TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Novosadska toplana“ Novi Sad, počev od srede, 21. avgusta 2019. godine, očitavaće stanja utroška toplotne energije na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnu vodu za mesec avgust Čitaj više »

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

U sredu, 21. avgusta 2019. godine, od 9 sati, zbog radova na priključenju novoizgrađenih toplotnih podstanica u krugu Kliničkog centra Vojvodine, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za Čitaj više »

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

U okviru ranije započetih radova u bloku ulica Ćirpanove, Takovske, Bem Lilike i Žike Popovića, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u utorak, 20. avgusta 2019. godine, počinje sa završnom fazom Čitaj više »

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

U četvrtak, 15. avgusta 2019. godine, od 1 sat, zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže na Bulevaru cara Lazara, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte: Čitaj više »

 

NAJGORI I NAJBOLjI POBEDNICI EVROSONGA

Ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije je završen u subotu, a britanski “Independent” je napravio analizu dosadašnjih učesnika na ovom takmičenju. Njihov autor Ben Keli dobro se potrudio da poređa 66 dosadašnjih (ne računajući poslednjeg laureata, Dankana Lorensa iz Holandije) pobednika, od najgoreg ka najboljem.

Po “Independentu” je, recimo, pesma “Satellite” kojom je trijumfovala Nemica Lena 2010. ubedljivo najgora koja je ikada ponela tu čast. Nije imao milosti ni prema hitu Serža Genzbroa “Poupée de cire, poupée de son” koju je izvela plavokosa Frans Gal, stavivši je na 63. poziciju.

Mnogi će se u Srbiji setiti 2004. godine, kada je stakleni mikrofon zamalo izmakao Željku Joksimoviću. Trijumfovala je tada Ruslana, sa pesmom “Wild Dances”, a “Independent” je upoređuje sa Ksenom, princezom ratnicom, i stavlja je tek na 53. mesto. Grupa Riva je pred sam kraj i krah Jugoslavije, 1989. godine dovela Evroviziju u Zagreb.

Parče elektropop sira koje ne možete da izbacite iz glave – kaže Ben Keli i stavlja “Rock Me, Baby” na 42. mesto. U Zagrebu je 1990. trijumfovao Toto Kutunjo, s upečatljivom i političkom “Insieme: 1992”, ali ova moćna rok balada nije zavredela više od 40. pozicije.

Prošlogodišnja pobednica Neta je 37, Dima Bilan je u Beogradu pevao za 35. mesto, a jedan od najubedljivijih pobednika, Aleksandar Ribak sa “Fairytale” stigao je tek do 33.

Nešto bolje je prošla Helena Paparizu i “My Number One” – “grčka Džej Lo” je 28.

Još jedna pesma koja je bila hit na ovim prostorima “Everyway That I Can” Turkinje Sertab Erener, plasirala se na 19. poziciju, a kontroverzna Ukrajinka Džamala i njena “1944” je za jedno mesto bolja.

Na 16. mestu je “Puppet on a String”, klasik Sendi Šo, a na 15. šarmantni Portugalac Salvador Sobral sa “Amar pelos dois”, za koga kažu da je bio dašak svežeg vazduha na takmičenju.

Na desetom mestu je Marija Šerifović i “Molitva”: dramatična balada je u jeku ekstravagancije bila potpuno svedena. “Bio je to kao klimaks neke moderne opere”, kaže Independent.

Finska čudovišta Lordi plasirala su se na devetu poziciju, Džoni Logan je sa “Hold Me Now” osmi, sedma je Šveđanka Karola iz 1991. (nas je tada predstavljala Bebi Dol), šesti su Bucks Fizz sa “Making Your Mind Up”, peta Selin Dion, tada u dresu Švajcarske, Katrina and the Waves su poslednji pravi britanski predstavnik sa “Love Shine a Light” (1997), Končita Vurst i njena brada su treći, Lorin i “Euforia” druga.

Naravno, pobednik je morala biti ABBA. Švedski majstori popa osvojili su kontinent i planetu pesmom “Waterloo” 1974. Klasik, i posle toliko vremena, i pokazna vežba kako napraviti hit, za Evrosong ili mimohttps://www.youtube.com/watch?v=3FsVeMz1F5c njega.