NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura „Šetnje kroz modernistički Novi Sad“, koja je deo projekta „Šetnje kroz nasleđe“ i u okviru „Kaleidoskopa kulture“. Biće realizovane četiri šetnje, a Čitaj više »

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir u odbojci „Memorijal velikana“ biće odigran od 20. do 22. septembra, u Maloj sali Spensa. Još jednom će se kroz igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog Čitaj više »

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

Inspirisani izložbom slika slovačkog umetnika Jana Bačura, u Muzeju Vojvodine biće organizovana muzejska igraonicu „Svet boja“ u nedelju, 22. septembra.  Deca će obići izložbu slika, pričaće se o bojama, osnovnim, tonovima boja Čitaj više »

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

Prva radionica kreativnog pisanja u novoj sezoni održaće se u subotu, 28. septembra u Omladinskom centru CK13, a rok za prijave je 22. septembar u ponoć. Na radionice se možete prijaviti ukoliko Čitaj više »

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

Festival novih energija ove subote, 21. septembra, organizuje veliku humanitarnu žurku pod sloganom “Da i drugima bude bolje” od 18 sati na Bulevaru Slobodana Jovanovića 3. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu Čitaj više »

 

VELIKI USPEH PREDSTAVE „TARTIF“ NA FESTIVALU U BANjA LUCI

Na 22. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjoj Luci, predstava „Tartif“,  reditelja Igora Vuka Torbice rađena u korpodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta u Somboru, ponela je 4 priznanja:

  • najbolja predstava
  • najbolje režja
  • najbolja glumica (Hana Selimović)
  • najbolji glumac (Saša Torlaković)

 „Tartif“ putuje dalje i predstaviće se  Aleksandrovačkoj publici na 6. Pozorišnom festivalu „Bucini dani“ 13. juna.


Predstava „Moćni rendžeri ne plaču“, rediteljke Tijane Vasić takmiči se  na 6. Festivalu glumca Bosne i Hercegovine. Mladi glumački par, koji je upravo za ovu predstavu dobio nagradu „Predrag Pedja Tomanović“, Mia Simonović i Vukašin Ranđelović pokušaće i na ovom festivalu da ponesu priznanje za najbolju glumicu i glumca.


„Na Drini ćuprija“, najgledanija predstava Srpskog narodnog pozorišta u poslednjih nekoliko godina, koju je, inspirisan romanom nobelovca Ive Andrića, u režiji Kokana Mladenovića, 27. juna biće izvedena na drugom po redu pozorišnom festivalu „Viminacium fest, mitovi, stari i novi“, na prostoru arheološkog parka Viminacium, pored Kostolca.