POČINJE DRUGI „KALEIDOSKOP“

POČINJE DRUGI „KALEIDOSKOP“

Novosadski „Kaleidoskop kulture“ održaće se od 24. avgusta do 30. septembra i po drugi put, kroz zajedničku kulturu stvaralaštva, na više od 80 lokacija pretvoriće Novi Sad u „grad scenu“. Drugačiji po Čitaj više »

TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

TOPLANA OD SREDE KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC AVGUST

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Novosadska toplana“ Novi Sad, počev od srede, 21. avgusta 2019. godine, očitavaće stanja utroška toplotne energije na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnu vodu za mesec avgust Čitaj više »

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

ZBOG RADOVA BEZ TOPLE VODE KLINIČKI CENTAR VOJVODINE , DEČIJA BOLNICA I JODNA BANJA

U sredu, 21. avgusta 2019. godine, od 9 sati, zbog radova na priključenju novoizgrađenih toplotnih podstanica u krugu Kliničkog centra Vojvodine, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za Čitaj više »

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

ZBOG RADOVA ZABRANA ULASKA I PARKIRANJA VOZILA U TAKOVSKOJ ULICI IZ ĆIRPANOVE

U okviru ranije započetih radova u bloku ulica Ćirpanove, Takovske, Bem Lilike i Žike Popovića, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u utorak, 20. avgusta 2019. godine, počinje sa završnom fazom Čitaj više »

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

 

SAJAMSKI KOLAŽ

SAJAM POSETILI POlJOPRIVREDNICI SA KOSOVA I METOHIJE

Oko stotinu poljoprivrednika iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija došlo je u ponedeljak na 86. međunarodni poljoprivredni sajam, a još toliko, uključujući i đake Poljoprivredne škole iz Leška, doputovaće u sredu, 15. maja. Reč je o tradicionalnom susretu tokom kojeg poljoprivrednici iz južne srpske pokrajine imaju priliku da vide inovacije iz domena svog rada.

– Raduje me i velika mi je čast i zadovoljstvo što i ove godine mogu da ugostim i poželim dobrodošlicu našim dragim gostima iz naše Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija – rekla je izvršna direktorka za integrisane marketing komunikacije i članica Izvršnog odbora Novosadskog sajma Msc Jelena Marinković Radomirović.

– Slobodno mogu da kažem da je dolazak gostiju s KiM postala tradicija koja je značajna i za nas i za njih. Sigurna sam da će na Sajmu videti mnogo noviteta, razmeniti iskustva i kroz inovacije unaprediti svoje poslove. Trudićemo se da i dalje budemo dobri domaćini, da naši gosti ponesu mnogo pozitivnih utisaka i radosti odavde jer, u suštini, to Sajam i jeste – mnogo atraktivnosti i dobre energije i sigurna sam da ćemo se i sledeće godine videti na Poljoprivrednom sajmu u još većem broju.

 


ŠTA JE VAŽNO KAD KUPUJETE OVNA

Da domaći ovčari imaju šta da ponude, vidljivo je i na ovom Sajmu, pošto su u oborima najkvalitetnija grla domaćeg uzgoja. Ipak, ostaće dilema koji je ovan najveći, jer nije bilo zvaničnog merenja, a nekoliko ovčara tvrdi da je baš njihov ovan zaslužio tu titulu. Svi su rase virtemberg i teški oko 200 kilograma, koji kilogram gore ili dole.

– Moj sedmogodišnji Paja prvi put je na Sajmu, jer je prethodnih godina bio zauzet zbog devojaka koje mu nisu dale da dođe, – kaže Živorad Živković iz Obrenovca, čije je jedno grlo, mlađi ovan Bole, ove godine poneo titulu šampiona. – Paja je, ipak, moj ponos, jer je stariji, ima mnogo potomaka i svake godine je aktivan.

Vlasnik četvorogodišnjeg ovna Sajamski, Bojan Marinković iz firme „Kusago d.o.o.“ kod Sremske Mitrovice kaže da su najvažnije odlike ovna – kvalitet i brojnost potomstva, te da Sajamski, koji je prošlogodišnji apsolutni šampion, ima čime da se pohvali. 

Marinković, koji je već prodao sva svoja izložena grla na Sajmu i s kojeg se ove godine kući vraća s dva srebrna pehara, ukazuje da se ovčarstvo isplati, ako se radi ozbiljno. 
U žestokoj konkurenciji najtežih ovnova našao se i Mića IV, Gorana Čolića iz Bogatića, koji je nagrađen Peharom Novosadskog sajma.