RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

Na internetu se pojavio skandalozan snimak kineskih radnika koji su morali da puze na prometnoj ulici i to za kaznu jer nisu ispunili zadate poslovne ciljeve. Radnici, mahom žene, puzali su za Čitaj više »

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

Film „Zelena knjiga“ (Green Book) dobio je glavnu nagradu na noćašnjoj dodeli nagrada Američkog udruženja producenata, i pobedio favorite kao što su „Roma“, „Zvezda je rođena“ i „Crni panter“. Deset filmova bilo Čitaj više »

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde Čitaj više »

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata „otkrila“ je kako da spasi planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. Britanski Gardijanpiše da će nov način ishrane otkloniti opasnost od ekološke katastrofe do koje bi došlo Čitaj više »

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

Konkurs za najlepšu dečiju ljubavnu pesmu „Ljubav (ni)je samo reč…” koji je raspisao Kulturni centar „Mladost” iz Futoga, otvoren je do 14. februara. Mladi pesnici mogu učestvovati samo s jednom pesmom na Čitaj više »

 

SEĆANjE NA PEVAČICU VIDU PAVLOVIĆ VEČERAS U FUTOGU

Koncert posvećen Vidi  Pavlović pod nazivom “Ostala je pesma moja”, biće održan večeras od 19.30 u pozorištu Kulturnog centra “Mladost” u Futogu. Besplatne ulaznice preuzimaće se na blagajni Centa ili pred početak koncerta na biletarnici. Na kraljicu romske muzike posetioce će podsetiti Boško Jovanović, Jovan Nikolić, Roland Belenzada, Dragana Majkić, Kiki Nikolić, Sara Korbić, Saša Tintor, Zoka Zana Peinović i Kajka Kaća Ivanov, kao i prof Zoran Mulić i Duško Jovanović.

Vida Pavlović počela je da se bavi pevanjem u 14. godini, kada se pridružila ujaku, kafanskom muzičaru. Kada je imala 15 godina udala se za muzičara Aleksandra Pavlovića i otišla da živi u Sarajevo. Nakon što je deset godina “pekla” zanat po kafanama, snimila je prvu ploču s pesmom “Gledala sam s prozora”. Veliki uspeh ploče, koja je prodata u više od 500 hiljada primeraka, Vidu je podstakao da napusti Aleksandra i Sarajevo, spakuje kofere i dođe u Beograd. Tu je srela muzičara Stevu Jovanovića, s kojima je u braku provela 27 godina.Nikada nije krila da je nesrećna jer nema dece, a sahranjena je u svom rodnom Futogu.