TAKMIČENjE U ŠAMARANjU (video)

TAKMIČENjE U ŠAMARANjU (video)

Prvi „Muški šampionat u šamaranju“ održan je u Krasnojarsku u sklopu sportskog festivala Siberian Power Show. Tokom takmičenja muškarci šamaraju jedan drugog sve dok jedan od njih ne odustane ili ne bude Čitaj više »

DESET MESTA GDE SU ZABRANjENI SELFIJI

DESET MESTA GDE SU ZABRANjENI SELFIJI

Mnogi ljudi destinacije na koje će putovati biraju prema fotografijama koje su videli na internetu, a svojom arhitekturom ili prirodnom lepotom oduševile su ih toliko da su i sami jedva dočekali da Čitaj više »

DUBAJI ĆE IMATI NAJVEĆI TRŽNI CENTAR NA SVETU (foto)

DUBAJI ĆE IMATI NAJVEĆI TRŽNI CENTAR NA SVETU (foto)

Novi Sad možda ima najveći tržni centar u Srbiji, ali ono što će nići u Dubajiu, nadmašiće ne samo našu Promenadu, nego i sve tržne centre na svetu. Dubai je obelodanio nove Čitaj više »

ISPLELA SAKO I SUKNjU OD PLASTIČNIH KESA

ISPLELA SAKO I SUKNjU OD PLASTIČNIH KESA

Nova dimenzija reciklaže. Novi sako i suknja koje je isplela Roze Ferinjo, Grkinja iz Njujorka, isplela je koristeći više od 300 plastičnih kesa u kojima je kući donosila namirnice. Zimsko pletivo od Čitaj više »

DA LI PROMAJA MOŽE DA NAS „UBIJE“?

DA LI PROMAJA MOŽE DA NAS „UBIJE“?

Veruje se da je vampir reč koja potiče iz srpskog jezika, a da su je prihvatili i ostali narodi. Ono što stranci teže mogu da prihvate je reč promaja. Ne razumeju značenje, Čitaj više »

 

SEĆANjE NA PEVAČICU VIDU PAVLOVIĆ VEČERAS U FUTOGU

Koncert posvećen Vidi  Pavlović pod nazivom “Ostala je pesma moja”, biće održan večeras od 19.30 u pozorištu Kulturnog centra “Mladost” u Futogu. Besplatne ulaznice preuzimaće se na blagajni Centa ili pred početak koncerta na biletarnici. Na kraljicu romske muzike posetioce će podsetiti Boško Jovanović, Jovan Nikolić, Roland Belenzada, Dragana Majkić, Kiki Nikolić, Sara Korbić, Saša Tintor, Zoka Zana Peinović i Kajka Kaća Ivanov, kao i prof Zoran Mulić i Duško Jovanović.

Vida Pavlović počela je da se bavi pevanjem u 14. godini, kada se pridružila ujaku, kafanskom muzičaru. Kada je imala 15 godina udala se za muzičara Aleksandra Pavlovića i otišla da živi u Sarajevo. Nakon što je deset godina “pekla” zanat po kafanama, snimila je prvu ploču s pesmom “Gledala sam s prozora”. Veliki uspeh ploče, koja je prodata u više od 500 hiljada primeraka, Vidu je podstakao da napusti Aleksandra i Sarajevo, spakuje kofere i dođe u Beograd. Tu je srela muzičara Stevu Jovanovića, s kojima je u braku provela 27 godina.Nikada nije krila da je nesrećna jer nema dece, a sahranjena je u svom rodnom Futogu.