DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

U okviru manifestacije „Unapređenje i razvoj privrednih delatnosti osoba sa invaliditetom“ udruženje „Čepom do osmeha“ u subotu 25. maja na centralnom platou Štranda od 11 do 18 časova organizuje drugi po redu Čitaj više »

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

Drugi Srpski senološki kongres održava se danas i sutra od 9 do 19 sati u Novom Sadu, u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta. Organizuje ga Senološko udruženje Srbije u saradnji s novosadskim Medicinskim Čitaj više »

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

Promocija Pretraživača kulturnog nasleđa u Novom Sadu biće održana u Istorijskom arhivu grada, ul. Filipa Višnjića 2 a, u ponedeljak, 27. maja u podne. U pitanju je nacionalni projekat u oblasti digitalizacije Čitaj više »

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

Međunarodni dan nestale dece, pod sloganom „Nemoj me zaboraviti“, biće obeležen u petak 24. maja, u 12 sati na Trgu, u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“ a uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Čitaj više »

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije u nedelju, 26. maja biće nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane, najavilo je danas Ministarstvo zdravlja. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da Čitaj više »

 

KUDA ZA DOČEK 7527. GODINE?

Novosađani će i ovog 13. januara imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu i koncertima, u sklopu Dočeka 7527. koji će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima, širom grada na više od 40 lokacija. Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije nastupiće u Sinagogi, dok će čuveni Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku.Spoj tradicionalnog i modernog očekuje se na koncertu Sanje Ilića i grupe Balkanika koji će nastupiti u Pozorištu mladih. Lenae Kovačević nastupa u svečanoj sali NIS-a, a legendarno Atomsko sklonište u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor“. Rokeri će uživati i na Spensu  gde sviraju Partibrejkers i Ritam nereda. Njima će se u maloj sali Spensa pridružiti i Planet of Zeus, jedan od vodećih bendova u Grčkoj. S druge strane, takođe na Spensu, u zapadnom holu, svojevrsni cirkuski kabare, Kabare Bre, izvešće cirkuski umetnici iz Novog Sada.

U Srpskom narodnom pozorištu biće izvedena opera za decu „Baš čelik“, prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, u izvođenju trupe „Visoko C“  i glumice Jovane Balašević. Sana Garić i Bitipatibi nastupaju u Kulturnom centru Novog Sada, a Đorđe Miljenović (Skaj Vikler), grupa Vrooom i Mis Monro u Pozorištu mladih.  Šamrok bar ugostiće Nemesis – ženski death metal bend, dok će ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstaviti Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx koji će nastupiti u Matici srpskoj.

Novosadska publika „vratiće se korenima“ na „Back to the roots“ zabavi u Hali 4 Novosadskog sajma gde će nastupiti velike svetske trens zvezde: lajv ektovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija), E-mantra (Rumunija) i DJ Adept (Rusija). Ko voli rege neka dođe u studio M na koncert grupe Del Arno bend.Na sitom mesti svira i crnogorski sastav MaiKA.  Zemlja gruva vas čeka u kulturnoj stanici Svilara, a Bane Krstić i Garavi sokak u Sprskom narodnom pozorištu, baš kao i Renzo Spiteri internacionalni muzičar sa Malte, perkusionista, kompozitor i producent, a novosadskoj publici predstaviće projekat „Quintessence“.

Novosadski ansambl Serboplov prirediće jedinstven doživljaj svim ljubiteljima tradicionalne muzike u Kulturnom centru Futog, za ljubitelje džeza, poljski džez muzičar Pjotr Damasjevič nastupiće i u u kafeu Absolut, a energična Sajsi MC “ uz podršku DJ BKO nastupiće u Gerila baru. U Muzeju Vojvodine biće izveden koncert duhovne horske muzike „Iznad istoka i zapada“ uz Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve „Sveti Georgije“.