IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

Na godišnjicu bombardovanja Novog Sada, u kulturnoj stanici Svilara, u nedelju 24. marta biće ponovo organizovana izložba postera „Windows 99“, autora Miloša Jovanovića – Hamera. Izložba je napravljena za vreme bombardovanja Srbije Čitaj više »

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

„Novosadska toplana“ obaveštava da će u ponedeljak, 25. marta 2019. godine, od 3 sata ujutru, zbog radova na vrelovodnoj mreži u bloku ulica Bate Brkića, Stevana Hladnog i Antuna Urbana, doći će Čitaj više »

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

Radionice kreativnog pisanja počinju sutra u podne, u Omladinskom centru CK13. Mogu da se prijave svi zainteresovani. Radionice koje nose naziv „Pisalište“ su besplatne i namenjene svima koji žele da učestvuju, bez Čitaj više »

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

Povodom 20 godina od početka razaranja Novog Sada i Srbije NATO bombama, udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“, uz podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019., organizuje izložbu fotografija „17. rođendan pod bombama“ –  Čitaj više »

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

U vreme kada svakodnevno slušamo o ugrožavanju životne sredine, bilo da se radi o kritičnom nivou zagađenja vazduha ili o aktuelnim Studenti geografije i članovi Društva mladih istraživača “Branislav Bukurov”, sa Prirodno-matematičkog Čitaj više »

 

DANAS JE DOČEK NOVE GODINE – A EVO I PROGRAMA

Večeras se na više mesta u Novom Sadu očekuje bogat i šarenolik program. Za ljubitelje roka, klasike, džeza, popa, ali i elektronike Fondacija „Novi Sad – 2021” pripremila je doček na pet lokacija. Ove godine mesta okupljanja biće na Trgu slobode, Trgu republike, Dunavskom parku i kulturnim stanicama „Eđšeg” i „Svilara”.


Najpre će u podne ispred kulturne stanice „Svilara” biti priređena dnevna žurka u džez maniru, koju otvara „Jaž kombinat”. U sklopu rezidencijalnog programa Fondacije „Novi Sad 2021“ pod nazivom „Umetnik u gostima“ će od 17 časova nastupiti poljski umetnik Pjotr Damasjevi. U isto vreme, na Trgu republike nastupiće finalisti akustičnog kompozitorskog takmičenja, u okviru TAKT festivala. Tako će pred Novosađane izaći četiri vrsna kantautora – Vedran Ivorek iz Hrvatske, Anita Šunjić iz Bosne i Hercegovine, Bojan Aleksić i Marko Babović iz Srbije. Od 19 časova rege bend „Irie FM“.


Prvi koji će započeti novogodišnje slavlje su najmlađi Novosađani. Za njih se Dunavskom parku već od 10 sati priprema program u okviru kojeg će uživati uz Haos animatore, Dečji hor „Zvončići”, školu muzike „Kreativni M kutak“. U 11 sati Kreativni pogon će povesti maskiranu povorku od Zmaj Jovinog spomenika ka Dunavskom parku, gde je u 12 časova zakazano puštanje više od 1.000 balona.


Osim u Dunavskom parku, klinci će uživati i u kulturnoj stanici „Eđšeg”, gde će u 16 časova biti odigran mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili“. Ovaj mjuzikl prati čuvenog kompozitora na putu na kojem upoznaje nove vrste muzike i instrumente i delo je internacionale trupe umetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država kojima će se na sceni pridružiti i mali novosadski umetnici.


Večernji program startuje u 21 čas na Trgu slobode, kada će okupljene zabavljati Manjifiko i njegov jedinstven i zanimljiv zvuk koji spaja disko i šlagere. Čuveni muzičar zagrejaće publiku uz hitove „Samo malo”, „Pukni zoro”, „Ya mustafa“, „Hir aj kam hir aj go“ i druge. U 23 sata na bini će nastupati „nadrealni” dr Nele Karajlić, koji će udružiti snage s kamernim orkestrom „Kamerata Akademika”, kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“. Pola sata nakon ponoći ljubitelje elektronske muzike zabavljaće ruski di-yej dvojac Filatov i Karas.


Na centralnom gradskom trgu u Sremskim Karlovcima tamošnja turistička organizacija pod pokroviteljstvom lokalne samouprave organizuje 31. decembra doček Nove godine. Od 21 sat na bini ispred Bogoslovije „Sveti Arsenije” sviraće bend Balkan ekspres, nakon njih, od 22.30 nastupiće pobednički tamburaški orekstar ovogodišnjeg Tamburica festa – „Velos”. Kako kažu u turističkoj organizaciji, ulazak u novu godinu u ponoć biće označen vatrometom, a zahvaljujući karlovačkim vinarima, biće deljeno kuvano vino. Program će trajati pola sata iza ponoći.