POČINjE NOVA SEZONA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

POČINjE NOVA SEZONA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

Stiže jesen, sezona godišnjih odmora je uglavnom gotova, a počinje nova pozorišna sezona. Što se SNP-a tiče, prva premijera u novoj 159. sezoni biće „Smederevo 1941“ prema tekstu i u režiji Ane Čitaj više »

DEFILE GRADOM I ROK SVIRKA POVODM ZAVRŠETKA MOTO SEZONE

DEFILE GRADOM I ROK SVIRKA POVODM ZAVRŠETKA MOTO SEZONE

Jesen dolazi, a sa njim odlazi još jedna moto sezona u Srbiji, a ona će u Novom Sadu zvanično biti zatvorena u subotu 21.septembra u 14 sati na Mišeluku, za kada je Čitaj više »

PODRŠKA SAMOHRANIM RODITELjIMA I NjIHOVOJ DECI

PODRŠKA SAMOHRANIM RODITELjIMA I NjIHOVOJ DECI

Fondacija „Deci na dar“ uz podršku Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i Pokrajinskog sekretarijata za socijalu politiku, demografiju i ravnopravnost polova  organizuje besplatno savetovalište i pruža psihološku podršku samohranim roditeljima. Čitaj više »

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

Fondacija „Centar za mlade talente” organizuje besplatne kurseve matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Srbije. Ove kurseve podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Čitaj više »

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

U kulturnoj stanici Eđšeg biće  održana tribina “Ukradena bezbednost”, a predavač je Igor Jurić, aktivista i borac za povećanje bezbednosti dece. Po profesiji ekonomista, koji je nakon lične tragedije život posvetio podizanju Čitaj više »

 

OD FEBRUARA NOVE – NIŽE CENE USLUGA NOVOSADSKE TOPLANE

Iz „Novosadske toplane stiže informacija da od petka,  1. februara kreće grejanje i utrošak tople potrošne vode po novim, nižim cenama.  Nove prodajne cene po kojima će biti obračunati troškovi troškovi grejanja i potrošnje tople vode prikazane su u tabeli: 

KORISNICI Prodajne cene toplotne energije bez PDV-a Prodajne cene toplotne energije sa PDV-om Jedinica mere
STAMBENI – GREJANjE      
 – za utrošenu energiju 4,75 5,23 din./kWh
 – za instalisanu snagu 221,74 243,91       din./kW
ILI      
 – ukupno po m2 82,03 90,23      din./m2
POSLOVNI  – GREJANjE      
 – za utrošenu energiju 4,75 5,23  din./kWh
 – za instalisanu snagu 221,74  243,91       din./kW
TOPLA POTROŠNA VODA 203,91 224,301      din./m3

Ovo je drugo sniženje cena usluga toplane u ovoj grejnoj sezoni, a četvrto u poslednjih pet godina. Uprkos variranju cene nafte na tržištu, kao i cene gasa, osnovnog energenta koji koristi Novosadska toplana, povećanje cena energenata amortizuje se ukupnom efikasnošću sistema i radu na poboljšanju njegovog kvlaiteta, poručuju iz ovog gradskog preduzeća. Novosadska toplana realizuje i velike investicije, a da pritom nije korisnik ni kapitalnih ni tekućih subvencije Grada.