VEČERAS GOSPEL U SINAGOGI

VEČERAS GOSPEL U SINAGOGI

Jedan od američkih najcenjenijih bluz muzičara, Šerman Holms, nastpa večeras u novosadskoj Sinagogi zajedno sa gospel triom Legendarni Ingrameti. a programu će biti klasične soul, gospel i kantri melodije na njihovoj regionalnoj Čitaj više »

FILMić I OVE GODINE – DECA PRAVE FILMOVE

FILMić I OVE GODINE – DECA PRAVE FILMOVE

Novi ciklus revije kratkog đačkog filma pod nazivom FILMić zvanično je otpočeo objavljivanjem Kalendara smotri i takmičenja u osnovnim i srednjim školama u Prosvetnom pregledu. Na smotri mogu da učestvuju učenici osnovnih Čitaj više »

U TOKU JE STERIJINO POZORJE

U TOKU JE STERIJINO POZORJE

Počelo je Sterijinio potorje. Otvorila ga je glumica Svetlana Bojković kojoj je uručena nagrada za životno delo. Do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“ biće izvedeno osam predstava u konkurenciji za Čitaj više »

HUMANITARNI PONEDELjAK JOŠ JEDNOM ZA MALU JOVANU

HUMANITARNI PONEDELjAK JOŠ JEDNOM ZA MALU JOVANU

Danas će biti ponovljena humanitarna akcija za Jovanu Štikovac iz Sremske Кamenice. Zbog lošeg vremena prošlog ponedeljka poseta novosadskoj gradskoj plaži bila je mala, pa je sakupljeno svega 28.700 dinara. Petogodišnja Jovana Štikovac je Čitaj više »

VOŽNjA ZA VELIKU NAGRADU NOVOG SADA

VOŽNjA ZA VELIKU NAGRADU NOVOG SADA

Trkom „Velika nagrada Novog Sada“ otvorena je nova sezona u automobilskom šampionatu Srbije, na kružnim stazama. Tradicionalna trka na „Mišeluku“ vožena je 37. put, a organizatori iz Sportskog auto moto kluba „021“ Čitaj više »

 

TEATAR NA DAR OVOG VIKENDA NA SLANOJ BARI

Udruženje „Novosadski kutak“ i Mesna zajednica Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada organizuju 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu „Teatar na dar“, u subotu i nedelju, 18. i 19. maja, u sportskom centru Slana Bara . Ulaz je besplatan a program oba dana počinje u 15 sati, ali pre toga, već od 14 deću će animirati Vila četkica, Frabrika stihova i Čarobni svet balona. Ove godine specijalni gost festivala biće legendarni Branko Miličević, poznatiji kao Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem Puž.

Na festivalu će učestvovati ukupno 12 pozorišnih trupa sa 12 predstava koje su u potpunosti prilagođene najmlađim gledaocima. Predstave izvode profesionalni glumci ispred svoji pozorišta: Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore, Studio Željko Veseljko, Nadateatar, Visoko C i drugi.

Mališani će u pauzama između predstava moći da se druže sa glumcima za decu i učestvuju u raznim kreativnim radionicama kao što su: radionica izradi maski, pravljenje oblika od balona i slično. Takođe, imaće priliku da se zabave sa „TIM“ animatorima, pantomimičarima i VOLARE mađioničarem. Decu očekuju i slatke nagrade, sokići, razni poklončići i puno zabave.

Festival se organoizuje u okviru platforme „Budućnost Evrope“ Fondacije Novi Sad 2021.