ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

Sterijino pozorje, 64. po redu, održaće se od 26. maja do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“. Na njemu će izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave Čitaj više »

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

Novosadski polumaraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start je na Trgu slobode. Trčaće se polumaraton od 21,097 km, štafetni polumaraton i trka zadovoljstva od 6 km. Takođe, biće organizovano Čitaj više »

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcije su od 19 sati, a evo i rasporeda filmova: Četvrtak, 21. mart „JAVNA LIČNOST“  Režija: Čitaj više »

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

Oko Vladičanskog dvora radnici su počeli da postavljaju skele zbog predstojeće obnove fasade, karakteristične po crvenim pločama. Pokrajinska i gradska vlast izdvojile su za taj posao 31 miliona dinara, a nadzor nad Čitaj više »

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

Institut za javno zdravlje Vojvodine predstavio je rezultate analize vazduha i vode na teritoriji Novog Sada u periodu od 19. februara do 19. marta. Kada je u pitanju kvalitet vazduha na teritoriji Novog Sada, Čitaj više »

 

DžEZ KONCERT SARADNjE NOVOG SADA I ULMA

Muzičari iz bratskih gradova Novog Sada i Ulma, predstaviće se pred novosadskom publikom u petak, 8. marta, a dva dana kasnije, isti repertoar izvešće u Ulmu. Kako je najavljeno, „zvezda“ koncerta biće gradonačelnik Ulma Ginter Ciš, koji će svirati bubnjeve.

Zajednički koncert muzičara iz Ulma i Novog Sada, još jedna je potvrda višegodišnjeg prijateljstva i dobrih odnosa u sklopu rada Saveta dunavskih gradova, ali i realizacije Dunavske strategije Evropske unije. 

„Organizacijom ovakvih programa svi zajedno doprinosimo poboljšanju kvaliteta kulturne ponude našeg grada sa jedne strane, a sa druge doprinosimo razvoju međunarodne saradnje što je svakako bitno i značajno za sve nas“, kaže Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Na koncertu bubnjeve će svirati gradonačelnik grada Ulma, Ginter Ciš.

„Sviraće se jedan mejnstrim džez sa primesama latina, nastupiće Nevena Reljin, zajedno sa mnom iz Novog Sada, a sa gospodinom Cifom dolaze Bertold Fišer saksofonista i Ulrih Kun kontrabasista“, kaže Aleksandar Dujin, džez pijanista.

Publika će ovaj jedinstven program moći da vidi najpre u petak u novosadskoj Gradskoj kući u 20 sati, a potom, u istom sastavu nastupaju i u Ulmu, dva dana kasnije. Ulaz je besplatan.

preuzeto sa www.rtv.rs