SPAVAJU DOK AUTO PILOTI SAMI VOZE AUTOMOBILE (video)

SPAVAJU DOK AUTO PILOTI SAMI VOZE AUTOMOBILE (video)

Vozači u Kaliforniji ostaju šokirani na auto-putevima, jer je proteklog vikenda prijavljeno nekoliko slučajeva vozača koji su spavali za volanom „tesle“, dok su kolima upravljali auto-piloti. Jedan od snimaka postavljen na Reditu pre par Čitaj više »

PIJANI POLjAK VOZIO TENK PO GRADU

PIJANI POLjAK VOZIO TENK PO GRADU

Kad se čovek napije, svakakve budalaštine mu padaju na pamet. Vrlo često pijane ljude je tešo odgovoriti od toga da sednu za volan, što može biti veoma opasno i po nji, ali Čitaj više »

KINEZI OD POLITIČKE ŠKOLE U KUMROVCU PRAVE HOTEL

KINEZI OD POLITIČKE ŠKOLE U KUMROVCU PRAVE HOTEL

Bila jednom jedna zemlja i imala je svog doživotnog predsednika. Nema više ni predsednika, ni te zemlje, ali su ostale neke građevine koje i dalje na nju podsećaju. Jedna takva je i Čitaj više »

TVRĐAVA MIRA – POČINjE LETO NA TRGU GALERIJA

TVRĐAVA MIRA – POČINjE LETO NA TRGU GALERIJA

Na programu platforme „Tvrđava mira“ je i tradicionalna manifestacija Leto na Trgu galerija koja počinje 22. juna, u okviru koje će Novosađani svakog četvrtka imati prilike da uživaju u raznim sadržajima, poput Čitaj više »

TVRĐAVA MIRA – ŠEKSPIR NA JAPANSKOM U NOVOSADSKOM POZORIŠTU

TVRĐAVA MIRA – ŠEKSPIR NA JAPANSKOM U NOVOSADSKOM POZORIŠTU

Predstava „K. Oluja“ zasnovana na Šekspirovoj „Buri“ biće izvedena ponovo, nakon dve godine, u Novom Sadu, ovog puta u okviru programske platforme „Tvrđava mira“ iza koje stoji „Novi Sad 2021“. Gosti Srbije Čitaj više »

 

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcije su od 19 sati, a evo i rasporeda filmova:


Četvrtak, 21. mart

„JAVNA LIČNOST“ 

Režija: Agnès Jaoui

Uloge: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Léa Drucker 

Nekadašnja zvezda malih ekrana, Kastro, živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Vozač ga odvozi na žurku povodom useljenja njegove producentkinje i dugogodišnje prijateljice Natali, koja je kupila prelepu kuću nadomak Pariza. Njena sestra, Elen, ujedno i Kastrova bivše žena, takođe je pozvana na proslavu. Kad su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Kastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja, im se takođe pridružuje. Dok je Kastro svedok vrtoglavog pada svoje

popularnosti, Elen ga nagovara da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana.

Petak, 22. mart

„PULEN“

Režija: Mathieu Sapin

Uloge: Alexandra Lamy, Finnegan Oldfield, Gilles Cohen 

Mladi političar Arno Žores se igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Karadžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći.

Subota, 23. mart 

„LEPOTICA I LEPOTICA“ 

Režija: Sophie FIllières

Uloge: Sandrine Kiberlain, Agathe Bonitzer, Melvil Poupaud 

Dvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdestpetgodišnju Margo: sve ih spaja…i deluje kao da je reč o istoj osobi u različitim dobima života…

Nedelja, 24. mart

„KAO DEČACI“

 Režija: Julien Hallard

Uloge: Max Boublil, Vanessa Guide, Solène Rigot

Rems, godina 1969. Iskusni zavodnik i sportski novinar Pol Kutar odlučuje da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova da napakosti direktoru sportskog žurnala gde radi. Njegova omiljena neprijateljica, Emanuel Brino, direktorova sekretarica, prinuđena je da mu asistira. Ne budući svesni svojih dela, njihove razmirice će uzrokovati rađanje prve ženske fudbalske ekipe u Francuskoj.