GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

– Novi Sad je naša kuća, tako da moramo voditi računa o higijeni na isti način kao u svojim stanovima. Ako bacamo smeće tamo gde ne treba, stvaramo divlјe deponije, ostavlјamo nameštaj Čitaj više »

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

Iz „NOvosadske toplane“ obaveštavaju da u četvrtak, 27. juna 2019. godine, od 7 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Bulevaru Slobodana Jovanovića 11a, neće biti tiple potrošne vode u sledećim Čitaj više »

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

Japanaci umesto da jedu čips, flips, štapiće ili nešto slično često biraju prženo javorovo lišće. Momidži tempura naziv je ove zanimljive gricklqaice od javorovog lišća, jedne od najpopularnijih užina u Zemlji izlazećeg Čitaj više »

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

Homer Simpson, glavni junak popularne serije „Simpsonovi“, poznat je po svojoj bezuslovnoj ljubavi prema krofnama i svojoj porodici. Ovaj smotani, simpatični, naivni i iskreni junak ostao je zapamćen po mnogo čemu, ali se može reći da Čitaj više »

POBEDA NA IZBORIMA U ISTAMBULU PROSAVLjENA PESMOM „JUTRO JE“ NADE TOPČAGIĆ (video)

POBEDA NA IZBORIMA U ISTAMBULU PROSAVLjENA PESMOM „JUTRO JE“ NADE TOPČAGIĆ (video)

Na lokalnim izborima u Istanbulu u nedelju pobedio je kandidat opozicije Ekrem Imamoglu koji će biti novi gradonačelnik tog grada. Glasanje u Istanbulu je bio test popularnosti za Erdogana koji je ranije Čitaj više »

 

TRG SLOBODE PONOVO U ZNAKU VINA, HRANE I MUZIKE. POČINjE INTERFEST

Međunarodni festival vina „Interfest“, 16. po redu, počinje danas, 13. juna, na Trgu slobode i trajaće do subote, 15. juna. 

Učešće na Intefestu najavilo je više od 100 vinarija. Posetioci festivala imaće priliku da probaju vrhunska vina, ali i da nauče mnogo toga o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet ovog pića, kako da uživaju u njemu uz odgovarajuću hranu. Deo programa Interfesta su i delikatesi sa ovog područja, kao i muzički program koji je kombinacija lokalne tradicije tamburaša sa zvukom džeza, regea, evergin melodija. Program će se odvijati od 19 časova do ponoći.

PRATEĆI PROGRAM – STRUČNI PANELI I VINSKE RADIONICE

Četvrtak, 13.06.2019. 
13.00h: Konferencija Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „SREM – FRUŠKA GORA“ , Press sala hotela Putnik. Posle konferencije je predviđena degustacija vina članica Udruženja. Ulaz je slobodan

Petak, 14.06.2019.
13.00- 15.00h Radionica za vinare i vinogradare: Marketing vinskih puteva, Kongresna sala Hotel Putnik. Ulaz je slobodan

15.15-16.15h Predstavljanje programa organskog đubriva i organske zaštite biljaka firme Eko GEA iz Slovenije, Kongresna sala Hotel Putnik 
Ulaz je slobodan

17.00-18.00h Vinska radionica: Šta se krije iza vinske etikete? Kongresna sala, Hotel Putnik. Kako bi uživali u kupovini vina jednako kao i prilikom njegovog ispijanja, naučite kako se čita vinska etiketa, šta znače pojedini termini, na šta vam ona ukazuje. Otkrijte šta se krije iza vinske etikete. Cena radionice po osobi: 1000,00 (uključena degustacija vina). Sve prijave se vrše na mail: skola.vina@gmail.com 

MUZIČKI PROGRAM

Četvrtak 13.06.2019.
20:00h – Tol Đula Kvartet – vokalno instrumentalna muzika 
22:00h – Nevena Reljin Kvintet – kubansko – brazilska muzika 

Petak 14.06.2019.
20:00h – Deep Steady – rege & ska instrumentalna muzika
22:00h – Vokal Kvintet – pop, soul, rok muzika

Subota 15.06.2019.
20:00h – Novosadski Tamburaški Orkestar – tamburaška muzika 
22:00h – Aleksandar Dujin Orkestra – pop, rok i soul standardi