DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

U okviru manifestacije „Unapređenje i razvoj privrednih delatnosti osoba sa invaliditetom“ udruženje „Čepom do osmeha“ u subotu 25. maja na centralnom platou Štranda od 11 do 18 časova organizuje drugi po redu Čitaj više »

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

Drugi Srpski senološki kongres održava se danas i sutra od 9 do 19 sati u Novom Sadu, u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta. Organizuje ga Senološko udruženje Srbije u saradnji s novosadskim Medicinskim Čitaj više »

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

Promocija Pretraživača kulturnog nasleđa u Novom Sadu biće održana u Istorijskom arhivu grada, ul. Filipa Višnjića 2 a, u ponedeljak, 27. maja u podne. U pitanju je nacionalni projekat u oblasti digitalizacije Čitaj više »

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

Međunarodni dan nestale dece, pod sloganom „Nemoj me zaboraviti“, biće obeležen u petak 24. maja, u 12 sati na Trgu, u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“ a uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Čitaj više »

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije u nedelju, 26. maja biće nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane, najavilo je danas Ministarstvo zdravlja. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da Čitaj više »

 

DANAS JE DOČEK NOVE GODINE – A EVO I PROGRAMA

Večeras se na više mesta u Novom Sadu očekuje bogat i šarenolik program. Za ljubitelje roka, klasike, džeza, popa, ali i elektronike Fondacija „Novi Sad – 2021” pripremila je doček na pet lokacija. Ove godine mesta okupljanja biće na Trgu slobode, Trgu republike, Dunavskom parku i kulturnim stanicama „Eđšeg” i „Svilara”.


Najpre će u podne ispred kulturne stanice „Svilara” biti priređena dnevna žurka u džez maniru, koju otvara „Jaž kombinat”. U sklopu rezidencijalnog programa Fondacije „Novi Sad 2021“ pod nazivom „Umetnik u gostima“ će od 17 časova nastupiti poljski umetnik Pjotr Damasjevi. U isto vreme, na Trgu republike nastupiće finalisti akustičnog kompozitorskog takmičenja, u okviru TAKT festivala. Tako će pred Novosađane izaći četiri vrsna kantautora – Vedran Ivorek iz Hrvatske, Anita Šunjić iz Bosne i Hercegovine, Bojan Aleksić i Marko Babović iz Srbije. Od 19 časova rege bend „Irie FM“.


Prvi koji će započeti novogodišnje slavlje su najmlađi Novosađani. Za njih se Dunavskom parku već od 10 sati priprema program u okviru kojeg će uživati uz Haos animatore, Dečji hor „Zvončići”, školu muzike „Kreativni M kutak“. U 11 sati Kreativni pogon će povesti maskiranu povorku od Zmaj Jovinog spomenika ka Dunavskom parku, gde je u 12 časova zakazano puštanje više od 1.000 balona.


Osim u Dunavskom parku, klinci će uživati i u kulturnoj stanici „Eđšeg”, gde će u 16 časova biti odigran mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili“. Ovaj mjuzikl prati čuvenog kompozitora na putu na kojem upoznaje nove vrste muzike i instrumente i delo je internacionale trupe umetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država kojima će se na sceni pridružiti i mali novosadski umetnici.


Večernji program startuje u 21 čas na Trgu slobode, kada će okupljene zabavljati Manjifiko i njegov jedinstven i zanimljiv zvuk koji spaja disko i šlagere. Čuveni muzičar zagrejaće publiku uz hitove „Samo malo”, „Pukni zoro”, „Ya mustafa“, „Hir aj kam hir aj go“ i druge. U 23 sata na bini će nastupati „nadrealni” dr Nele Karajlić, koji će udružiti snage s kamernim orkestrom „Kamerata Akademika”, kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“. Pola sata nakon ponoći ljubitelje elektronske muzike zabavljaće ruski di-yej dvojac Filatov i Karas.


Na centralnom gradskom trgu u Sremskim Karlovcima tamošnja turistička organizacija pod pokroviteljstvom lokalne samouprave organizuje 31. decembra doček Nove godine. Od 21 sat na bini ispred Bogoslovije „Sveti Arsenije” sviraće bend Balkan ekspres, nakon njih, od 22.30 nastupiće pobednički tamburaški orekstar ovogodišnjeg Tamburica festa – „Velos”. Kako kažu u turističkoj organizaciji, ulazak u novu godinu u ponoć biće označen vatrometom, a zahvaljujući karlovačkim vinarima, biće deljeno kuvano vino. Program će trajati pola sata iza ponoći.