BITKA NACIJA U SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI

BITKA NACIJA U SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI

Ako se oko prvomajskih praznika nađete u Smederevu, ne propustite svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjovekovnim borbama „Bitka nacija“, čiji domaćin je prvi put Srbija i gde će učestvovati predstavnici više od Čitaj više »

SRBIJA TREĆA U SVETU PO PRIJATELjSKOJ NASTROJENOSTI

SRBIJA TREĆA U SVETU PO PRIJATELjSKOJ NASTROJENOSTI

Posle preseljenja u inostranstvo, najveći izazov je pronalaženje novih prijatelja, a 57 odsto ljudi, koji su morali da se sele zbog posla, navode da im to lako polazi za rukom. Reč je o Čitaj više »

KONKURS ZA PRIČE O HEROJIMA IZ KOMŠILUKA

KONKURS ZA PRIČE O HEROJIMA IZ KOMŠILUKA

U okviru projekta „Moj heroj”, Udruženje „Sinema Siti” raspisalo je konkurs za priče o herojima i pozvalo mlade da predstave svoje heroje i uzore među rođacima, komšijama i prijateljima, koji su ih Čitaj više »

KRITIČNA MASA OVOGA PUTA NA DAN PLANETE ZEMLjE

KRITIČNA MASA OVOGA PUTA NA DAN PLANETE ZEMLjE

Kritična masa, maniofestacija koja promoviše korišćenje bicikala u urbanim sredinama obično se okupljala svakog poslednjeg petka u mesecu i dobrodošli su bili svi koji voze bicikl, skejt, rolere ili drugo prevozno sredstvo Čitaj više »

NASTAVLjAJU SE RAZGOVORI O RODITELjSTVU

NASTAVLjAJU SE RAZGOVORI O RODITELjSTVU

U gradskoj biblioteci sutra se nastavljaju razgovori „O roditeljstvu“. Na Dečijem odeljenju u Dunavskoj 1 tema će biti prevencija depresije kod dece i dečjih emocionalnih kriza. Neka od pitanja kojima će se Čitaj više »

 

KOJA „ITALIJANSKA“ JELA ITALIJANI NIKADA NE BI JELI

Neki će teško svariti podatak da mnoga jela koja u nazivu imaju reč „italijanski“ ili se dovode u vezu sa tom kuhinjom, nisu na trpezama u Italiji. Ipak, malo je verovatno da će se stvari promeniti uskoro. Među italijanskim specijalitetima koji, kako piše portal Baz fid, nemaju veze sa italijanskom kuhinjom nalaze se razne testenine sa dodacima koji nisu po ukusu Italijana – špagete sa ćuftama ili makarone sa piletinom. Piletina nije poželjna ni na pici. Amerikanci obožavaju italijanski preliv za salatu, a on u Italiji ne može da se kupi niti ga iko tako zove. Prepečen hleb sa premazom od belog luka, poznatiji kao garlik bred, kao i pohovani štapići mocarele imaju veze sa Italijom i tamošnjom kuhinjom isto koliko i pica sa ananasom. Italijani ne jedu peperoni kobasicu ni na pici ni van nje.