DOKUMENTARNI FILM „PRILEPSKI KONTRASTI“ VEČERAS U EĐŠEGU

DOKUMENTARNI FILM „PRILEPSKI KONTRASTI“ VEČERAS U EĐŠEGU

Ukoliko želite da saznate nešto više o istoriji našeg naroda, kao i o onome što se dešavalo tokom balkanskih i Prvog svetskog rata, preporuka je da pogledate dokumentarni film „Prilepski kontrasti“, koji Čitaj više »

VELIKO INTERESOVANjE ZA IZLOŽBU O ĐURI JAKŠIĆU. ČEKA SE DESETHILJADITI POSETILAC

VELIKO INTERESOVANjE ZA IZLOŽBU O ĐURI JAKŠIĆU. ČEKA SE DESETHILJADITI POSETILAC

Izložba „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“ ušla je u poslednju nedelju, a Galerija Matice srpske pruža mogućnost svima zainteresovanima da besplatno posete izložbu i uživaju u jedinstvenom umetničkom doživljaju koji nudi Čitaj više »

O REZULTATIMA UPISA DECE U PU „RADOSNO DETINSTVO“

O REZULTATIMA UPISA DECE U PU „RADOSNO DETINSTVO“

Danas će biti poznati rezultati konkursa za upis dece u „Radosno detijstvo'“ za nerdnu školski godinu. Rezultati će biti istaknuti na vratima svih vrtića PU „Radosno detinjstvo“, ali i na sajtu predskolska.rs. Čitaj više »

DANAS POČINjE POLAGANjE „MALE MATURE“

DANAS POČINjE POLAGANjE „MALE MATURE“

Danas je jedan od tri veoma vana dana za svršene osnovce, kojima se školska godina završila još 31. maja, kako bi se dobro pripremili za ono što sledi danas, sutra i prekosutra, Čitaj više »

RUKOMETAŠI SRBIJE PLASIRALI SE NA EVROPSKO PRVENSTVO POBEDOM U NOVOM SADU

RUKOMETAŠI SRBIJE PLASIRALI SE NA EVROPSKO PRVENSTVO POBEDOM U NOVOM SADU

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je u poslednjem meču Grupe 2 kvalifikacija savladala Švajcarsku 32:31 (19:17). Pred skoro punim tribinama SPENS-a, na kojima su bila i deca iz Čitaj više »

 

ELIKSIR – 30 GODINA SARADNjE SA KALUGOM I OTVARANjE BOLNICE U NOVOM SADU

Specijalna oftamološka bolnica „Eliksir“ iz Novog Sada obeležila je 30 godina međunarodne saradnje sa očnom klinikom „Fjodorov“ iz Kaluge. Zahvaljujući toj saradnji, srpski pacijenti imali su mogućnost da se leče u toj ruskoj klinici. Jubileju je prisustvovao i prvi sekretar ruske ambasade u Srbiji, Nikolaj Vasiljevič Pomilujko. Zahvaljujući dugogodišnjoj srpsko-ruskoj saradnji, bolnica „Eliksir“raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operacije i lečenje oka kod dece i odraslih.

„Ja sam srećna što smo mi svedoci nauke, svedoci napretka medicine i što učestvujemo u tome i što mi i takvim ljudima pružamo mogućnost da iz ove bolnice posle 10 minuta koliko traje operacije izađu tako što vide“, kaže Ruža Subotić, direktorka bolnice.

Veliki broj pacijenata sa duge liste čekanja za operaciju katarakte operisani su u bolnici „Eliksir“ i ponovo su progledali.

„Pacijentima iz Srbije radili smo i humanitarne operacije zahvaljujući našoj saradnji. Takođe, dolazilo je i mnogo lekara iz Srbije na obuku koje smo učili dijagnostičkim ispitivanjima kao i laserskoj hirurgiji“, kaže Aleksandar Vladimirovič Terešćenko, direktor Očne klinike “Fjodorov“ u Kalugi.

„Jako je važno to što nam je Republički fond za zdravlje Republike Srbije ukazao poverenje i uvrstio nas u privatne klinike koji operišu pacijente o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje“, kaže Sergej Jakovljevič Romanjenko, glavni hirurg Očne klinije “Fjodorov“ u Kalugi.

Uspešni srpsko-ruski tim danas je svečano otvorio i novi objekat bolnice „Eliksir“, koji će značajno poboljšati uslove rada.

izvor: RTV