COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 8. APRIL DO 19 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 8. APRIL DO 19 ČASOVA

Danas do 15 sati registrovano je još 219 novih slučajeva virusa korona u Srbiji, ukupno 2.666, dok su još cetriri osobe preminule, ukupno 65, saopštila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.  Ona je Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 21 SAT

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 21 SAT

Skoro 80.000 ljudi preminulo je od posledica korona virusa u svetu, tačnije, kako se navodi na sajtu Worldometers, 79.152 osobe. Prema podacima sa sajta, korona virusom u svetu je zaraženo 1.391.154 ljudi, Čitaj više »

DEO PODBARE U SREDU BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO PODBARE U SREDU BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ obaveštava da u sredu, 8. aprila od 08.30 sati, zbog radova na etažiranju vrelovoda u delu Ulice Marka Miljanova, neće biti grejanja u sledećim ulicama: – Marka Miljanova 8-24; – Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 7.APRIL DO 10 ČASOVA

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, povodom Svetskog dana zdravlja, još jednom ukazao na važnost očuvanja zdravlja i ulogu zdravstvenih radnika, posebno u vreme borbe protiv virusa korona I istakao da su lekari Čitaj više »

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ONLINE – KONCERTI, IZLOŽBE, KNjIŽEVNE VEČERI

EVROPSKA PRESTONICA KULTURE ONLINE – KONCERTI, IZLOŽBE, KNjIŽEVNE VEČERI

„Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ nastavlja da promoviše kulturu kao način života na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama, kao i na stranicama Kulturnih stanica. Različiti programski sadržaji, koji će biti online Čitaj više »

 

SVE O KONZERVIRANOJ HRANI U SREDU NA TEHNOLOŠKOM FAKULTETU

Povodom obeležavanja 60 godina postojanja, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu organizuje niz manifestacija koje su, osim stručnoj i naučnoj javnosti, namenjene i široj populaciji. Mesec april posvećen je inženjerstvu konzervisane hrane pa će u sredu 17. aprila, u amfiteatru fakulteta, biti održana tribina „Istine i zablude o konzervisanju hrane“. Razgovor je namenjen svima koji bi želeli da saznaju nešto više o ovoj temi. Ko dođe čuće kako se hrana konzervisala nekada, a kako se konzerviše danas, da sazna šta su dodaci, aditivi (E brojevi) i konzervansi, šta znači Quantum satis, da čuje argumente za i protiv konzerve i limenke, plastične ambalaže i biorazgradivosti, da nauči kako najukusnije začiniti šunku i sir, da sazna da li su „buđave“ kobasice, sirevi i pekmezi zdravstveno bezbedni ili ne, zašto dodajemo bakterije u hranu, koja je razlika između probiotika i prebiotika, kakva je budućnosti bioaktivnih komponenadata u hrani. Početak tribine je u 18 sati.