USKORO DVA SEMAFORA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA

USKORO DVA SEMAFORA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA

Ulicu Novosadskog sajma uskoro očekuje postavljanje čak dva semafora. Jedan će se nalaziti na uglu sa Mičurinovom, a drugi na raskrsnici sa Ulicom Bore Prodanovića. Razlog za postavljanje ova dva semafora je Čitaj više »

ELEKTRO BLUZ NA TRGU GALERIJA

ELEKTRO BLUZ NA TRGU GALERIJA

Četvrtak veče je vreme za nešto od programa u okviru „Leta na Trgu galerija“. Ovoga puta u pitanju je koncert benda „Ljubičice“ koji će biti održan baš na Trgu galerija, na platou Čitaj više »

BEOGRAD NA BBC-jevoj LISTI NAJKREATIVNIJIH GRADOVA

BEOGRAD NA BBC-jevoj LISTI NAJKREATIVNIJIH GRADOVA

Gradovi u kojima ćete pronaći najviše umetnosti i kreativnosti uglavnom nisu oni za koje ste uvereni da to jesu, piše Bi-Bi-Si navodeći u svom odeljku o kulturi da su Meksiko, Šarža, Beograd, Čitaj više »

POSKUPELE VOZNE KARTE, JER SU PUTNICI REKLI DA SU JEFTINE

POSKUPELE VOZNE KARTE, JER SU PUTNICI REKLI DA SU JEFTINE

Cene voznih karata u Crnoj Gori od 9. jula veće su 15 odsto, a preduzeće Željeznički prevoz otkriva da se na taj potez odlučio zbog interne ankete koja je pokazala da putnici Čitaj više »

LOŠ ŠEF = LOŠE ZDRAVLjE = BRŽA SMRT

LOŠ ŠEF = LOŠE ZDRAVLjE = BRŽA SMRT

Naučnici su ispitali čak 400.000 zaposlenih u novom istraživanju i ustanovili su da su loši šefovi katastrofalni za zdravlje. Ukratko, veća je šansa da ćete doživeti infarkt ako vas šef maltretira. Istraživanje Čitaj više »

 

DODELjENE ZLATNE MALINE – NAJGORI SU HOLMS I VOTSON

Kao i svake godine uoči dodele prestižnog Oskara u Los Andjelesu, sinoć su dodeljene satiričine američke filmske nagrade, Zlatne maline za najgora ostvarenja, na kojoj je film „Holms i Votson“ Itana Koena poneo najviše titula. film je proglašen za najgori film godine, a Koen za najgoreg reditelja godine. Ostvarenje je i najgori rimejk priče pisca Artura Konana Dojla o slavnu detektivu Šerloku Holmsu i njegovom saradniku, doktoru Votsonu. Melisa Mekarti ponela je titulu najgore glumice godine zbog uloga u filmova „The Happytimes Murders“ i „Life of the Party“. Najgori glumac je Vil Ferel za ulogu u Koenovom filmu. Ove godine u kategoriji najgoreg glumca nominovan je i američki predsednik Donald Tramp za pojavljivanje u dva dokumentarna filma, medju kojima je ostvarenje Majkla Mura „Fahrenheit 11/9“. Tramp već je dobio Zlatnu malinu 1989. godine za igranje samoga sebe u filmu „Ghosts Can’t Do It“ sa Bo Derek.

Glumac Adam Sendler je inače jedan od najvećih dobitnika te satirične nagrade. On se 2012. „zakitio“ Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu „Tatin sin“.  Glumac je 2011. godine za film „Džek i Džil“ dobio dve Zlatne maline kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru. Sendler je u filmu „Džek i Džil“ igrao brata i sestru koji su jednojajčani blizanci, što je biološki nemoguće. Ceo film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je „pobedio“ u čak dest kategorija. Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije „Zlatna malina“ koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje. Pobednici koji obično ne dodju na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.