VATROMETOM ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA „LEDENA ŠUMA“

VATROMETOM ZAVRŠENA OVOGODIŠNjA „LEDENA ŠUMA“

Večeras je u Dunavskom parku u Novom Sadu uz vatromet i svirku zatvorena četvrta menifestacija „Ledena šuma“ koja je ove sezone održana u periodu od 06. decembra do 19.januara. Na programu zatvaranja, posetioci Čitaj više »

KRUŠEVLjANIN PRVI STIGAO DO KRSTA U SREMSKOJ KAMENICI

KRUŠEVLjANIN PRVI STIGAO DO KRSTA U SREMSKOJ KAMENICI

U Sremskoj Kamenici je tradicionalno održano plivanje za Bogojavljenski krst. Učestvovalo je 126 hajodvažnijih, među kojima I četiri dame, kojima nisu smetali ni hladno vreme ni ledeni Dunav da pokušaju da prvi Čitaj više »

KINESKA NOVA GODINA I U NOVOM SADU

KINESKA NOVA GODINA I U NOVOM SADU

Vlada Republika Srbije i ambasada Kine u Srbiji i ove godine organizovaće proslavu kineske Nove godine, a obeležavanje kineske Nove godine održaće se u Beogradu i Novom Sadu. Kineska ili lunarna Nova Čitaj više »

INFORMACIJE I MENTALNO ZDRAVLjE NA TRIBINI U CKNS

INFORMACIJE I MENTALNO ZDRAVLjE NA TRIBINI U CKNS

Zasićenje informacijama koje se svakodnevno plasiraju može se nazvati obeležjem današnjeg vremena. Zanimljivost ere u kojoj živimo je da vreme koje su korisnici raznih društvenih i ostalih medija spremni da izdvoje da Čitaj više »

BOGAT PROGRAM POVODOM ROĐENDANA NOVOSADSKOG POZORIŠTA

BOGAT PROGRAM POVODOM ROĐENDANA NOVOSADSKOG POZORIŠTA

Novosadsko pozorište proslavlja ovih dana 46. rođendan, pa će I pozorišni sadržaj u ovom tetru biti slavljenički. Rođendanska nedelja počinje 21. januara tradicionalnim Dramskim takmičenjem vojvođanskih mađarskih pisaca. Nakon toga će, 23. Čitaj više »

 

SVE O KONZERVIRANOJ HRANI U SREDU NA TEHNOLOŠKOM FAKULTETU

Povodom obeležavanja 60 godina postojanja, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu organizuje niz manifestacija koje su, osim stručnoj i naučnoj javnosti, namenjene i široj populaciji. Mesec april posvećen je inženjerstvu konzervisane hrane pa će u sredu 17. aprila, u amfiteatru fakulteta, biti održana tribina „Istine i zablude o konzervisanju hrane“. Razgovor je namenjen svima koji bi želeli da saznaju nešto više o ovoj temi. Ko dođe čuće kako se hrana konzervisala nekada, a kako se konzerviše danas, da sazna šta su dodaci, aditivi (E brojevi) i konzervansi, šta znači Quantum satis, da čuje argumente za i protiv konzerve i limenke, plastične ambalaže i biorazgradivosti, da nauči kako najukusnije začiniti šunku i sir, da sazna da li su „buđave“ kobasice, sirevi i pekmezi zdravstveno bezbedni ili ne, zašto dodajemo bakterije u hranu, koja je razlika između probiotika i prebiotika, kakva je budućnosti bioaktivnih komponenadata u hrani. Početak tribine je u 18 sati.