ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

Sterijino pozorje, 64. po redu, održaće se od 26. maja do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“. Na njemu će izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave Čitaj više »

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

Novosadski polumaraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start je na Trgu slobode. Trčaće se polumaraton od 21,097 km, štafetni polumaraton i trka zadovoljstva od 6 km. Takođe, biće organizovano Čitaj više »

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

FRANCUSKI FILMSKI KARAV STIŽE U NOVI SAD

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada. Projekcije su od 19 sati, a evo i rasporeda filmova: Četvrtak, 21. mart „JAVNA LIČNOST“  Režija: Čitaj više »

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

POČINjE OBNOVA VLADIČANSKOG DVORA

Oko Vladičanskog dvora radnici su počeli da postavljaju skele zbog predstojeće obnove fasade, karakteristične po crvenim pločama. Pokrajinska i gradska vlast izdvojile su za taj posao 31 miliona dinara, a nadzor nad Čitaj više »

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

KAKVI SU VAZDUH I VODA U NOVOM SADU

Institut za javno zdravlje Vojvodine predstavio je rezultate analize vazduha i vode na teritoriji Novog Sada u periodu od 19. februara do 19. marta. Kada je u pitanju kvalitet vazduha na teritoriji Novog Sada, Čitaj više »

 

DODELjENE ZLATNE MALINE – NAJGORI SU HOLMS I VOTSON

Kao i svake godine uoči dodele prestižnog Oskara u Los Andjelesu, sinoć su dodeljene satiričine američke filmske nagrade, Zlatne maline za najgora ostvarenja, na kojoj je film „Holms i Votson“ Itana Koena poneo najviše titula. film je proglašen za najgori film godine, a Koen za najgoreg reditelja godine. Ostvarenje je i najgori rimejk priče pisca Artura Konana Dojla o slavnu detektivu Šerloku Holmsu i njegovom saradniku, doktoru Votsonu. Melisa Mekarti ponela je titulu najgore glumice godine zbog uloga u filmova „The Happytimes Murders“ i „Life of the Party“. Najgori glumac je Vil Ferel za ulogu u Koenovom filmu. Ove godine u kategoriji najgoreg glumca nominovan je i američki predsednik Donald Tramp za pojavljivanje u dva dokumentarna filma, medju kojima je ostvarenje Majkla Mura „Fahrenheit 11/9“. Tramp već je dobio Zlatnu malinu 1989. godine za igranje samoga sebe u filmu „Ghosts Can’t Do It“ sa Bo Derek.

Glumac Adam Sendler je inače jedan od najvećih dobitnika te satirične nagrade. On se 2012. „zakitio“ Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu „Tatin sin“.  Glumac je 2011. godine za film „Džek i Džil“ dobio dve Zlatne maline kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru. Sendler je u filmu „Džek i Džil“ igrao brata i sestru koji su jednojajčani blizanci, što je biološki nemoguće. Ceo film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je „pobedio“ u čak dest kategorija. Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije „Zlatna malina“ koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje. Pobednici koji obično ne dodju na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.