BITKA NACIJA U SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI

BITKA NACIJA U SMEDEREVSKOJ TVRĐAVI

Ako se oko prvomajskih praznika nađete u Smederevu, ne propustite svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjovekovnim borbama „Bitka nacija“, čiji domaćin je prvi put Srbija i gde će učestvovati predstavnici više od Čitaj više »

SRBIJA TREĆA U SVETU PO PRIJATELjSKOJ NASTROJENOSTI

SRBIJA TREĆA U SVETU PO PRIJATELjSKOJ NASTROJENOSTI

Posle preseljenja u inostranstvo, najveći izazov je pronalaženje novih prijatelja, a 57 odsto ljudi, koji su morali da se sele zbog posla, navode da im to lako polazi za rukom. Reč je o Čitaj više »

KONKURS ZA PRIČE O HEROJIMA IZ KOMŠILUKA

KONKURS ZA PRIČE O HEROJIMA IZ KOMŠILUKA

U okviru projekta „Moj heroj”, Udruženje „Sinema Siti” raspisalo je konkurs za priče o herojima i pozvalo mlade da predstave svoje heroje i uzore među rođacima, komšijama i prijateljima, koji su ih Čitaj više »

KRITIČNA MASA OVOGA PUTA NA DAN PLANETE ZEMLjE

KRITIČNA MASA OVOGA PUTA NA DAN PLANETE ZEMLjE

Kritična masa, maniofestacija koja promoviše korišćenje bicikala u urbanim sredinama obično se okupljala svakog poslednjeg petka u mesecu i dobrodošli su bili svi koji voze bicikl, skejt, rolere ili drugo prevozno sredstvo Čitaj više »

NASTAVLjAJU SE RAZGOVORI O RODITELjSTVU

NASTAVLjAJU SE RAZGOVORI O RODITELjSTVU

U gradskoj biblioteci sutra se nastavljaju razgovori „O roditeljstvu“. Na Dečijem odeljenju u Dunavskoj 1 tema će biti prevencija depresije kod dece i dečjih emocionalnih kriza. Neka od pitanja kojima će se Čitaj više »

 

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcije su od 19 sati, a evo i rasporeda filmova:


Četvrtak, 21. mart

„JAVNA LIČNOST“ 

Režija: Agnès Jaoui

Uloge: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Léa Drucker 

Nekadašnja zvezda malih ekrana, Kastro, živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Vozač ga odvozi na žurku povodom useljenja njegove producentkinje i dugogodišnje prijateljice Natali, koja je kupila prelepu kuću nadomak Pariza. Njena sestra, Elen, ujedno i Kastrova bivše žena, takođe je pozvana na proslavu. Kad su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Kastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja, im se takođe pridružuje. Dok je Kastro svedok vrtoglavog pada svoje

popularnosti, Elen ga nagovara da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana.

Petak, 22. mart

„PULEN“

Režija: Mathieu Sapin

Uloge: Alexandra Lamy, Finnegan Oldfield, Gilles Cohen 

Mladi političar Arno Žores se igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Karadžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći.

Subota, 23. mart 

„LEPOTICA I LEPOTICA“ 

Režija: Sophie FIllières

Uloge: Sandrine Kiberlain, Agathe Bonitzer, Melvil Poupaud 

Dvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdestpetgodišnju Margo: sve ih spaja…i deluje kao da je reč o istoj osobi u različitim dobima života…

Nedelja, 24. mart

„KAO DEČACI“

 Režija: Julien Hallard

Uloge: Max Boublil, Vanessa Guide, Solène Rigot

Rems, godina 1969. Iskusni zavodnik i sportski novinar Pol Kutar odlučuje da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova da napakosti direktoru sportskog žurnala gde radi. Njegova omiljena neprijateljica, Emanuel Brino, direktorova sekretarica, prinuđena je da mu asistira. Ne budući svesni svojih dela, njihove razmirice će uzrokovati rađanje prve ženske fudbalske ekipe u Francuskoj.