DEO TOLSTOJEVE I HOPOVSKE BEZ GREJANjA

DEO TOLSTOJEVE I HOPOVSKE BEZ GREJANjA

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas, od 12.00 časova, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Tolstojevoj ulici 62, nema grejanja u sledećim ulicama: Tolstojeva 21-57, 32-64; Hopovska 4. Normalizacija se očekuje Čitaj više »

U GRADU SE OSEĆA MIRIS DIMA. NIKO, PA NI VATROGASCI NE MOGU DA LOCIRAJU ODAKLE DOLAZI

U GRADU SE OSEĆA MIRIS DIMA. NIKO, PA NI VATROGASCI NE MOGU DA LOCIRAJU ODAKLE DOLAZI

Na veći deo Novog Sada spustio se dim, ali za sada se ne zna odakle dolazi. U novosadskoj vatrogasnoj brigadi za radio Novi Sad rečeno je da nisu dobili dojave o požaru, Čitaj više »

VEČERAS U SVILARI „GRADIĆ“

VEČERAS U SVILARI „GRADIĆ“

Dokumentarni film „Gradić“ biće prikazan večeras u Kulturnom centru Svilara. Film je snimio Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada je, u saradnji sa „Zanatskom filmskom zajednicom“, a uz sufinansiranje Fondacije Novi Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

Sterijino pozorje, 64. po redu, održaće se od 26. maja do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“. Na njemu će izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave Čitaj više »

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

Novosadski polumaraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start je na Trgu slobode. Trčaće se polumaraton od 21,097 km, štafetni polumaraton i trka zadovoljstva od 6 km. Takođe, biće organizovano Čitaj više »

 

NOVO LUDILO IZ JAPANA – SREĆNE KESE

Zovu se fukubukuro i za svaku Novu godinu Japanci stoje satima u redu kako bi ih kupili. Radi se o zapečaćenim kesama koje sadrže sve što je moguće kupiti u prodavnicama – od hrane do odeće, u zavisnosti od prodavnice. Caka je u tome što kupci ne znaju šta je u njima, jer kesa je, naravno, zatvorena. Sve je počelo kada su japanske prodavnice smislile način kako da se na početku godine reše starih kolekcija. Odeću su stavljali u kesice, zatvarali i prodavali po nižim cenama. Odjednom su se ljudi potpuno pomamili za njima, a uskoro su i trgovci shvatili da je to fantastičan način da se reše stare robe. Nacija je za kratko vreme izgubila glavu za zapečaćenim kesama i danas je u Japanu proslava Nove godine nezamisliva bez fukubukura. Kese su postale idealan poklon za najbliže, pa makar se oni i razočarali kad vide šta se nalazi unutra. Ali, uzbuđenje kod otvaranja misteriozne kese je ipak neprocenjivo. Misteriozne kesice koštaju od par dolara pa do nekoliko stotina, u zavisnosti od toga o kojoj se prodavnici radi. Dakle, već po ceni kese možete zaključiti kako ćete proći. U svakom slučaju Japanci već u prvim satima Nove godine čekaju u redu ispred omiljenih prodavnica kako bi došli do svoje misteriozne kese. Ludilo traje sedam dana, jer obično toliko vremena treba da se sve rasproda.