PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

Zorica Rebernik ima 67 godina, učiteljica je u penziji, živi u gradiću  Breza u Bosni i Hercegovini. Znate, to je onaj grad za koji voz čeka Zdravko Čolić u pesmi „Stanica Podlugovi“. Čitaj više »

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

U danšnje vreme ljudi svih generacija spremni su na svakakve gluposti da bi napravili što bolji selfi. Sumanuti primeri stžu svakodnevno. Jedna putnica broda „Allure of the Seas“ izbačena je sa luksuznog Čitaj više »

 

NAJGORI I NAJBOLjI POBEDNICI EVROSONGA

Ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije je završen u subotu, a britanski “Independent” je napravio analizu dosadašnjih učesnika na ovom takmičenju. Njihov autor Ben Keli dobro se potrudio da poređa 66 dosadašnjih (ne računajući poslednjeg laureata, Dankana Lorensa iz Holandije) pobednika, od najgoreg ka najboljem.

Po “Independentu” je, recimo, pesma “Satellite” kojom je trijumfovala Nemica Lena 2010. ubedljivo najgora koja je ikada ponela tu čast. Nije imao milosti ni prema hitu Serža Genzbroa “Poupée de cire, poupée de son” koju je izvela plavokosa Frans Gal, stavivši je na 63. poziciju.

Mnogi će se u Srbiji setiti 2004. godine, kada je stakleni mikrofon zamalo izmakao Željku Joksimoviću. Trijumfovala je tada Ruslana, sa pesmom “Wild Dances”, a “Independent” je upoređuje sa Ksenom, princezom ratnicom, i stavlja je tek na 53. mesto. Grupa Riva je pred sam kraj i krah Jugoslavije, 1989. godine dovela Evroviziju u Zagreb.

Parče elektropop sira koje ne možete da izbacite iz glave – kaže Ben Keli i stavlja “Rock Me, Baby” na 42. mesto. U Zagrebu je 1990. trijumfovao Toto Kutunjo, s upečatljivom i političkom “Insieme: 1992”, ali ova moćna rok balada nije zavredela više od 40. pozicije.

Prošlogodišnja pobednica Neta je 37, Dima Bilan je u Beogradu pevao za 35. mesto, a jedan od najubedljivijih pobednika, Aleksandar Ribak sa “Fairytale” stigao je tek do 33.

Nešto bolje je prošla Helena Paparizu i “My Number One” – “grčka Džej Lo” je 28.

Još jedna pesma koja je bila hit na ovim prostorima “Everyway That I Can” Turkinje Sertab Erener, plasirala se na 19. poziciju, a kontroverzna Ukrajinka Džamala i njena “1944” je za jedno mesto bolja.

Na 16. mestu je “Puppet on a String”, klasik Sendi Šo, a na 15. šarmantni Portugalac Salvador Sobral sa “Amar pelos dois”, za koga kažu da je bio dašak svežeg vazduha na takmičenju.

Na desetom mestu je Marija Šerifović i “Molitva”: dramatična balada je u jeku ekstravagancije bila potpuno svedena. “Bio je to kao klimaks neke moderne opere”, kaže Independent.

Finska čudovišta Lordi plasirala su se na devetu poziciju, Džoni Logan je sa “Hold Me Now” osmi, sedma je Šveđanka Karola iz 1991. (nas je tada predstavljala Bebi Dol), šesti su Bucks Fizz sa “Making Your Mind Up”, peta Selin Dion, tada u dresu Švajcarske, Katrina and the Waves su poslednji pravi britanski predstavnik sa “Love Shine a Light” (1997), Končita Vurst i njena brada su treći, Lorin i “Euforia” druga.

Naravno, pobednik je morala biti ABBA. Švedski majstori popa osvojili su kontinent i planetu pesmom “Waterloo” 1974. Klasik, i posle toliko vremena, i pokazna vežba kako napraviti hit, za Evrosong ili mimohttps://www.youtube.com/watch?v=3FsVeMz1F5c njega.