U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

U ČETVRTAK IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI JANKA ČMELIKA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ će, u četvrtak, 18. jula, izvoditi završne radove u šahtu na kolovozu u Ulici Janka Čmelika, u blizini raskrsnice sa Ulicom Đule Molnara (ispred Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“). Za vreme Čitaj više »

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

IZMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA ZBOG RADOVA OKO NAUČNO – TEHNOLOŠKOG PARKA

Zbog radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture za potrebe komunalnog opremanja Naučno – tehnološkog parka  u Fruškogorskoj ulici – od Bulevara cara Lazara do Ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu Čitaj više »

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

KONKURS ZA UMETNIKE ZA REZIDENCIJALNI PROGRAM U PLOVDIVU

Nova šansa za umetnike da putuju, inspirišu se i realizuju svoje ideje je umetnički rezidencijalni program u Plovdivu, ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture. Tokom trajanja rezidencije, u periodu od avgusta do oktobra, odabrani umetnik Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

ŠTA NAS OČEKUJE TOKOM NOVOSADSKOG MUZIČKOG LETA

Sledeće nedelje počinje Novosadsko muzičko leto u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Na otvaranju, u subotu, 27 jula, nastupa grupa Divanhana koja izvodi tradicionalnu muziku zemalja Čitaj više »

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

KAKVE VEZE IMAJU PENTAGON I KRPELjI?

Neki članovi Predstavničkog doma SAD strahuju da je Pentagon eksperimentisao na krpeljima, a onda ih i pustio u javnost što je izazvalo širenje lajmske bolesti, od koje u SAD boluje 300.000 ljudi. Čitaj više »

 

ORGANIZOVALI SE PREKO FEJSBUKA I ZA DVA DANA OBEZBEDILI DONACIJU U APARATIMA ZA DEČIJU BOLNICU

Sve se može kada se ljudi slože i kada postoji jasan cilj, a to je potvrdila i grupa očeva, okupljena u Fejsbuk grupu Tate Novosađani. Njihov cilj je bio da obezbede inhalatore za Dečiju bolnic i u tome su supeli za samo jedan dan. I ne samo da su obezbedili inhalatore. već i stetoskope.  Akcija je krenula spontano kada j jedan od očeva koji, zbog lečenja njegove bebe na jednom od odeljenja provodi puno vremena u  Dečijoj bolnicii, zajedno sa svojom suprugom primetio da nedostaje nekoliko sitnih aparata, pre svega inhalatora. To je objavio u Fejsbuk grupi Tate Novosađani i lavina je krenula.  On i još četvorica očeva kupili su jedan inhalator, jedna turistička agencija je donirala još jedan, a potom je i jedan od očeva koji je već učestvovao u kupovini novog, donirao i polovan inhalator. Primećeno je da nedostaju i stetoskopi pa se krenulo u drugu akciju. Veoma brzo devetorica očeva sakupili su novac i kupili tri stetoskopa. Sada sledi pravna procedura kako bi ova oprema bila donirana bolnici, ali se javila želja da se krene i u treću akciju, a to je nabavka novog aspiratora, jer je postojeći u Dečijoj bolnici star 40 godina. Ovaj korak je ozbiljniji, jer aspirator košta između 25 i 35 hiljada dinara, ali verujemo da ćete se ovoga puta i VI uključiti.