PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

PRAZNA PRODAVNICA PRIKUPILA ŠEST IPO TONA GARDEROBE

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je Čitaj više »

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

USPEŠAN HUMANITARNI TURNIR FONDACIJE „PRVI KORAK“

Više od 300 dece, raspoređene u 31 ekipu, igralo je u subotu humanitarni turnir u fudbalu na terenima Fudbalskog saveza grada Novog Sada prekoputa Novosadskog sajma. Na turniru su učestvovala deca rođena Čitaj više »

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

NEDOVOLjNO TURISTIČKIH VODIČA KOJI ZNAJU KINESKI

Srbija je sve posećenija od strane inostranih turista i posao turističkih vodiča je sve traženiji. Naša zemlja ima sasvim dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali što se drugih jezika tiče, Čitaj više »

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

NA NjOJ I OKO NjE JE SVE CRVENO (foto)

Zorica Rebernik ima 67 godina, učiteljica je u penziji, živi u gradiću  Breza u Bosni i Hercegovini. Znate, to je onaj grad za koji voz čeka Zdravko Čolić u pesmi „Stanica Podlugovi“. Čitaj više »

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

IZBACILI JE SA KRSTARENjA JER JE VISILA NA BRODU ZBOG SELFIJA (foto)

U danšnje vreme ljudi svih generacija spremni su na svakakve gluposti da bi napravili što bolji selfi. Sumanuti primeri stžu svakodnevno. Jedna putnica broda „Allure of the Seas“ izbačena je sa luksuznog Čitaj više »

 

SVE O KONZERVIRANOJ HRANI U SREDU NA TEHNOLOŠKOM FAKULTETU

Povodom obeležavanja 60 godina postojanja, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu organizuje niz manifestacija koje su, osim stručnoj i naučnoj javnosti, namenjene i široj populaciji. Mesec april posvećen je inženjerstvu konzervisane hrane pa će u sredu 17. aprila, u amfiteatru fakulteta, biti održana tribina „Istine i zablude o konzervisanju hrane“. Razgovor je namenjen svima koji bi želeli da saznaju nešto više o ovoj temi. Ko dođe čuće kako se hrana konzervisala nekada, a kako se konzerviše danas, da sazna šta su dodaci, aditivi (E brojevi) i konzervansi, šta znači Quantum satis, da čuje argumente za i protiv konzerve i limenke, plastične ambalaže i biorazgradivosti, da nauči kako najukusnije začiniti šunku i sir, da sazna da li su „buđave“ kobasice, sirevi i pekmezi zdravstveno bezbedni ili ne, zašto dodajemo bakterije u hranu, koja je razlika između probiotika i prebiotika, kakva je budućnosti bioaktivnih komponenadata u hrani. Početak tribine je u 18 sati.