RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

Na internetu se pojavio skandalozan snimak kineskih radnika koji su morali da puze na prometnoj ulici i to za kaznu jer nisu ispunili zadate poslovne ciljeve. Radnici, mahom žene, puzali su za Čitaj više »

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

Film „Zelena knjiga“ (Green Book) dobio je glavnu nagradu na noćašnjoj dodeli nagrada Američkog udruženja producenata, i pobedio favorite kao što su „Roma“, „Zvezda je rođena“ i „Crni panter“. Deset filmova bilo Čitaj više »

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde Čitaj više »

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata „otkrila“ je kako da spasi planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. Britanski Gardijanpiše da će nov način ishrane otkloniti opasnost od ekološke katastrofe do koje bi došlo Čitaj više »

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

Konkurs za najlepšu dečiju ljubavnu pesmu „Ljubav (ni)je samo reč…” koji je raspisao Kulturni centar „Mladost” iz Futoga, otvoren je do 14. februara. Mladi pesnici mogu učestvovati samo s jednom pesmom na Čitaj više »

 

NOVO LUDILO IZ JAPANA – SREĆNE KESE

Zovu se fukubukuro i za svaku Novu godinu Japanci stoje satima u redu kako bi ih kupili. Radi se o zapečaćenim kesama koje sadrže sve što je moguće kupiti u prodavnicama – od hrane do odeće, u zavisnosti od prodavnice. Caka je u tome što kupci ne znaju šta je u njima, jer kesa je, naravno, zatvorena. Sve je počelo kada su japanske prodavnice smislile način kako da se na početku godine reše starih kolekcija. Odeću su stavljali u kesice, zatvarali i prodavali po nižim cenama. Odjednom su se ljudi potpuno pomamili za njima, a uskoro su i trgovci shvatili da je to fantastičan način da se reše stare robe. Nacija je za kratko vreme izgubila glavu za zapečaćenim kesama i danas je u Japanu proslava Nove godine nezamisliva bez fukubukura. Kese su postale idealan poklon za najbliže, pa makar se oni i razočarali kad vide šta se nalazi unutra. Ali, uzbuđenje kod otvaranja misteriozne kese je ipak neprocenjivo. Misteriozne kesice koštaju od par dolara pa do nekoliko stotina, u zavisnosti od toga o kojoj se prodavnici radi. Dakle, već po ceni kese možete zaključiti kako ćete proći. U svakom slučaju Japanci već u prvim satima Nove godine čekaju u redu ispred omiljenih prodavnica kako bi došli do svoje misteriozne kese. Ludilo traje sedam dana, jer obično toliko vremena treba da se sve rasproda.