NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

Bari Kalebo kompanijna (Barry Callebaut) , vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji Čitaj više »

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

Da Srpsko narodno pozorište neguje jak repertoar, dostojan svakog poštovanja, dokaz je tome što na festivalima širom zemlje, pokupi brojne nagrade. Nakon festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu na kom je predstava „Tartif“ Čitaj više »

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

 U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja. Program ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da Čitaj više »

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

Kreativna radionica za decu „Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja“, održaće se u subotu, 20. aprila u Galeriji Matice srpske, u okviru izložbe „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“, koja Čitaj više »

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

Ko je za šetnju neka u subotu dođe u Karlovce na drugu šetnju kroz spomenik prirode „Dvorska bašta“, koja otkriva prirodno nasleđe Sremskih Karlovaca koju organizuje udruženje „Eco flame“, a podržano kroz Čitaj više »

 

„GREEN LOVE“ SLAVI DESETI RO]ENDAN

Cela 2019. godina biće u znaku „zelene“ ljubavi, jer festival „Grin lav“ obeležava veliki jubilej. Deseti rođendan biće proslavljen 15. februara u novosadskom Spensu, gde će nastupiti naši di-džej majstori koji su obeležili domaću elektronsku scenu proteklih godina.

Februarsko izdanje festivala „Grin lav“ nosi naziv „Oldijes goldijes“ i najavljuje serijal rejvova tokom cele godine, kao i spektakl nalik onom iz oktobra 2014. godine. Marko Nastić, jedan od najvećih domaćih di-džejeva, sa kojim je vrhunski rejv zagarantovan, svojim prepoznatljivim miksevima uveličaće 10. rođendan jednog od najpoznatijih tehno festivala. Takođe, za miksetom će mu se pridružiti jedan od kraljeva di-džej scene Dejan Milićević, koji zbog svoje harizme, specifične komunikacije sa publikom i ekstremno dobre muzike, rejvere ostavlja bez daha. U tom krugu „bogova“, svoje mesto zauzeće i Vladimir Aćić, jedan od najcenjenijih tehno di-džejeva i producenata u jugoistočnoj Evropi. Za vrhunsku žurku na proslavi jubileja pobrinuće se i di-džej Bili 9, koji će rejverima priuštiti nezaboravno veče do ranih jutarnjih sati. Ime koje će se takođe naći na spisku neizostavnih za ovaj veliki jubilej, di-džej Pepe, u rejverima će pokrenuti ljubav i napraviti pravu pometnju.

Deseti rođendan će uveličati još jedan virtuoz za miksetom, di-džej Neksije, koji će svojim setovima Spens podići u nebesa, kao i „Noiz distrakšon“, novosadski di-džej duo, koji se smatra i začetnikom elektronske scene u Srbiji.