PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

Zorica Rebernik ima 67 godina, učiteljica je u penziji, živi u gradiću  Breza u Bosni i Hercegovini. Znate, to je onaj grad za koji voz čeka Zdravko Čolić u pesmi „Stanica Podlugovi“. Čitaj više »

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

U danšnje vreme ljudi svih generacija spremni su na svakakve gluposti da bi napravili što bolji selfi. Sumanuti primeri stžu svakodnevno. Jedna putnica broda „Allure of the Seas“ izbačena je sa luksuznog Čitaj više »

 

TEATAR NA DAR OVOG VIKENDA NA SLANOJ BARI

Udruženje „Novosadski kutak“ i Mesna zajednica Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada organizuju 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu „Teatar na dar“, u subotu i nedelju, 18. i 19. maja, u sportskom centru Slana Bara . Ulaz je besplatan a program oba dana počinje u 15 sati, ali pre toga, već od 14 deću će animirati Vila četkica, Frabrika stihova i Čarobni svet balona. Ove godine specijalni gost festivala biće legendarni Branko Miličević, poznatiji kao Branko Kockica, sa svojim Pozorištancem Puž.

Na festivalu će učestvovati ukupno 12 pozorišnih trupa sa 12 predstava koje su u potpunosti prilagođene najmlađim gledaocima. Predstave izvode profesionalni glumci ispred svoji pozorišta: Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore, Studio Željko Veseljko, Nadateatar, Visoko C i drugi.

Mališani će u pauzama između predstava moći da se druže sa glumcima za decu i učestvuju u raznim kreativnim radionicama kao što su: radionica izradi maski, pravljenje oblika od balona i slično. Takođe, imaće priliku da se zabave sa „TIM“ animatorima, pantomimičarima i VOLARE mađioničarem. Decu očekuju i slatke nagrade, sokići, razni poklončići i puno zabave.

Festival se organoizuje u okviru platforme „Budućnost Evrope“ Fondacije Novi Sad 2021.