POČINjE NOVOSADSKI DžEZ FESTIVAL

POČINjE NOVOSADSKI DžEZ FESTIVAL

Novosadski džez festival počinje večeras a tokom tri dana nastupiće 9 grupa domaćih bendova i muzičara iz inostranstva. Festival će otvoriti nastup Aleksandra Dujina sa saksofonistima Adamom Klemom i Gaborom Bunfordom. Poslednji Čitaj više »

NIČE FABRIKA ZA PROIZVODNjU TURBINA U NOVOM SADU

NIČE FABRIKA ZA PROIZVODNjU TURBINA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je gradilište u Radnoj zoni Sever 4 na kojem se gradi hala buduće fabrike za proizvodnju turbina. Obilasku su prisustvovali i  ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Čitaj više »

DVA NOVA SEMAFORA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA

DVA NOVA SEMAFORA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA

U ulici Novosadskog sajma počeli su radovi na postavljanju dva nova semafora i to na raskrsnici sa Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića. Ulicom Novosadskog sajma dnevno prođe dosta automobila Čitaj više »

UREĐUJU SE TOALETI NA ŠTRANDU

UREĐUJU SE TOALETI NA ŠTRANDU

Nakon završene kupališne sezone na Štrandu, radnici Gradskog zelenila uređuju i pripremaju plažu za narednu, a uveliko rekonstruišu i dva javna toaleta, na glavnom platou i u blizini Mosta slobode. radi na Čitaj više »

USTAO JE NOVI SAD DA POMOGNE MALOM KOSTI

USTAO JE NOVI SAD DA POMOGNE MALOM KOSTI

Novi Sad je ovih dana na nogama sa ciljem da pomogne malom KOsti iz Veternika da pobedi opaku bolest. Kosta Petković ima 6 goidna i potrebna mu je pomoć u borbi protiv Čitaj više »

 

SEĆANjE NA PEVAČICU VIDU PAVLOVIĆ VEČERAS U FUTOGU

Koncert posvećen Vidi  Pavlović pod nazivom “Ostala je pesma moja”, biće održan večeras od 19.30 u pozorištu Kulturnog centra “Mladost” u Futogu. Besplatne ulaznice preuzimaće se na blagajni Centa ili pred početak koncerta na biletarnici. Na kraljicu romske muzike posetioce će podsetiti Boško Jovanović, Jovan Nikolić, Roland Belenzada, Dragana Majkić, Kiki Nikolić, Sara Korbić, Saša Tintor, Zoka Zana Peinović i Kajka Kaća Ivanov, kao i prof Zoran Mulić i Duško Jovanović.

Vida Pavlović počela je da se bavi pevanjem u 14. godini, kada se pridružila ujaku, kafanskom muzičaru. Kada je imala 15 godina udala se za muzičara Aleksandra Pavlovića i otišla da živi u Sarajevo. Nakon što je deset godina “pekla” zanat po kafanama, snimila je prvu ploču s pesmom “Gledala sam s prozora”. Veliki uspeh ploče, koja je prodata u više od 500 hiljada primeraka, Vidu je podstakao da napusti Aleksandra i Sarajevo, spakuje kofere i dođe u Beograd. Tu je srela muzičara Stevu Jovanovića, s kojima je u braku provela 27 godina.Nikada nije krila da je nesrećna jer nema dece, a sahranjena je u svom rodnom Futogu.