IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI RASKRSNICE ŽELEZNIČKE,SREMSKE I ULICE LAZE KOSTIĆA

U okviru ranije započetih radova u bloku Železničke, Sremske i Ulice Vase Stajića Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 19. avgusta 2019. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne Čitaj više »

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

SPENS, STADION, ZGRADA „NIS-a“ BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

U četvrtak, 15. avgusta 2019. godine, od 1 sat, zbog radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže na Bulevaru cara Lazara, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte: Čitaj više »

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

ŠETNjE KROZ NASLEĐE – KINOPLOV – NOVI SAD PRE SKORO 70 GODINA

Nove „Šetnje kroz nasleđe“, projekat iza kojeg stoji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, donose priču o Novom Sadu iz ugla sedme umetnosti. Uz projekat „Kinoplov“ Šetnje će oživeti Novi Sad Čitaj više »

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

LjORETA I VIKTOR DONOSE LATINO ZVUKOVE U NOVI SAD

Ponedeljak veče će biti vrelo u Novom Sadu, pa jedan od načina da se rashladite i doživite leto na pravi način mogu biti klatino zvuci benda Helado Infinitino koji će održati koncert Čitaj više »

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

ČETIRI DANA TANGA U NOVOM SADU

„Novi Sad – tango grad“ po šesti put i to od 15 do 18. avgusta u organizaciji Udruženja „Todo Tango“. Festival će ove godine trajati četiri dana, a na šest lokacija, biće Čitaj više »

 

ELIKSIR – 30 GODINA SARADNjE SA KALUGOM I OTVARANjE BOLNICE U NOVOM SADU

Specijalna oftamološka bolnica „Eliksir“ iz Novog Sada obeležila je 30 godina međunarodne saradnje sa očnom klinikom „Fjodorov“ iz Kaluge. Zahvaljujući toj saradnji, srpski pacijenti imali su mogućnost da se leče u toj ruskoj klinici. Jubileju je prisustvovao i prvi sekretar ruske ambasade u Srbiji, Nikolaj Vasiljevič Pomilujko. Zahvaljujući dugogodišnjoj srpsko-ruskoj saradnji, bolnica „Eliksir“raspolaže najsavremenijom opremom za dijagnostiku, operacije i lečenje oka kod dece i odraslih.

„Ja sam srećna što smo mi svedoci nauke, svedoci napretka medicine i što učestvujemo u tome i što mi i takvim ljudima pružamo mogućnost da iz ove bolnice posle 10 minuta koliko traje operacije izađu tako što vide“, kaže Ruža Subotić, direktorka bolnice.

Veliki broj pacijenata sa duge liste čekanja za operaciju katarakte operisani su u bolnici „Eliksir“ i ponovo su progledali.

„Pacijentima iz Srbije radili smo i humanitarne operacije zahvaljujući našoj saradnji. Takođe, dolazilo je i mnogo lekara iz Srbije na obuku koje smo učili dijagnostičkim ispitivanjima kao i laserskoj hirurgiji“, kaže Aleksandar Vladimirovič Terešćenko, direktor Očne klinike “Fjodorov“ u Kalugi.

„Jako je važno to što nam je Republički fond za zdravlje Republike Srbije ukazao poverenje i uvrstio nas u privatne klinike koji operišu pacijente o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje“, kaže Sergej Jakovljevič Romanjenko, glavni hirurg Očne klinije “Fjodorov“ u Kalugi.

Uspešni srpsko-ruski tim danas je svečano otvorio i novi objekat bolnice „Eliksir“, koji će značajno poboljšati uslove rada.

izvor: RTV