LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

I ove godine, leto na Štrandu biće u znaku „Štrand Summer Festa“ (Štrand Letnjeg Festivala, za one koji ne govore Engleski). Kompletan porgram dešavaće se na prostoru ispod Mosta slobode, od 29. Čitaj više »

GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

– Novi Sad je naša kuća, tako da moramo voditi računa o higijeni na isti način kao u svojim stanovima. Ako bacamo smeće tamo gde ne treba, stvaramo divlјe deponije, ostavlјamo nameštaj Čitaj više »

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

Iz „NOvosadske toplane“ obaveštavaju da u četvrtak, 27. juna 2019. godine, od 7 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Bulevaru Slobodana Jovanovića 11a, neće biti tiple potrošne vode u sledećim Čitaj više »

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

Japanaci umesto da jedu čips, flips, štapiće ili nešto slično često biraju prženo javorovo lišće. Momidži tempura naziv je ove zanimljive gricklqaice od javorovog lišća, jedne od najpopularnijih užina u Zemlji izlazećeg Čitaj više »

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

Homer Simpson, glavni junak popularne serije „Simpsonovi“, poznat je po svojoj bezuslovnoj ljubavi prema krofnama i svojoj porodici. Ovaj smotani, simpatični, naivni i iskreni junak ostao je zapamćen po mnogo čemu, ali se može reći da Čitaj više »

 

GRAD SUBVENCIONIŠE SAMOZAPOŠLjAVANjE

Nezaposleni Novosađani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a koji žele da pokrenu neki od oblika preduzetništva, ili da osnuju privredno društvo, Grad će dati subvencije u jednokratnim iznosima od 200.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti, odnosno visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu, koji uz ostalu dokumentaciju treba da priloži budući preduzetnik.

Nezaposlena osoba koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ovaj program mera daje i mogućnost da se više nezaposlenih udruži. U tom slučaju svaki od njih pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u predviđenim iznosima.

Među neophodnim uslovima za ostvarivanje ove značajne finansijske podrške je da je prebivalište onoga ko konkuriše na teritoriji Novog Sada, kao i da privredno društvo koje planira da osnuje, mora takođe da bude na novosadskoj gradskoj teritoriji. Potrebno je i da kandidat za subvenciju priloži i dokaz o završenoj obuci iz preduzetništva.

Odluku o dodeli subvencije za samozapošljavanje doneće gradonačelnik , na osnovu predloga Komisije za realizaciju mera zapošljavanja. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje otvoren je do 28. juna ove godine.