NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura „Šetnje kroz modernistički Novi Sad“, koja je deo projekta „Šetnje kroz nasleđe“ i u okviru „Kaleidoskopa kulture“. Biće realizovane četiri šetnje, a Čitaj više »

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir u odbojci „Memorijal velikana“ biće odigran od 20. do 22. septembra, u Maloj sali Spensa. Još jednom će se kroz igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog Čitaj više »

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

Inspirisani izložbom slika slovačkog umetnika Jana Bačura, u Muzeju Vojvodine biće organizovana muzejska igraonicu „Svet boja“ u nedelju, 22. septembra.  Deca će obići izložbu slika, pričaće se o bojama, osnovnim, tonovima boja Čitaj više »

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

Prva radionica kreativnog pisanja u novoj sezoni održaće se u subotu, 28. septembra u Omladinskom centru CK13, a rok za prijave je 22. septembar u ponoć. Na radionice se možete prijaviti ukoliko Čitaj više »

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

Festival novih energija ove subote, 21. septembra, organizuje veliku humanitarnu žurku pod sloganom “Da i drugima bude bolje” od 18 sati na Bulevaru Slobodana Jovanovića 3. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu Čitaj više »

 

BASKETAŠKI SPEKTAKL U PRESTONICI BASKETA 3 NA 3

„Novi Sad Ultra Challenger“ basketaški spektakl u centru Novog Sada, u organizaciji Fibe i basket klubova „Novi Sad 3×3“ i „Liman 3×3“ počinje u petak na Trgu Slobode. Dolaze basketaši iz 10 zemalja sveta, stižu i muzičari, a na Trgu je i teren specijalno pravljen za ovu priliku.

U petak se igraju kvalifikacije od 15 do 17 časova, a takmičenje će se nastaviti od 17.30 do 22 časa. Subota je rezervisana za četvrtfinale koje će trajati od 18 do 19.30 časova i za pravu basket poslasticu koju ćemo gledati tokom polufinala i finala od 19.50 do 22 časa. 

Internacionalni turnir u basketu 3×3, „Novi Sad Ultra Challenger“ okupiće neke od najatraktivnijih ekipa sveta kao što su Novi Sad, Liman, Zemun i Vrbas iz Srbije, Gagarin iSosnovy Bor iz Rusije, Princeton i NY Harlem iz Amerike, Delhi iz Indije, Lausanne iz Švajcarske, Prague iz Češke, Domžale iz Slovenije, Šakiai i Raseiniai iz Litvanije, Tallinn izEstonije i Odessa iz Ukrajine.

Ovaj turnir ima status FIBA challenger turnira, a pobednička ekipa stiče pravo učešća na prestižnom Masters turniru koji će biti održan u Mexico Cityju u julu 2019. godine.

Na Trgu slobode nalazi se izdignuti teren za basket, a tu  su i tribine nakoje staje 600 ljudi, plus specijalna rasveta i ozvučenje. Publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena. Inače,  BASKET 3×3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine,  a dve najbolje ekipe na svetu dolaze iz Novog Sada – „Liman 3×3“ i „Novi Sad 3×3“.