RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

Na internetu se pojavio skandalozan snimak kineskih radnika koji su morali da puze na prometnoj ulici i to za kaznu jer nisu ispunili zadate poslovne ciljeve. Radnici, mahom žene, puzali su za Čitaj više »

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

Film „Zelena knjiga“ (Green Book) dobio je glavnu nagradu na noćašnjoj dodeli nagrada Američkog udruženja producenata, i pobedio favorite kao što su „Roma“, „Zvezda je rođena“ i „Crni panter“. Deset filmova bilo Čitaj više »

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde Čitaj više »

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata „otkrila“ je kako da spasi planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. Britanski Gardijanpiše da će nov način ishrane otkloniti opasnost od ekološke katastrofe do koje bi došlo Čitaj više »

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

Konkurs za najlepšu dečiju ljubavnu pesmu „Ljubav (ni)je samo reč…” koji je raspisao Kulturni centar „Mladost” iz Futoga, otvoren je do 14. februara. Mladi pesnici mogu učestvovati samo s jednom pesmom na Čitaj više »

 

DANAS JE DOČEK NOVE GODINE – A EVO I PROGRAMA

Večeras se na više mesta u Novom Sadu očekuje bogat i šarenolik program. Za ljubitelje roka, klasike, džeza, popa, ali i elektronike Fondacija „Novi Sad – 2021” pripremila je doček na pet lokacija. Ove godine mesta okupljanja biće na Trgu slobode, Trgu republike, Dunavskom parku i kulturnim stanicama „Eđšeg” i „Svilara”.


Najpre će u podne ispred kulturne stanice „Svilara” biti priređena dnevna žurka u džez maniru, koju otvara „Jaž kombinat”. U sklopu rezidencijalnog programa Fondacije „Novi Sad 2021“ pod nazivom „Umetnik u gostima“ će od 17 časova nastupiti poljski umetnik Pjotr Damasjevi. U isto vreme, na Trgu republike nastupiće finalisti akustičnog kompozitorskog takmičenja, u okviru TAKT festivala. Tako će pred Novosađane izaći četiri vrsna kantautora – Vedran Ivorek iz Hrvatske, Anita Šunjić iz Bosne i Hercegovine, Bojan Aleksić i Marko Babović iz Srbije. Od 19 časova rege bend „Irie FM“.


Prvi koji će započeti novogodišnje slavlje su najmlađi Novosađani. Za njih se Dunavskom parku već od 10 sati priprema program u okviru kojeg će uživati uz Haos animatore, Dečji hor „Zvončići”, školu muzike „Kreativni M kutak“. U 11 sati Kreativni pogon će povesti maskiranu povorku od Zmaj Jovinog spomenika ka Dunavskom parku, gde je u 12 časova zakazano puštanje više od 1.000 balona.


Osim u Dunavskom parku, klinci će uživati i u kulturnoj stanici „Eđšeg”, gde će u 16 časova biti odigran mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili“. Ovaj mjuzikl prati čuvenog kompozitora na putu na kojem upoznaje nove vrste muzike i instrumente i delo je internacionale trupe umetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država kojima će se na sceni pridružiti i mali novosadski umetnici.


Večernji program startuje u 21 čas na Trgu slobode, kada će okupljene zabavljati Manjifiko i njegov jedinstven i zanimljiv zvuk koji spaja disko i šlagere. Čuveni muzičar zagrejaće publiku uz hitove „Samo malo”, „Pukni zoro”, „Ya mustafa“, „Hir aj kam hir aj go“ i druge. U 23 sata na bini će nastupati „nadrealni” dr Nele Karajlić, koji će udružiti snage s kamernim orkestrom „Kamerata Akademika”, kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“. Pola sata nakon ponoći ljubitelje elektronske muzike zabavljaće ruski di-yej dvojac Filatov i Karas.


Na centralnom gradskom trgu u Sremskim Karlovcima tamošnja turistička organizacija pod pokroviteljstvom lokalne samouprave organizuje 31. decembra doček Nove godine. Od 21 sat na bini ispred Bogoslovije „Sveti Arsenije” sviraće bend Balkan ekspres, nakon njih, od 22.30 nastupiće pobednički tamburaški orekstar ovogodišnjeg Tamburica festa – „Velos”. Kako kažu u turističkoj organizaciji, ulazak u novu godinu u ponoć biće označen vatrometom, a zahvaljujući karlovačkim vinarima, biće deljeno kuvano vino. Program će trajati pola sata iza ponoći.