ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

Sterijino pozorje, 64. po redu, održaće se od 26. maja do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“. Na njemu će izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave Čitaj više »

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

Novosadski polumaraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start je na Trgu slobode. Trčaće se polumaraton od 21,097 km, štafetni polumaraton i trka zadovoljstva od 6 km. Takođe, biće organizovano Čitaj više »

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcije su od 19 sati, a evo i rasporeda filmova: Četvrtak, 21. mart „JAVNA LIČNOST“  Režija: Čitaj više »

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

Oko Vladičanskog dvora radnici su počeli da postavljaju skele zbog predstojeće obnove fasade, karakteristične po crvenim pločama. Pokrajinska i gradska vlast izdvojile su za taj posao 31 miliona dinara, a nadzor nad Čitaj više »

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

Institut za javno zdravlje Vojvodine predstavio je rezultate analize vazduha i vode na teritoriji Novog Sada u periodu od 19. februara do 19. marta. Kada je u pitanju kvalitet vazduha na teritoriji Novog Sada, Čitaj više »

 

NOVI SAD 2021 – KONKURS ZA VIZUELNE UMETNIKE

Fondacija „Novi Sad 2021“ raspisala je konkurs namenjen vizuelnim umetnicima za rezidencijalni program „Umetnik u gostima“ koji će se realizovati u slovačkim Košicama. Rezidencija traje od 6. maja do 1. jula, a rok za prijavu je 31. mart u ponoć.  Potencijalni kandidati treba da budu otvoreni za rad sa lokalnim umetnicima i zajednicama i spremni da rade na projektu koji će biti rezultat njihove rezidencije. Kandidati treba da imaju prebivalište na teritoriji Srbije, a umetnici sa prebivalištem u Novom Sadu, Irigu, Beočinu i Sremskim Karlovcima imaće prednost prilikom odlučivanja. Takođe je potrebno da se bave vizuelnom umetnošću, da tečno govore engleski i da nisu izabrani u ranijem periodu za neki od rezidencijalnih programa u organizaciji Fondacije ili po konkursima za programe Plants AiR, Kizuna, Mobilnost, itd. Informacije o aktuelnom konkursu mogu se pronaći na sajtu Fondacije „Novi Sad 2021“ pod sekcijom „Javni pozivi“ ili dobiti mejlom na plantsair@ns2021.rs.Inače, tokom prethodne godine realizovana je 21 rezidencija – 15 umetnika je boravilo u Novom Sadu u okviru ovog programa, dok je šest umetnika iz Novog Sada bilo na razmeni u nekoj od evropskih organizacija. Ove godine, planirano je da 22 umetnika realizuje svoje projekte u Novom Sadu ili inostranstvu.