RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

Na internetu se pojavio skandalozan snimak kineskih radnika koji su morali da puze na prometnoj ulici i to za kaznu jer nisu ispunili zadate poslovne ciljeve. Radnici, mahom žene, puzali su za Čitaj više »

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

Film „Zelena knjiga“ (Green Book) dobio je glavnu nagradu na noćašnjoj dodeli nagrada Američkog udruženja producenata, i pobedio favorite kao što su „Roma“, „Zvezda je rođena“ i „Crni panter“. Deset filmova bilo Čitaj više »

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde Čitaj više »

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata „otkrila“ je kako da spasi planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. Britanski Gardijanpiše da će nov način ishrane otkloniti opasnost od ekološke katastrofe do koje bi došlo Čitaj više »

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

Konkurs za najlepšu dečiju ljubavnu pesmu „Ljubav (ni)je samo reč…” koji je raspisao Kulturni centar „Mladost” iz Futoga, otvoren je do 14. februara. Mladi pesnici mogu učestvovati samo s jednom pesmom na Čitaj više »

 

„DžANDRLjIV MUŽ“ 150. PUT PRED PUBLIKOM

Najstarija predstava na aktuelnom dramskom repertoaru, sa četrnaest godina dugim repertoarskim stažom (premijera 4. marta 2005), je Sterijina komedija „Džandrljiv muž“ koja i dan danas ima svoju pobliku i sale su redovno pune priliko izvođenja.  Ovaj komad će večeras biti izveden jubilarni 150. put. Predstavu je režirao i tekst adaptirao Radoje Čupić. Za ovih 150 izvođenja, uloge su tumačili: Radoje Čupić i Jovana Stipić koji maestralno tumače džadrljivog muža i njegovu ženu, dok su se u ostalim ulogama povremeno smenjivali glumci, tako da je spisak izvođača popriličan: Milica Grujičić / Jovana  Balašević,  Miroslav Fabri / Dragan Kojić, Mihailo  Pleskonjić / Aleksandar Gajin / Nebojša Savić /  Strahinja Bojović, OliveraStamenković,  Milovan Filipović, Milorad Kapor / Dragan Kojić. Džandrljiv muž se igrao deset puta u proseku u sezoni (najviše 2005/2006. kada se izvodio 18 puta), pogledalo je ukupno 45.834 gledalaca, a od 2005. godine gostovalo se u 15 gradova u zemlji i inostranstvu: u Beogradu, Jagodini, Subotici, Somboru, Banjoj Luci (2005), u Vranju, Zrenjaninu, Bijeljini, Beču, u Šapcu, Senti, Budimpešti, Lebanu, Leskovcu, Temišvaru, Beogradu.  Predstava je osvojila i nagrade na značajnim pozorišnim festivalima komedije: nagrada publike za najbolju predstavu i nagrada Milovanu Filipoviću za ulogu Mitra na 34. Danima komedije, Jagodina; nagrada Jovani Stipić za ulogu Sofije 25. Borinim pozorišnim danima, Vranje; nagrada za najbolju predstavu na 5. Danima komedije, Bijeljina.