NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura „Šetnje kroz modernistički Novi Sad“, koja je deo projekta „Šetnje kroz nasleđe“ i u okviru „Kaleidoskopa kulture“. Biće realizovane četiri šetnje, a Čitaj više »

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir u odbojci „Memorijal velikana“ biće odigran od 20. do 22. septembra, u Maloj sali Spensa. Još jednom će se kroz igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog Čitaj više »

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

Inspirisani izložbom slika slovačkog umetnika Jana Bačura, u Muzeju Vojvodine biće organizovana muzejska igraonicu „Svet boja“ u nedelju, 22. septembra.  Deca će obići izložbu slika, pričaće se o bojama, osnovnim, tonovima boja Čitaj više »

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

Prva radionica kreativnog pisanja u novoj sezoni održaće se u subotu, 28. septembra u Omladinskom centru CK13, a rok za prijave je 22. septembar u ponoć. Na radionice se možete prijaviti ukoliko Čitaj više »

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

Festival novih energija ove subote, 21. septembra, organizuje veliku humanitarnu žurku pod sloganom “Da i drugima bude bolje” od 18 sati na Bulevaru Slobodana Jovanovića 3. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu Čitaj više »

 

TRG SLOBODE PONOVO U ZNAKU VINA, HRANE I MUZIKE. POČINjE INTERFEST

Međunarodni festival vina „Interfest“, 16. po redu, počinje danas, 13. juna, na Trgu slobode i trajaće do subote, 15. juna. 

Učešće na Intefestu najavilo je više od 100 vinarija. Posetioci festivala imaće priliku da probaju vrhunska vina, ali i da nauče mnogo toga o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet ovog pića, kako da uživaju u njemu uz odgovarajuću hranu. Deo programa Interfesta su i delikatesi sa ovog područja, kao i muzički program koji je kombinacija lokalne tradicije tamburaša sa zvukom džeza, regea, evergin melodija. Program će se odvijati od 19 časova do ponoći.

PRATEĆI PROGRAM – STRUČNI PANELI I VINSKE RADIONICE

Četvrtak, 13.06.2019. 
13.00h: Konferencija Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „SREM – FRUŠKA GORA“ , Press sala hotela Putnik. Posle konferencije je predviđena degustacija vina članica Udruženja. Ulaz je slobodan

Petak, 14.06.2019.
13.00- 15.00h Radionica za vinare i vinogradare: Marketing vinskih puteva, Kongresna sala Hotel Putnik. Ulaz je slobodan

15.15-16.15h Predstavljanje programa organskog đubriva i organske zaštite biljaka firme Eko GEA iz Slovenije, Kongresna sala Hotel Putnik 
Ulaz je slobodan

17.00-18.00h Vinska radionica: Šta se krije iza vinske etikete? Kongresna sala, Hotel Putnik. Kako bi uživali u kupovini vina jednako kao i prilikom njegovog ispijanja, naučite kako se čita vinska etiketa, šta znače pojedini termini, na šta vam ona ukazuje. Otkrijte šta se krije iza vinske etikete. Cena radionice po osobi: 1000,00 (uključena degustacija vina). Sve prijave se vrše na mail: skola.vina@gmail.com 

MUZIČKI PROGRAM

Četvrtak 13.06.2019.
20:00h – Tol Đula Kvartet – vokalno instrumentalna muzika 
22:00h – Nevena Reljin Kvintet – kubansko – brazilska muzika 

Petak 14.06.2019.
20:00h – Deep Steady – rege & ska instrumentalna muzika
22:00h – Vokal Kvintet – pop, soul, rok muzika

Subota 15.06.2019.
20:00h – Novosadski Tamburaški Orkestar – tamburaška muzika 
22:00h – Aleksandar Dujin Orkestra – pop, rok i soul standardi