RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

Na internetu se pojavio skandalozan snimak kineskih radnika koji su morali da puze na prometnoj ulici i to za kaznu jer nisu ispunili zadate poslovne ciljeve. Radnici, mahom žene, puzali su za Čitaj više »

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

Film „Zelena knjiga“ (Green Book) dobio je glavnu nagradu na noćašnjoj dodeli nagrada Američkog udruženja producenata, i pobedio favorite kao što su „Roma“, „Zvezda je rođena“ i „Crni panter“. Deset filmova bilo Čitaj više »

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde Čitaj više »

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata „otkrila“ je kako da spasi planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. Britanski Gardijanpiše da će nov način ishrane otkloniti opasnost od ekološke katastrofe do koje bi došlo Čitaj više »

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

Konkurs za najlepšu dečiju ljubavnu pesmu „Ljubav (ni)je samo reč…” koji je raspisao Kulturni centar „Mladost” iz Futoga, otvoren je do 14. februara. Mladi pesnici mogu učestvovati samo s jednom pesmom na Čitaj više »

 

KUDA ZA DOČEK 7527. GODINE?

Novosađani će i ovog 13. januara imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu i koncertima, u sklopu Dočeka 7527. koji će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima, širom grada na više od 40 lokacija. Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije nastupiće u Sinagogi, dok će čuveni Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku.Spoj tradicionalnog i modernog očekuje se na koncertu Sanje Ilića i grupe Balkanika koji će nastupiti u Pozorištu mladih. Lenae Kovačević nastupa u svečanoj sali NIS-a, a legendarno Atomsko sklonište u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“. Rokeri će uživati i na Spensu  gde sviraju Partibrejkers i Ritam nereda. Njima će se u maloj sali Spensa pridružiti i Planet of Zeus, jedan od vodećih bendova u Grčkoj. S druge strane, takođe na Spensu, u zapadnom holu, svojevrsni cirkuski kabare, Kabare Bre, izvešće cirkuski umetnici iz Novog Sada.

U Srpskom narodnom pozorištu biće izvedena opera za decu „Baš čelik“, prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, u izvođenju trupe „Visoko C“  i glumice Jovane Balašević. Sana Garić i Bitipatibi nastupaju u Kulturnom centru Novog Sada, a Đorđe Miljenović (Skaj Vikler), grupa Vrooom i Mis Monro u Pozorištu mladih.  Šamrok bar ugostiće Nemesis – ženski death metal bend, dok će ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstaviti Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx koji će nastupiti u Matici srpskoj.

Novosadska publika „vratiće se korenima“ na „Back to the roots“ zabavi u Hali 4 Novosadskog sajma gde će nastupiti velike svetske trens zvezde: lajv ektovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija), E-mantra (Rumunija) i DJ Adept (Rusija). Ko voli rege neka dođe u studio M na koncert grupe Del Arno bend.Na sitom mesti svira i crnogorski sastav MaiKA.  Zemlja gruva vas čeka u kulturnoj stanici Svilara, a Bane Krstić i Garavi sokak u Sprskom narodnom pozorištu, baš kao i Renzo Spiteri internacionalni muzičar sa Malte, perkusionista, kompozitor i producent, a novosadskoj publici predstaviće projekat „Quintessence“.

Novosadski ansambl Serboplov prirediće jedinstven doživljaj svim ljubiteljima tradicionalne muzike u Kulturnom centru Futog, za ljubitelje džeza, poljski džez muzičar Pjotr Damasjevič nastupiće i u u kafeu Absolut, a energična Sajsi MC “ uz podršku DJ BKO nastupiće u Gerila baru. U Muzeju Vojvodine biće izveden koncert duhovne horske muzike „Iznad istoka i zapada“ uz Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve „Sveti Georgije“.