NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura „Šetnje kroz modernistički Novi Sad“, koja je deo projekta „Šetnje kroz nasleđe“ i u okviru „Kaleidoskopa kulture“. Biće realizovane četiri šetnje, a Čitaj više »

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir u odbojci „Memorijal velikana“ biće odigran od 20. do 22. septembra, u Maloj sali Spensa. Još jednom će se kroz igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog Čitaj više »

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

Inspirisani izložbom slika slovačkog umetnika Jana Bačura, u Muzeju Vojvodine biće organizovana muzejska igraonicu „Svet boja“ u nedelju, 22. septembra.  Deca će obići izložbu slika, pričaće se o bojama, osnovnim, tonovima boja Čitaj više »

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

Prva radionica kreativnog pisanja u novoj sezoni održaće se u subotu, 28. septembra u Omladinskom centru CK13, a rok za prijave je 22. septembar u ponoć. Na radionice se možete prijaviti ukoliko Čitaj više »

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

Festival novih energija ove subote, 21. septembra, organizuje veliku humanitarnu žurku pod sloganom “Da i drugima bude bolje” od 18 sati na Bulevaru Slobodana Jovanovića 3. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu Čitaj više »

 

I TO JE MOGUĆE – VRAĆA SE GRUPA ABA

Član švedske pop grupe ABBA Bjorn Ulveus rekao je da fanovi mogu da očekuju novu pesmu „u septembru ili oktobru“ od benda koji se razišao pre 37 godina. Ulveus je rekao danskom tabloidu „Ekstra bladet“ da je potrebno „ekstremno mnogo vremena“ da se napravi video spot sa prikazima članova grupe. On je dodao da je sve odlagano „suviše dugo“. Grupa je ranije saopštila da su se Ulveus, Beni Anderson, Ani-Frid Lingstad i Agneta Faltskog ujedinili u vezi sa planom da se održi virtuelna turneja sa njihovim digitalnim prikazma (avatarima) i da će se jedna od dve nove pesme zvati „Još imam vere u tebe“ (I Still Have Faith in You). ABBA je postala slavna pobedom na Evroviziji sa pesmom „Waterloo“ i jedini je pobednik ovog takmičenja koji je napravio ozbiljnu svetsku karijeru. Njihova muzika nikada nije prestala da se sluša, znaju je i oni koji ih nnikada nisu slušali, napravljen je i mjuzikl koji se sastoji samo od njihovih pesama (Mama mia), a mnogi muzički stručnjaci smatraju je jednom od tri najveća benda u itstoriji pop i rok muzike, rame uz rame uz Bitsle i Stonse. Dok ne stignu nove pesme i ne odemo na virtueli koncert, podsetimo se najsjanijih trenutaka najveće pop grupe ikada: