IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

U četvrtak, 15. avgusta 2019. godine, od 1 sat, zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže na Bulevaru cara Lazara, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte: Čitaj više »

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

Nove „Šetnje kroz nasleđe“, projekat iza kojeg stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, donose priču o Novom Sadu iz ugla sedme umetnosti. Uz projekat „Kinoplov“ Šetnje će oživeti Novi Sad Čitaj više »

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

Ponedeljak veče će biti vrelo u Novom Sadu, pa jedan od načina da se rashladite i doživite leto na pravi način mogu biti klatino zvuci benda Helado Infinitino koji će održati koncert Čitaj više »

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

„Novi Sad – tango grad“ po šesti put i to od 15 do 18. avgusta u organizaciji Udruženja „Todo Tango“. Festival će ove godine trajati četiri dana, a na šest lokacija, biće Čitaj više »

 

GRAD SUBVENCIONIŠE SAMOZAPOŠLjAVANjE

Nezaposleni Novosađani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a koji žele da pokrenu neki od oblika preduzetništva, ili da osnuju privredno društvo, Grad će dati subvencije u jednokratnim iznosima od 200.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti, odnosno visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu, koji uz ostalu dokumentaciju treba da priloži budući preduzetnik.

Nezaposlena osoba koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ovaj program mera daje i mogućnost da se više nezaposlenih udruži. U tom slučaju svaki od njih pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u predviđenim iznosima.

Među neophodnim uslovima za ostvarivanje ove značajne finansijske podrške je da je prebivalište onoga ko konkuriše na teritoriji Novog Sada, kao i da privredno društvo koje planira da osnuje, mora takođe da bude na novosadskoj gradskoj teritoriji. Potrebno je i da kandidat za subvenciju priloži i dokaz o završenoj obuci iz preduzetništva.

Odluku o dodeli subvencije za samozapošljavanje doneće gradonačelnik , na osnovu predloga Komisije za realizaciju mera zapošljavanja. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje otvoren je do 28. juna ove godine.