DEO SVETOJOVANSKE I ULICE ĐURĐA BRANKOVIĆA BEZ GREJANjA ZBOG HAVARIJE

DEO SVETOJOVANSKE I ULICE ĐURĐA BRANKOVIĆA BEZ GREJANjA ZBOG HAVARIJE

Danas, od 9 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Svetojovanskoj ulici 6, nema grejanja u sledećim ulicama: – Svetojovanska 1-13, 2-18; – Đurđa Brankovića 7-19, 12-26. Normalizacija se očekuje danas, Čitaj više »

BICI BIOSKOP U UTORAK U EĐŠEGU

BICI BIOSKOP U UTORAK U EĐŠEGU

Poslednji ovogodišnji bici bioskop i diskusija na temu biciklizma i kućnih ljubimaca održaće se u utorak, 10. decembra u Kulturnoj stanici Eđšeg. Događaj je namenjen mladim biciklistima i ljubiteljima kućnih ljubimaca, a Čitaj više »

EVROPSKA ODBOJKA U VELIKOJ DVORANI SPENSA

EVROPSKA ODBOJKA U VELIKOJ DVORANI SPENSA

Posle tri sezone pauze, odbojkaška Liga šampiona ponovo će se igrati u Novom Sadu, pošto će prvotimci Vojvodine u danas ugostiti ekipu Fridrihshafena. Prvotimci Vojvodine NS seme su prvi meč u okviru Čitaj više »

BULUT JE NAJSPEKTAKULARNIJI BASKETAŠ NA SVETU

BULUT JE NAJSPEKTAKULARNIJI BASKETAŠ NA SVETU

Basketaš Novog Sada i reprezentativac Srbije Dušan Domović Bulut proglašen je za najspektakularnijeg igrača ove sezone u izboru navijača, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA). FIBA 3×3 je pokrenula glasanje za Čitaj više »

POPIJEŠ KAFU, PA POJEDEŠ ŠOLjU

POPIJEŠ KAFU, PA POJEDEŠ ŠOLjU

Putnici Er Nju Zelanda uskoro će moći da jedu šoljice svojih kafa, ako uspe projekat te avio kompanije. Er Nju Zeland, koji posluži svojim putnicima osam miliona šolja kafe svake godine, rekao Čitaj više »

 

SAJAMSKI KOLAŽ

SAJAM POSETILI POlJOPRIVREDNICI SA KOSOVA I METOHIJE

Oko stotinu poljoprivrednika iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija došlo je u ponedeljak na 86. međunarodni poljoprivredni sajam, a još toliko, uključujući i đake Poljoprivredne škole iz Leška, doputovaće u sredu, 15. maja. Reč je o tradicionalnom susretu tokom kojeg poljoprivrednici iz južne srpske pokrajine imaju priliku da vide inovacije iz domena svog rada.

– Raduje me i velika mi je čast i zadovoljstvo što i ove godine mogu da ugostim i poželim dobrodošlicu našim dragim gostima iz naše Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija – rekla je izvršna direktorka za integrisane marketing komunikacije i članica Izvršnog odbora Novosadskog sajma Msc Jelena Marinković Radomirović.

– Slobodno mogu da kažem da je dolazak gostiju s KiM postala tradicija koja je značajna i za nas i za njih. Sigurna sam da će na Sajmu videti mnogo noviteta, razmeniti iskustva i kroz inovacije unaprediti svoje poslove. Trudićemo se da i dalje budemo dobri domaćini, da naši gosti ponesu mnogo pozitivnih utisaka i radosti odavde jer, u suštini, to Sajam i jeste – mnogo atraktivnosti i dobre energije i sigurna sam da ćemo se i sledeće godine videti na Poljoprivrednom sajmu u još većem broju.

 


ŠTA JE VAŽNO KAD KUPUJETE OVNA

Da domaći ovčari imaju šta da ponude, vidljivo je i na ovom Sajmu, pošto su u oborima najkvalitetnija grla domaćeg uzgoja. Ipak, ostaće dilema koji je ovan najveći, jer nije bilo zvaničnog merenja, a nekoliko ovčara tvrdi da je baš njihov ovan zaslužio tu titulu. Svi su rase virtemberg i teški oko 200 kilograma, koji kilogram gore ili dole.

– Moj sedmogodišnji Paja prvi put je na Sajmu, jer je prethodnih godina bio zauzet zbog devojaka koje mu nisu dale da dođe, – kaže Živorad Živković iz Obrenovca, čije je jedno grlo, mlađi ovan Bole, ove godine poneo titulu šampiona. – Paja je, ipak, moj ponos, jer je stariji, ima mnogo potomaka i svake godine je aktivan.

Vlasnik četvorogodišnjeg ovna Sajamski, Bojan Marinković iz firme „Kusago d.o.o.“ kod Sremske Mitrovice kaže da su najvažnije odlike ovna – kvalitet i brojnost potomstva, te da Sajamski, koji je prošlogodišnji apsolutni šampion, ima čime da se pohvali. 

Marinković, koji je već prodao sva svoja izložena grla na Sajmu i s kojeg se ove godine kući vraća s dva srebrna pehara, ukazuje da se ovčarstvo isplati, ako se radi ozbiljno. 
U žestokoj konkurenciji najtežih ovnova našao se i Mića IV, Gorana Čolića iz Bogatića, koji je nagrađen Peharom Novosadskog sajma.