NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

NOVE ŠETNjE KROZ NASLEĐE

Spens, Studio M, Filozofski fakultet, Sokolski dom, samo su neke od lokacija koje obuhvata tura „Šetnje kroz modernistički Novi Sad“, koja je deo projekta „Šetnje kroz nasleđe“ i u okviru „Kaleidoskopa kulture“. Biće realizovane četiri šetnje, a Čitaj više »

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

VIKEND U ZNAKU ODBOJKE U ČAST VELIKANA

Tradicionalni međunarodni seniorski turnir u odbojci „Memorijal velikana“ biće odigran od 20. do 22. septembra, u Maloj sali Spensa. Još jednom će se kroz igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog Čitaj više »

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

IGRAONICA NA TEMU BOJA U MUZEJU VOJVODINE

Inspirisani izložbom slika slovačkog umetnika Jana Bačura, u Muzeju Vojvodine biće organizovana muzejska igraonicu „Svet boja“ u nedelju, 22. septembra.  Deca će obići izložbu slika, pričaće se o bojama, osnovnim, tonovima boja Čitaj više »

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

PRIJAVITE SE NA KONKURS KREATIVNOG PISANjA

Prva radionica kreativnog pisanja u novoj sezoni održaće se u subotu, 28. septembra u Omladinskom centru CK13, a rok za prijave je 22. septembar u ponoć. Na radionice se možete prijaviti ukoliko Čitaj više »

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

HUMANITARNA ŽURKA U OKVIRU FESTIVALA NOVIH ENERGIJA

Festival novih energija ove subote, 21. septembra, organizuje veliku humanitarnu žurku pod sloganom “Da i drugima bude bolje” od 18 sati na Bulevaru Slobodana Jovanovića 3. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu Čitaj više »

 

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcije su od 19 sati, a evo i rasporeda filmova:


Četvrtak, 21. mart

„JAVNA LIČNOST“ 

Režija: Agnès Jaoui

Uloge: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Léa Drucker 

Nekadašnja zvezda malih ekrana, Kastro, živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Vozač ga odvozi na žurku povodom useljenja njegove producentkinje i dugogodišnje prijateljice Natali, koja je kupila prelepu kuću nadomak Pariza. Njena sestra, Elen, ujedno i Kastrova bivše žena, takođe je pozvana na proslavu. Kad su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Kastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja, im se takođe pridružuje. Dok je Kastro svedok vrtoglavog pada svoje

popularnosti, Elen ga nagovara da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana.

Petak, 22. mart

„PULEN“

Režija: Mathieu Sapin

Uloge: Alexandra Lamy, Finnegan Oldfield, Gilles Cohen 

Mladi političar Arno Žores se igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Karadžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći.

Subota, 23. mart 

„LEPOTICA I LEPOTICA“ 

Režija: Sophie FIllières

Uloge: Sandrine Kiberlain, Agathe Bonitzer, Melvil Poupaud 

Dvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdestpetgodišnju Margo: sve ih spaja…i deluje kao da je reč o istoj osobi u različitim dobima života…

Nedelja, 24. mart

„KAO DEČACI“

 Režija: Julien Hallard

Uloge: Max Boublil, Vanessa Guide, Solène Rigot

Rems, godina 1969. Iskusni zavodnik i sportski novinar Pol Kutar odlučuje da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova da napakosti direktoru sportskog žurnala gde radi. Njegova omiljena neprijateljica, Emanuel Brino, direktorova sekretarica, prinuđena je da mu asistira. Ne budući svesni svojih dela, njihove razmirice će uzrokovati rađanje prve ženske fudbalske ekipe u Francuskoj.