STRANCI I OVOG LETA U NOVOM SADU UČE SRPSKI JEZIK

STRANCI I OVOG LETA U NOVOM SADU UČE SRPSKI JEZIK

U Novom Sadu, okviru 23. međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije, na Filozofskom fakultetu, boravi čak 40 polaznika iz 16 zemalja. Osim teorije i gramatike srpskog jezika, kroz tronedeljni kurs Čitaj više »

HAJDE DA POMOGNEMO JOVANI ŠTIKOVAC

HAJDE DA POMOGNEMO JOVANI ŠTIKOVAC

Zašto? Pa zato što je Jovana prevremeno rođena, u 34. nedelji trudnoće, te provela pet dana na intezivnoj nezi i još 25 dana na Odeljenju neonatologije. Rođena je s protruzijom jezika (makroglosija), Čitaj više »

HUMANITARNI PONEDELJAK PONOVO ZA DANIJELU IZ ZMAJEVA

HUMANITARNI PONEDELJAK PONOVO ZA DANIJELU IZ ZMAJEVA

Zbog lošeg vremena, prošlog ponedeljka je poseta Štrandu bila nešto manja, tako da je za lečenje 27-godišnje Danijele Babić iz Zmajeva prikupljeno svega 58.330 dinara. To je razlog što će se „Humanitarni Čitaj više »

LETNjI KREATIVNI KAMP ZA DECU STARTUJE U PONEDELjAK

LETNjI KREATIVNI KAMP ZA DECU STARTUJE U PONEDELjAK

I ovog leta, mališane očekuju zanimljivi sadržaji u okviru Kreativnog kampa u O.Š. Petefi Šandor. Deca od 6 do 12 godina biće u prilici da na veoma zanimljiv način provedu letnje prepodne, Čitaj više »

TOPLANA OD PONEDELjKA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC JUL

TOPLANA OD PONEDELjKA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC JUL

Radnici „Novosadske toplane“  od ponedeljka, 22. jula počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnu vodu za mesec jul tekuće godine i mole potrošače, posebno Čitaj više »

 

DžEZ KONCERT SARADNjE NOVOG SADA I ULMA

Muzičari iz bratskih gradova Novog Sada i Ulma, predstaviće se pred novosadskom publikom u petak, 8. marta, a dva dana kasnije, isti repertoar izvešće u Ulmu. Kako je najavljeno, „zvezda“ koncerta biće gradonačelnik Ulma Ginter Ciš, koji će svirati bubnjeve.

Zajednički koncert muzičara iz Ulma i Novog Sada, još jedna je potvrda višegodišnjeg prijateljstva i dobrih odnosa u sklopu rada Saveta dunavskih gradova, ali i realizacije Dunavske strategije Evropske unije. 

„Organizacijom ovakvih programa svi zajedno doprinosimo poboljšanju kvaliteta kulturne ponude našeg grada sa jedne strane, a sa druge doprinosimo razvoju međunarodne saradnje što je svakako bitno i značajno za sve nas“, kaže Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Na koncertu bubnjeve će svirati gradonačelnik grada Ulma, Ginter Ciš.

„Sviraće se jedan mejnstrim džez sa primesama latina, nastupiće Nevena Reljin, zajedno sa mnom iz Novog Sada, a sa gospodinom Cifom dolaze Bertold Fišer saksofonista i Ulrih Kun kontrabasista“, kaže Aleksandar Dujin, džez pijanista.

Publika će ovaj jedinstven program moći da vidi najpre u petak u novosadskoj Gradskoj kući u 20 sati, a potom, u istom sastavu nastupaju i u Ulmu, dva dana kasnije. Ulaz je besplatan.

preuzeto sa www.rtv.rs