NA ŠTANDU NOVOG SADA U BEOGRADU NA SAJMU TURIZMA

NA ŠTANDU NOVOG SADA U BEOGRADU NA SAJMU TURIZMA

Tokom  Sajma turizma u Beogradu, na štandu TONSa, održan je veliki broj  sastanaka sa predstavnicima inostranih turoperatora, koji su pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu grada i okoline. Najveći broj zainteresovanih turoperatora dolazi Čitaj više »

“DOG ŠOU” I LEGENDARNI UGOSTITELjI NA ZAVRŠNICI FESTIVALA LJUBAVI

“DOG ŠOU” I LEGENDARNI UGOSTITELjI NA ZAVRŠNICI FESTIVALA LJUBAVI

Ove godine, na “Festivalu ljubavi” na Trgu slobode, subota, 22. februara, od 15 časova, biće vreme za kućne ljubimce, tačnije pse.  Oni će tada prošetati sa svojim vlasnicima pred publikom i žirijem Čitaj više »

POSLODAVCI, PRIJAVITE SE ZA UČEŠĆE NA SAJMU ZAPOŠLjAVANjA

POSLODAVCI, PRIJAVITE SE ZA UČEŠĆE NA SAJMU ZAPOŠLjAVANjA

Sajam zapošljavanja, koji organizuju Grad i Nacionalna služba za zapošljavanje, biće održan 4. marta, u holu Master centra i namenjen je kako poslodavcima, tako i nezaposlenima na evidenciji biroa.Svoje učešće na Sajmu Čitaj više »

VOŠA OBEZBEĐUJE KARTE I PPREVOZ NA DERBI SA ZVEZDOM

VOŠA OBEZBEĐUJE KARTE I PPREVOZ NA DERBI SA ZVEZDOM

Fudbalski klub Vojvodina obezbediće ulaznice i besplatan prevoz za sve navijače koji žele da prisustvuju derbi utakmici protiv Crvene zvezde, u subotu, 22. februara.Svi koji žele da budu na utakmici protiv Crvene Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

„Novosadska toplana“ obaveštava da danas, od 12 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Koste Racina ispred broja 15, nema tople potrošne vode  u sledećim ulicama: – Dr Svetislava Kasapinovića Čitaj više »

 

FORUM „KREATIVNA EVROPA“ U OKVIRU PLATFORME „BUDUĆNOST EVROPE“

Forum Kreativna Evropa koji se bavi novim načinima međunarodne kulturne saradnje biće po prvi put održan u Novom Sadu, 16. i 17. maja u kulturnoj stanici Svilara i Istorijskom arhivu grada Novog Sada. U pitanju je program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnim delatnostima, a u okviru ovogodišnje teme „Relacije: moć kulturne saradnje“ biće otvorena pitanja projekata koji podstiču saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti. Početak dvodnevnog programa i svečano otvaranje Foruma biće održano 16. maja u 11 časova u kulturnoj stanici Svilara. Nakon toga, uslediće predavanje na temu „Javni prostori i društvena nejednakost“ o čemu će govoriti gošća iz Švedske, iz Agencije za umetnost u javnom prostoru, Lena From. Ona će tom prilikom predstaviti najveći javni projekat realizacije umetnosti u javnom prostoru i istoriji Švedske. Od 13.15h biće održan panel na temu „Kultura, saradnja i prevazilaženje steretipa“, dok će od 16 sati biti upriličena prezentacija programa Evropske unije i drugih programa za sufinansiranje projekata u Istorijskom Arhivu grada Novog Sada.

Takođe, 16. maja u 20 časova u kulturnoj stanici Svilara biće otvorena izložba „Turbulator – generator turbulentnih praksi marginalne umetnosti“. Izložba predstavlja nepredvidljivu umetnost sa različitim imenima: art bunt, umetnost autsajdera ili samoukih, sirova umetnosti, neinstitucionalna umetnost. Paralelno sa programima u kulturnoj stanici Svilara i Istorijskom arhivu grada Novog Sada, prvog dana novosadskog izdanja Foruma Kreativna Evropa u EU info Kutku svi zainteresovani, koji su se prijavili na radionicu, saznaće nešto više o temi „PR ustanova i organizacija u kulturi na društvenim mrežema“ koju će voditi Marija Stevuljević (EU info centar).

Panel na temu „Kritička misao u kulturi i umetnosti“  otvoriće program Foruma 17. maja od 11.45 u kulturnoj stanici Svilara, gde će od 16 sati biti organizovana i radionica za zaposlene u ustanovama i organizacijama u kulturi pod nazivom „Brainstorming novih saradnji na lokalu“. U isto vreme, ali u Istorijskom arhivu grada Novog Sada prijavljeni posetioci imaće priliku da učestvuju u radionici na temu „Umetnost za sve ili kako uključiti lica lišena slobode i maloletne prestupnike u programe u kulturi“.

Forum Kreativna Evropa organizovan je kroz partnerstva u tri grada, u Novom Sadu, Nišu i Beogradu i podrazumeva edukaciju, razmenu, uključivanje i povezivanje domaćih i inostranih profesionalaca. Program Evropske komisije za podršku sektoru kulture i audiovizuelnim delatnostima realizuje se u sklopu platforme „Budućnost Evrope“ projekta „Novi Sad 2021“ u saradnji sa Deskom Kreativna Evropa.

Opširnije o svemu potražite OVDE.