NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura „Šetnje kroz modernistički Novi Sad“, koja je deo projekta „Šetnje kroz nasleđe“ i u okviru „Kaleidoskopa kulture“. Biće realizovane četiri šetnje, a Čitaj više »

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir u odbojci „Memorijal velikana“ biće odigran od 20. do 22. septembra, u Maloj sali Spensa. Još jednom će se kroz igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog Čitaj više »

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

Inspirisani izložbom slika slovačkog umetnika Jana Bačura, u Muzeju Vojvodine biće organizovana muzejska igraonicu „Svet boja“ u nedelju, 22. septembra.  Deca će obići izložbu slika, pričaće se o bojama, osnovnim, tonovima boja Čitaj više »

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

Prva radionica kreativnog pisanja u novoj sezoni održaće se u subotu, 28. septembra u Omladinskom centru CK13, a rok za prijave je 22. septembar u ponoć. Na radionice se možete prijaviti ukoliko Čitaj više »

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

Festival novih energija ove subote, 21. septembra, organizuje veliku humanitarnu žurku pod sloganom “Da i drugima bude bolje” od 18 sati na Bulevaru Slobodana Jovanovića 3. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu Čitaj više »

 

BOGAT PROGRAM U EĐŠEGU NA MEĐUNARODNI DAN KOMŠIJA

Svetski dan komšija je 31. maj i biće obeležen i u Novom Sadu, u kulturnoj stanici Eđšeg, uz popodnevno i večernje druženje i zanimljiv i raznovrstan program. Organizatori poručuju da će ovu priliku iskoristiti i za razgovor sa građanima o tome kako mogu zajednički poboljšati život na Grbavici. Tim kulturne stanice Eđšeg će pripremiti pasulj, a građane pozivaju da, ukoliko žele, donesu poslastice iz svoje kuhinje i time obogate komšijsku trpezu.


Evo šta će se sve dešavati: 

14.00 – 16.00 – Zajednička akcija sređivanja Eđšega (uređenje okoline, šišanje trave, skupljanje smeća…) 

16.00 – 20.00 – Komšijska trpeza 

17.00 – 18.30 – Cvetna radionica – aranžiranja prolećnog cveća 

17.30 – 21.00 – Humanitarni buvljak – prikupljanje sredstava za lečenje nezbrinutih životinja 

18.30 – 19.30 – Cirkuska izmotavanja za najmladje – Cirkoneo 

20.00 – 21.30 – Jazz trio


Obeležavanje Međunarodnog dana komšija organizuje se u okviru platforme „Budućnost Evrope“ Fondacije „Novi Sad 2021“.