LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

Četvrtak je dan za „Leto na Trgu galerija“, pa će tako večeras u vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske biti održan koncert benda „Milaćopezo“.  „Milaćopezo“ je poznati klupski bend koji, Čitaj više »

POČINjE WATER FEST

POČINjE WATER FEST

Danas počinje peti festival posvećen očuvanju vodnih resursa „Water fest 2019“ i trajaće do subote 29. juna 2019. godine u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada i Tribine mladih. Festival  organizuju Čitaj više »

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

Potpisan je ugovor, a od 1. jula počinje specijalni sistem za obaveštavanje vozača u slučaju nesreće ili prepreke na auto – putu, a primenjivaće se i na magistralnim putevima kao što, Ibarska Čitaj više »

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

Fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo častio je osoblje luksuznog hotela u Grčkoj s 20.000 evra u znak zahvalnosti što nisu ni blizu hotela puštali paparace tokom njegovog boravka. Ronaldo se pre početka priprema Čitaj više »

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

I ove godine, leto na Štrandu biće u znaku „Štrand Summer Festa“ (Štrand Letnjeg Festivala, za one koji ne govore Engleski). Kompletan porgram dešavaće se na prostoru ispod Mosta slobode, od 29. Čitaj više »

 

NOVO LUDILO IZ JAPANA – SREĆNE KESE

Zovu se fukubukuro i za svaku Novu godinu Japanci stoje satima u redu kako bi ih kupili. Radi se o zapečaćenim kesama koje sadrže sve što je moguće kupiti u prodavnicama – od hrane do odeće, u zavisnosti od prodavnice. Caka je u tome što kupci ne znaju šta je u njima, jer kesa je, naravno, zatvorena. Sve je počelo kada su japanske prodavnice smislile način kako da se na početku godine reše starih kolekcija. Odeću su stavljali u kesice, zatvarali i prodavali po nižim cenama. Odjednom su se ljudi potpuno pomamili za njima, a uskoro su i trgovci shvatili da je to fantastičan način da se reše stare robe. Nacija je za kratko vreme izgubila glavu za zapečaćenim kesama i danas je u Japanu proslava Nove godine nezamisliva bez fukubukura. Kese su postale idealan poklon za najbliže, pa makar se oni i razočarali kad vide šta se nalazi unutra. Ali, uzbuđenje kod otvaranja misteriozne kese je ipak neprocenjivo. Misteriozne kesice koštaju od par dolara pa do nekoliko stotina, u zavisnosti od toga o kojoj se prodavnici radi. Dakle, već po ceni kese možete zaključiti kako ćete proći. U svakom slučaju Japanci već u prvim satima Nove godine čekaju u redu ispred omiljenih prodavnica kako bi došli do svoje misteriozne kese. Ludilo traje sedam dana, jer obično toliko vremena treba da se sve rasproda.