IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

U četvrtak, 15. avgusta 2019. godine, od 1 sat, zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže na Bulevaru cara Lazara, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte: Čitaj više »

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

Nove „Šetnje kroz nasleđe“, projekat iza kojeg stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, donose priču o Novom Sadu iz ugla sedme umetnosti. Uz projekat „Kinoplov“ Šetnje će oživeti Novi Sad Čitaj više »

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

Ponedeljak veče će biti vrelo u Novom Sadu, pa jedan od načina da se rashladite i doživite leto na pravi način mogu biti klatino zvuci benda Helado Infinitino koji će održati koncert Čitaj više »

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

„Novi Sad – tango grad“ po šesti put i to od 15 do 18. avgusta u organizaciji Udruženja „Todo Tango“. Festival će ove godine trajati četiri dana, a na šest lokacija, biće Čitaj više »

 

U PETAK POČINjE „OPERARIJA“ PRVI FESTIVAL OPERE U SRBIJI

Festival „Operarija“ počinje u petak i trajaće sedam dana. U potpunosti će biti posvećen operi, a biće otvoren premijerom opere “Rigoleto” Đuzepea Verdija. Ovo je prvi put u Srbiji da se održava festival ove vrste, a u SNP-u gde će se i održavati najveći deo festival kažu da  će se festival pamtiti po umetničkim ostvarenjima, ali i po scenskim efektima koji su namenjeni publici.

Posle otvaranja, 14. juna, narednog dana, će u Sinagogi na programu biti koncert baroknih operskih arija.

Udruženje „Visoko C“ iz Novog Sada će festivalski dan 16. juna u saletli u Dunavskom parku, posvetiti deci.

Festivalski dani „Vera Kovač Vitkai“ od 18, do 20. juna, biće posvećeni takmičenju solo pevača pod nazivom “Mlade nade”. Prva dva dana, takmičenje će se odvijati na Kamernoj sceni SNP-a, a za 20. jun u Katoličkoj porti je najavljen gala – koncert pobednika takmičenja. Nakon njihovog nastupa, na istom mestu će uslediti koncert “Muzika dobrog raspoloženja”, Novosadskog big benda.

Rumunska nacionalna opera iz Temišvara učestvovaće na festivalu “Operarija” 19. juna, i na sceni “Jovan Đorđević” s operom “Bal pod maskama” Đuzepea Verdija.

Povodom Svetskog dana muzike, i svečanog zatvaranja festivala “Operarija”, 21. juna će na sceni „Jovan Đorđević“ biti priređen gala – koncert solista, hora i orkestra Opere SNP-a.