SVRATI NA PLES SA DECOM IZ SVRATIŠTA

SVRATI NA PLES SA DECOM IZ SVRATIŠTA

Svratište za decu i mlade grada Novog Sada u saradnji sa Centrom za socijalni rad organizuje druženje pod nazivom “Svrati na ples” u utorak, 25. februara s početkom u 19 časova u Čitaj više »

HUMANITARNI BAZAR KNjIGA PONOVO U NOVOSADSKOM POZORIŠTU

HUMANITARNI BAZAR KNjIGA PONOVO U NOVOSADSKOM POZORIŠTU

Dobrotvorni bazar knjiga, koji se već nekoliko sezona zaredom održava u Novosadskom pozorištu, biće otvoren 24. februara. Posetioci će pred predstavu Hasanaginica, koja počinje u 19 časova, moći da kupe knjige, ili da doprinesu Čitaj više »

TURISTIČKA RUTA KOJA OBILAZI BALKANSKE SPOMENIKE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA

TURISTIČKA RUTA KOJA OBILAZI BALKANSKE SPOMENIKE IZ DRUGOG SVETSKOG RATA

Na sajmu turizma u Beogradu predstavljena je ruta Put balkanskih spomenika (Balkan monumental trail) sa ciljem da podstkne potencijal zanemarenog kulturnog nasleđa velike arhitektonske i istorijske vrednosti. Apstraktni i futuristički spomenici posvećeni Čitaj više »

LUDI MAJK POGINUO POKUŠAVAJUĆI DA DOKAŽE DA JE ZEMLjA RAVNA PLOČA (video)

LUDI MAJK POGINUO POKUŠAVAJUĆI DA DOKAŽE DA JE ZEMLjA RAVNA PLOČA (video)

Majk Hjuz, poznatiji kao Med Majk, poginuo je kada se srušila raketa koju je sam napravio. On je pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna. Prošle godine rekao je da Zemlja ima Čitaj više »

VRATILA SE NA MESTO GDE JE ROĐENA DA BI POPILA PRVU KRUGLU PIVA U ŽIVOTU

VRATILA SE NA MESTO GDE JE ROĐENA DA BI POPILA PRVU KRUGLU PIVA U ŽIVOTU

Tinejdžerka iz Velike Britanije Izobel Kejsi proputovala je 7.500 kilometara da bi, kao punoletna osoba svoje prvo pivo popila u pabu u kojemu je neočekivano rođena pre 18 godina. Njena majka Nikola Čitaj više »

 

DODELjENE ZLATNE MALINE – NAJGORI SU HOLMS I VOTSON

Kao i svake godine uoči dodele prestižnog Oskara u Los Andjelesu, sinoć su dodeljene satiričine američke filmske nagrade, Zlatne maline za najgora ostvarenja, na kojoj je film „Holms i Votson“ Itana Koena poneo najviše titula. film je proglašen za najgori film godine, a Koen za najgoreg reditelja godine. Ostvarenje je i najgori rimejk priče pisca Artura Konana Dojla o slavnu detektivu Šerloku Holmsu i njegovom saradniku, doktoru Votsonu. Melisa Mekarti ponela je titulu najgore glumice godine zbog uloga u filmova „The Happytimes Murders“ i „Life of the Party“. Najgori glumac je Vil Ferel za ulogu u Koenovom filmu. Ove godine u kategoriji najgoreg glumca nominovan je i američki predsednik Donald Tramp za pojavljivanje u dva dokumentarna filma, medju kojima je ostvarenje Majkla Mura „Fahrenheit 11/9“. Tramp već je dobio Zlatnu malinu 1989. godine za igranje samoga sebe u filmu „Ghosts Can’t Do It“ sa Bo Derek.

Glumac Adam Sendler je inače jedan od najvećih dobitnika te satirične nagrade. On se 2012. „zakitio“ Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu „Tatin sin“.  Glumac je 2011. godine za film „Džek i Džil“ dobio dve Zlatne maline kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru. Sendler je u filmu „Džek i Džil“ igrao brata i sestru koji su jednojajčani blizanci, što je biološki nemoguće. Ceo film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je „pobedio“ u čak dest kategorija. Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije „Zlatna malina“ koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje. Pobednici koji obično ne dodju na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su jedini „pobednici“ koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.