Kejdž navodno je u pregovorima da glumi samog sebe u filmu koji prati njega kako pokušava da dobije ulogu u novom ostvarenju Kventina Tarantina. Film „Unbearable Weight of Massive Čitaj više »

 

DANAS I SUTRA NA TAMBURICA FESTU

Program ovogodišnjeg Tamburica festa počeo je sinoć u Novom SAdu, a večeras se dešavanja sele na Petrovaradinku tvrđavu. U 20.30 Internacionalnom revijom mladih tamburaša, sledi takmičenje malih tamburaških sastava: Grbini marijači, Tamburaška banda Opus (Srbija), Batini bećari (Rumunija), Fermata (Mađarska) i Alegro (Hrvatska). U revijalnom delu programa, nastupiće Ruski ansambl narodne muzike Zlatni potok i Orkestar solista 100 violina iz Budimpešte – Budapest džipsi simfoni orkestra.

Sutra od 21 sat program počinje izborom za najbolju novu pesmu „Tamburica festa“, a takmiče se Slavko Banjac, Dušan Svilar, Danka Ubiparip, Nino Veličkovski (Severna Makedonija), Đorđe Čavić, Boban Dževerdanović i Hercenšlus, Davor Jovanović, Milica Dosković, Renato Henc, Branislav Belajev i ženski tamburaški orkestar La banda. Takmičenje velikih tamburaških orkestara u kojem učestvuju Subotički tamburaški orkestar, TO „Glazbene škole Alberta Štrige“ (Hrvatska), TO RKUD Pelagić „Marko Popović“ (RS BiH) i TO KUD „Majšperk“ (Slovenija) je u 22.10 časova. POsle dodela nagrada oko 23 sata i 30 minuta sledi koncert Lepe Brene.

Ako se bvojite komaraca, možete biti bez brige, jer su radnici „Ciklonizacije“  prethodnih dana dana detaljno isprskali prostor gde će se održavati festival, a tretmane će ponoviti i danas i sutra tokom prepodneva, tako da komarci nće smetati uživanju u muzici.