DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

U okviru manifestacije „Unapređenje i razvoj privrednih delatnosti osoba sa invaliditetom“ udruženje „Čepom do osmeha“ u subotu 25. maja na centralnom platou Štranda od 11 do 18 časova organizuje drugi po redu Čitaj više »

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

Drugi Srpski senološki kongres održava se danas i sutra od 9 do 19 sati u Novom Sadu, u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta. Organizuje ga Senološko udruženje Srbije u saradnji s novosadskim Medicinskim Čitaj više »

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

Promocija Pretraživača kulturnog nasleđa u Novom Sadu biće održana u Istorijskom arhivu grada, ul. Filipa Višnjića 2 a, u ponedeljak, 27. maja u podne. U pitanju je nacionalni projekat u oblasti digitalizacije Čitaj više »

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

Međunarodni dan nestale dece, pod sloganom „Nemoj me zaboraviti“, biće obeležen u petak 24. maja, u 12 sati na Trgu, u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“ a uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Čitaj više »

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije u nedelju, 26. maja biće nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane, najavilo je danas Ministarstvo zdravlja. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da Čitaj više »

 

SVETSKA IMENA NA SITI DžEMU

Pred sam kraj 2018. godine, zavisnici od adrenalina imaće priliku da uživaju u vratolomijama snoubord majstora koji stižu iz svih delova Evrope i naše zemlje. Pobednici prošlogodišnjeg Avalanš Risk Siti Džema takmičenja potvrdili su dolazak i ove godine. Svetska imena snouborda, Boton Fritz iz Mađarske, Nejc Ferjan i Pok Podgorelec iz Slovenije u petak će se opet spuštati niz novosadsku snežnu stazu na platou Spensa, a uz njih i najbolji srpski snouborderi i reprezentativci Matija Milenković, Janko Kolarević, Todor Jović i Jelena Ignjatov. Gosti Avalanš Risk Siti Džema biće i Vojislav Malešev, frontmen benda Drum“n“Zez, Dejan Ćirjaković, poznat kao Boškić iz Državnog posla, dizajnerka odeće Jana Šolaja, Uroš Štrboja, majstor uličnih grafita, Jovan Špira Obradović, mc i muzički producent , Andrija Brica Nikotović koji brine o izgledu brojnih Novosađana, kao i selektor snoubord reprezentacije Filip Filipović.


U petak 28. decembra, u 16 sati počinju „Siti Džem“ kvalifikacije, dok je za 18 časova zakazana ceremonija otvaranja snežnog takmičenja. Nadmetanje vrhunskih snoubordera gledaćemo od 18.15 sve do 20.30, kada je proglašenje pobednika ove jedinstvene i neponovljive „snežne frke“ u našem gradu. Za dobru atmosferu tokom ovih nekoliko adrenalinskih sati biće zaduženi Ð Kick Kong i Ð BoBado. 


Drugog dana, u subotu, 29. decembra novosadsko otvoreno skijalište „Siti Džem KIDS“ ugostiće posetioce svih uzrasta, a poseban program pripremljen je za najmlađe. Od 9 sati mališani će imati priliku da napraveprve ski korake pod budnim okom iskusnih profesionalaca, u okviru Škole zimskih sportova, dok će u 11.30 početi takmičenje za decu u slalomu. Na stazi koja je prethodno veče bila mesto okršaja najboljih bordera, u subotu će se skijati i sankati deca, a očekuju ih i različite radionice na kojima će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova. Skijalište će u subotu biti celodnevni poligon za njihovu zabavu, sve do 17 sati kada se zatvara. 


Organizator ovog zimskog zabavno – sportskog događaja Avalanš Risk Siti Džem je Udruženje „Friška gora“, uz podršku Pokrajinskih sekretarijata za sport i omladinu, privredu i turizam, Gradskih uprava za sport i omladinu i privredu, OPENS (Novi Sad evropska prestonica mladih), SPENS i drugih partnera.