IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

U četvrtak, 15. avgusta 2019. godine, od 1 sat, zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže na Bulevaru cara Lazara, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte: Čitaj više »

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

Nove „Šetnje kroz nasleđe“, projekat iza kojeg stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, donose priču o Novom Sadu iz ugla sedme umetnosti. Uz projekat „Kinoplov“ Šetnje će oživeti Novi Sad Čitaj više »

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

Ponedeljak veče će biti vrelo u Novom Sadu, pa jedan od načina da se rashladite i doživite leto na pravi način mogu biti klatino zvuci benda Helado Infinitino koji će održati koncert Čitaj više »

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

„Novi Sad – tango grad“ po šesti put i to od 15 do 18. avgusta u organizaciji Udruženja „Todo Tango“. Festival će ove godine trajati četiri dana, a na šest lokacija, biće Čitaj više »

 

„NEO“ FESTIVAL U OKVIRU PROGRAMSKOG LUKA „TVRĐAVA MIRA“ PONOVO DONOSI KLASIKU NA NEKLASIČAN NAČIN

Neklasični festival klasične muzike “NEO“ održaće se treću godinu zaredom, od 6. do 24. juna na više lokacija u Novom Sadu,  kao što su Plato katoličke crkve, Saletla u Dunavskom parku, Salaš 137, ali i Svečana sala Gradske kuće, Sinagoga, Crkva imena Marijinog(Katedrala), Studio M i Kulturna stanica Svilara. Na festivalu će se predstaviti  umetnici iz zemlje i inostranstva, dva renomirana orkestra, kamerni sastavi, horovi, mladi talenti. Osim muzičkog, publika neće biti uskraćena za vizuelni doživljaj, jer su se organizatori potrudili da ovogodišnji koncerti budu ipraćeni adekvatnim svetlnosnim i video projekcijma. Klasična muzika je temelj ovog festivala, ali će ovogodišnji NEO biće ispunjen i zvucima sevdalinke u jednom drugačijem aranžmanu. POsebno zanimljivo biće muzičko-dramsko delo “Priča o vojniku“, koje onose  glumac Zijah Sokolović i muzičari: Mate Bekavac (klarinet), Vil Hagen (violina), Per Rundberg (klavir). Sa više od 100 učesnika iz zemlje i inostranstva,  NEO postaje jedan od najvećih festivala klasične muzike u regionu, a ujedno i deo kulturne tradicije Novog Sada. Realizuje se u okviru “Tvrđave mira“ , programskog luka fondacije “Novi SAD 2021- Evropska prestonica kulture“, čiji je cilj da ovaj grad koji je već vekovima mesto ukrštanja mnoštvo kultura i negovanja tolerancije, afirmiše kao simbol mira, odnosno tvrđavu koja će pokrenuti energiju zajedništva čitavog regiona,  i naroda koji su bez obzira na sukobe, povezani i zajedno mogu mnogo da doprinesu jedni drugima.


Osim NEO festivala, u okviru ovog programskog luka, od 7. juna do 7. jula, biće predstavljen niz kreativnih sadržaja(koncerti, filmovi, predstave…) u autorstvu domaćih i regionalnih umetnika. U tom duhu, Novi Sad će dobiti i Spomenik prvom svetskom miru, koji je kreirala svetski poznata umetnica i borac za ljudska prava Joko Ono.