ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

Sterijino pozorje, 64. po redu, održaće se od 26. maja do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“. Na njemu će izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave Čitaj više »

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

Novosadski polumaraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start je na Trgu slobode. Trčaće se polumaraton od 21,097 km, štafetni polumaraton i trka zadovoljstva od 6 km. Takođe, biće organizovano Čitaj više »

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcije su od 19 sati, a evo i rasporeda filmova: Četvrtak, 21. mart „JAVNA LIČNOST“  Režija: Čitaj više »

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

Oko Vladičanskog dvora radnici su počeli da postavljaju skele zbog predstojeće obnove fasade, karakteristične po crvenim pločama. Pokrajinska i gradska vlast izdvojile su za taj posao 31 miliona dinara, a nadzor nad Čitaj više »

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

Institut za javno zdravlje Vojvodine predstavio je rezultate analize vazduha i vode na teritoriji Novog Sada u periodu od 19. februara do 19. marta. Kada je u pitanju kvalitet vazduha na teritoriji Novog Sada, Čitaj više »

 

DEKINA PRVALILA ZA MOMKA NjEGOVE UNUKE

Mnoge mame i tate su zaštitnički nastrojeni, bilo da se radi o sopstvenim roditeljima ili našeg partnera/partnerke. Ali šta je sa zaštitničkim dekama? Ejmi Mekhju, dvadesetjednogodišnja studentkinja iz Škotske, nedavno je podelila na društvenim mrežama neka osnovna pravila koja je njen deka Vilijam postavio za potencijalne udvarače. Pravila, koja su karakteristično gerijatrijski napisana isključivo VELIKIM SLOVIMA, se kreću od preslatkih do urnebesnih:


Pravilo 1: „Mora biti katolik.“

Pravilo 2: „Mora biti navijač Seltika.“

Pravilo 3: „Mora biti zaposlen.“

Pravilo 4: „Mora da mi se dopada.“

Pravilo 5: „Moram da mu se dopadam.“

Pravilo 6: „Mora biti finansijski stabilan.“

Pravilo 7: „Ne sme da gleda u druge devojke dok je u ovoj vezi.“

Pravilo 8: „Mora biti veoma ljubazan.“

Pravilo 9: „Mora da ima auto.“

Pravilo 10: „Mora da plati račun kada god je u mojem društvu.“


Srećom, Vilijam se zaustavio na deset pravila, ali je nagovestio da će ih možda biti više, završivši poruku sa: „Okej, to je to za sad.“ Ejmi s druge srtane tvrdi da je spisak više šala nego neki zakon, kao i da su njeni zahtevi nešto realističniji.