PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

Da Srpsko narodno pozorište neguje jak repertoar, dostojan svakog poštovanja, dokaz je tome što na festivalima širom zemlje, pokupi brojne nagrade. Nakon festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu na kom je predstava „Tartif“ Čitaj više »

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

 U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja. Program ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da Čitaj više »

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

Kreativna radionica za decu „Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja“, održaće se u subotu, 20. aprila u Galeriji Matice srpske, u okviru izložbe „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“, koja Čitaj više »

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

Ko je za šetnju neka u subotu dođe u Karlovce na drugu šetnju kroz spomenik prirode „Dvorska bašta“, koja otkriva prirodno nasleđe Sremskih Karlovaca koju organizuje udruženje „Eco flame“, a podržano kroz Čitaj više »

BITKA NACIJA U SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI

BITKA NACIJA U SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI

Ako se oko prvomajskih praznika nađete u Smederevu, ne propustite svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjovekovnim borbama „Bitka nacija“, čiji domaćin je prvi put Srbija i gde će učestvovati predstavnici više od Čitaj više »

 

SVE O KONZERVIRANOJ HRANI U SREDU NA TEHNOLOŠKOM FAKULTETU

Povodom obeležavanja 60 godina postojanja, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu organizuje niz manifestacija koje su, osim stručnoj i naučnoj javnosti, namenjene i široj populaciji. Mesec april posvećen je inženjerstvu konzervisane hrane pa će u sredu 17. aprila, u amfiteatru fakulteta, biti održana tribina „Istine i zablude o konzervisanju hrane“. Razgovor je namenjen svima koji bi želeli da saznaju nešto više o ovoj temi. Ko dođe čuće kako se hrana konzervisala nekada, a kako se konzerviše danas, da sazna šta su dodaci, aditivi (E brojevi) i konzervansi, šta znači Quantum satis, da čuje argumente za i protiv konzerve i limenke, plastične ambalaže i biorazgradivosti, da nauči kako najukusnije začiniti šunku i sir, da sazna da li su „buđave“ kobasice, sirevi i pekmezi zdravstveno bezbedni ili ne, zašto dodajemo bakterije u hranu, koja je razlika između probiotika i prebiotika, kakva je budućnosti bioaktivnih komponenadata u hrani. Početak tribine je u 18 sati.