DEO TOLSTOJEVE I HOPOVSKE BEZ GREJANjA

DEO TOLSTOJEVE I HOPOVSKE BEZ GREJANjA

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas, od 12.00 časova, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Tolstojevoj ulici 62, nema grejanja u sledećim ulicama: Tolstojeva 21-57, 32-64; Hopovska 4. Normalizacija se očekuje Čitaj više »

U GRADU SE OSEĆA MIRIS DIMA. NIKO, PA NI VATROGASCI NE MOGU DA LOCIRAJU ODAKLE DOLAZI

U GRADU SE OSEĆA MIRIS DIMA. NIKO, PA NI VATROGASCI NE MOGU DA LOCIRAJU ODAKLE DOLAZI

Na veći deo Novog Sada spustio se dim, ali za sada se ne zna odakle dolazi. U novosadskoj vatrogasnoj brigadi za radio Novi Sad rečeno je da nisu dobili dojave o požaru, Čitaj više »

VEČERAS U SVILARI „GRADIĆ“

VEČERAS U SVILARI „GRADIĆ“

Dokumentarni film „Gradić“ biće prikazan večeras u Kulturnom centru Svilara. Film je snimio Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada je, u saradnji sa „Zanatskom filmskom zajednicom“, a uz sufinansiranje Fondacije Novi Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

Sterijino pozorje, 64. po redu, održaće se od 26. maja do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“. Na njemu će izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave Čitaj više »

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

Novosadski polumaraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start je na Trgu slobode. Trčaće se polumaraton od 21,097 km, štafetni polumaraton i trka zadovoljstva od 6 km. Takođe, biće organizovano Čitaj više »

 

„DžANDRLjIV MUŽ“ 150. PUT PRED PUBLIKOM

Najstarija predstava na aktuelnom dramskom repertoaru, sa četrnaest godina dugim repertoarskim stažom (premijera 4. marta 2005), je Sterijina komedija „Džandrljiv muž“ koja i dan danas ima svoju pobliku i sale su redovno pune priliko izvođenja.  Ovaj komad će večeras biti izveden jubilarni 150. put. Predstavu je režirao i tekst adaptirao Radoje Čupić. Za ovih 150 izvođenja, uloge su tumačili: Radoje Čupić i Jovana Stipić koji maestralno tumače džadrljivog muža i njegovu ženu, dok su se u ostalim ulogama povremeno smenjivali glumci, tako da je spisak izvođača popriličan: Milica Grujičić / Jovana  Balašević,  Miroslav Fabri / Dragan Kojić, Mihailo  Pleskonjić / Aleksandar Gajin / Nebojša Savić /  Strahinja Bojović, OliveraStamenković,  Milovan Filipović, Milorad Kapor / Dragan Kojić. Džandrljiv muž se igrao deset puta u proseku u sezoni (najviše 2005/2006. kada se izvodio 18 puta), pogledalo je ukupno 45.834 gledalaca, a od 2005. godine gostovalo se u 15 gradova u zemlji i inostranstvu: u Beogradu, Jagodini, Subotici, Somboru, Banjoj Luci (2005), u Vranju, Zrenjaninu, Bijeljini, Beču, u Šapcu, Senti, Budimpešti, Lebanu, Leskovcu, Temišvaru, Beogradu.  Predstava je osvojila i nagrade na značajnim pozorišnim festivalima komedije: nagrada publike za najbolju predstavu i nagrada Milovanu Filipoviću za ulogu Mitra na 34. Danima komedije, Jagodina; nagrada Jovani Stipić za ulogu Sofije 25. Borinim pozorišnim danima, Vranje; nagrada za najbolju predstavu na 5. Danima komedije, Bijeljina.