„KOSA“ U PETAK U POZORIŠTU MLADIH

„KOSA“ U PETAK U POZORIŠTU MLADIH

U Pozorištu mladih sve je spremno za premijeru čuvenog brodvejskog mjuzikla „Kosa“. Reč je o koprodukciji sa Novosadskim pozorištem i studentima glume u klasi Borisa Liješevića. Na sceni će muziku uživo izvoditi Čitaj više »

GLASAJTE ZA FILM “MOMENTUM” GALERIJE MATICE SRPSKE

GLASAJTE ZA FILM “MOMENTUM” GALERIJE MATICE SRPSKE

Galerija Matice srpske je u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu u povodom izložbe Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti kreirala promotivni film – Momentum i konkurisala za međunarodno priznanje “Museums Čitaj više »

MMA SPEKTAKL U SUBOTU NA SPENSU

MMA SPEKTAKL U SUBOTU NA SPENSU

Serbian Battle Championship 25 Revenge, internacionalni MMA spektakl održaće se ove subote u Velikoj hali Spensa sa početkom u 19:30. Očekuje nas najveći spektakl do sada – čak 5 borbi za prestižni Čitaj više »

ONESPOSOBILI ELEKTRIČNE TROTINETE JER SU ŠTETNI PO OKOLINU

ONESPOSOBILI ELEKTRIČNE TROTINETE JER SU ŠTETNI PO OKOLINU

Aktivistička grupa Pobuna protiv istrebljenja (Extinction Rebellion- XR) preuzela je odgovornost da je onesposobila 3.600 gradskih električnih trotineta za besplatno korišćenje. Aktivisti kažu da su time hteli da ukažu na štetan ekološki Čitaj više »

“PRODAJTE” SVOJE LICE ROBOTU ZA 130 HILJADA DOLARA

“PRODAJTE” SVOJE LICE ROBOTU ZA 130 HILJADA DOLARA

Kompanija za proizvodnju robota, preko britanske firme „Geomik“, traži muškarca i ženu zainteresovane da svoje lice „poklone“ robotima. Kao nagradu za prava na korišćenja lica odabranih spremni su da plate 130.000 dolara! Čitaj više »

 

PETICIJA DA SE PONOVO SNIMI POSEDNjA SEZONA SERIJE „IGRA PRESTOLA“

Ludilo oko poslednje sezove TV serije „Igra prestola“ ne jenjava. Razočarani obožavaoci ove sage epske fantastike pokrenuli su čak i peticiju da se osma, poslednja sezona, koja se trenutno emituje, snimi ponovo. Peticiju je dosad potpisalo više od 750.000 ljudi. Kako prenosi Nedeljnik, za prva 24 sata prikupljeno je više 250.000 potpisa. U opisu peticije piše da su Dejvid Beniof i D. B. Vajs pokazali da su potpuno nekompetentni pisci kada nemaju izvorni materijal na koji mogu da se oslone. Uz poziv da se potpiše peticija stoji i rečenica koja glasi: „Serija zaslužuje finale koje ima smisla“.Poslednja sezona, za razliku od prethodnih, nije zasnovana na knjizi Džordža R. R. Martina, jer su sa događajima u seriji „prestigli“ dešavanja u knjigama. Ipak, rasplet je, navodno, napisan po smernicama Martina, tako da bi krajnji ishod trebalo da bude isti. Uprkos velikim očekivanjima od poslednje sezone, sa svakom emitovanom epizodom razočaranje obožavalaca je raslo.  Tako je poslednja emitovana epizoda u kojoj je Deneris Targerijan, majka zmajeva, sravnila sa zemljom čitavu Kraljevu luku (Dubrovnik), najlošije ocenjena epizoda „Igre prestola“ na sajtu Rotten Tomatoes od početka prikazivanja serije.