GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

– Novi Sad je naša kuća, tako da moramo voditi računa o higijeni na isti način kao u svojim stanovima. Ako bacamo smeće tamo gde ne treba, stvaramo divlјe deponije, ostavlјamo nameštaj Čitaj više »

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

Iz „NOvosadske toplane“ obaveštavaju da u četvrtak, 27. juna 2019. godine, od 7 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Bulevaru Slobodana Jovanovića 11a, neće biti tiple potrošne vode u sledećim Čitaj više »

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

Japanaci umesto da jedu čips, flips, štapiće ili nešto slično često biraju prženo javorovo lišće. Momidži tempura naziv je ove zanimljive gricklqaice od javorovog lišća, jedne od najpopularnijih užina u Zemlji izlazećeg Čitaj više »

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

Homer Simpson, glavni junak popularne serije „Simpsonovi“, poznat je po svojoj bezuslovnoj ljubavi prema krofnama i svojoj porodici. Ovaj smotani, simpatični, naivni i iskreni junak ostao je zapamćen po mnogo čemu, ali se može reći da Čitaj više »

POBEDA NA IZBORIMA U ISTAMBULU PROSAVLjENA PESMOM „JUTRO JE“ NADE TOPČAGIĆ (video)

POBEDA NA IZBORIMA U ISTAMBULU PROSAVLjENA PESMOM „JUTRO JE“ NADE TOPČAGIĆ (video)

Na lokalnim izborima u Istanbulu u nedelju pobedio je kandidat opozicije Ekrem Imamoglu koji će biti novi gradonačelnik tog grada. Glasanje u Istanbulu je bio test popularnosti za Erdogana koji je ranije Čitaj više »

 

BASKETAŠKI SPEKTAKL U PRESTONICI BASKETA 3 NA 3

„Novi Sad Ultra Challenger“ basketaški spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji Fibe i basket klubova „Novi Sad 3×3“ i „Liman 3×3“ počinje u petak na Trgu Slobode. Dolaze basketaši iz 10 zemalja sveta, stižu i muzičari, a na Trgu je i teren specijalno pravljen za ovu priliku.

U petak se igraju kvalifikacije od 15 do 17 časova, a takmičenje će se nastaviti od 17.30 do 22 časa. Subota je rezervisana za četvrtfinale koje će trajati od 18 do 19.30 časova i za pravu basket poslasticu koju ćemo gledati tokom polufinala i finala od 19.50 do 22 časa. 

Internacionalni turnir u basketu 3×3, „Novi Sad Ultra Challenger“ okupiće neke od najatraktivnijih ekipa sveta kao što su Novi Sad, Liman, Zemun i Vrbas iz Srbije, Gagarin iSosnovy Bor iz Rusije, Princeton i NY Harlem iz Amerike, Delhi iz Indije, Lausanne iz Švajcarske, Prague iz Češke, Domžale iz Slovenije, Šakiai i Raseiniai iz Litvanije, Tallinn izEstonije i Odessa iz Ukrajine.

Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Mexico Cityju u julu 2019. godine.

Na Trgu slobode nalazi se izdignuti teren za basket, a tu  su i tribine nakoje staje 600 ljudi, plus specijalna rasveta i ozvučenje. Publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena. Inače,  BASKET 3×3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine,  a dve najbolje ekipe na svetu dolaze iz Novog Sada – „Liman 3×3“ i „Novi Sad 3×3“.