TAKMIČENjE U ŠAMARANjU (video)

TAKMIČENjE U ŠAMARANjU (video)

Prvi „Muški šampionat u šamaranju“ održan je u Krasnojarsku u sklopu sportskog festivala Siberian Power Show. Tokom takmičenja muškarci šamaraju jedan drugog sve dok jedan od njih ne odustane ili ne bude Čitaj više »

DESET MESTA GDE SU ZABRANjENI SELFIJI

DESET MESTA GDE SU ZABRANjENI SELFIJI

Mnogi ljudi destinacije na koje će putovati biraju prema fotografijama koje su videli na internetu, a svojom arhitekturom ili prirodnom lepotom oduševile su ih toliko da su i sami jedva dočekali da Čitaj više »

DUBAJI ĆE IMATI NAJVEĆI TRŽNI CENTAR NA SVETU (foto)

DUBAJI ĆE IMATI NAJVEĆI TRŽNI CENTAR NA SVETU (foto)

Novi Sad možda ima najveći tržni centar u Srbiji, ali ono što će nići u Dubajiu, nadmašiće ne samo našu Promenadu, nego i sve tržne centre na svetu. Dubai je obelodanio nove Čitaj više »

ISPLELA SAKO I SUKNjU OD PLASTIČNIH KESA

ISPLELA SAKO I SUKNjU OD PLASTIČNIH KESA

Nova dimenzija reciklaže. Novi sako i suknja koje je isplela Roze Ferinjo, Grkinja iz Njujorka, isplela je koristeći više od 300 plastičnih kesa u kojima je kući donosila namirnice. Zimsko pletivo od Čitaj više »

DA LI PROMAJA MOŽE DA NAS „UBIJE“?

DA LI PROMAJA MOŽE DA NAS „UBIJE“?

Veruje se da je vampir reč koja potiče iz srpskog jezika, a da su je prihvatili i ostali narodi. Ono što stranci teže mogu da prihvate je reč promaja. Ne razumeju značenje, Čitaj više »

 

SVETSKA IMENA NA SITI DžEMU

Pred sam kraj 2018. godine, zavisnici od adrenalina imaće priliku da uživaju u vratolomijama snoubord majstora koji stižu iz svih delova Evrope i naše zemlje. Pobednici prošlogodišnjeg Avalanš Risk Siti Džema takmičenja potvrdili su dolazak i ove godine. Svetska imena snouborda, Boton Fritz iz Mađarske, Nejc Ferjan i Pok Podgorelec iz Slovenije u petak će se opet spuštati niz novosadsku snežnu stazu na platou Spensa, a uz njih i najbolji srpski snouborderi i reprezentativci Matija Milenković, Janko Kolarević, Todor Jović i Jelena Ignjatov. Gosti Avalanš Risk Siti Džema biće i Vojislav Malešev, frontmen benda Drum“n“Zez, Dejan Ćirjaković, poznat kao Boškić iz Državnog posla, dizajnerka odeće Jana Šolaja, Uroš Štrboja, majstor uličnih grafita, Jovan Špira Obradović, mc i muzički producent , Andrija Brica Nikotović koji brine o izgledu brojnih Novosađana, kao i selektor snoubord reprezentacije Filip Filipović.


U petak 28. decembra, u 16 sati počinju „Siti Džem“ kvalifikacije, dok je za 18 časova zakazana ceremonija otvaranja snežnog takmičenja. Nadmetanje vrhunskih snoubordera gledaćemo od 18.15 sve do 20.30, kada je proglašenje pobednika ove jedinstvene i neponovljive „snežne frke“ u našem gradu. Za dobru atmosferu tokom ovih nekoliko adrenalinskih sati biće zaduženi Ð Kick Kong i Ð BoBado. 


Drugog dana, u subotu, 29. decembra novosadsko otvoreno skijalište „Siti Džem KIDS“ ugostiće posetioce svih uzrasta, a poseban program pripremljen je za najmlađe. Od 9 sati mališani će imati priliku da napraveprve ski korake pod budnim okom iskusnih profesionalaca, u okviru Škole zimskih sportova, dok će u 11.30 početi takmičenje za decu u slalomu. Na stazi koja je prethodno veče bila mesto okršaja najboljih bordera, u subotu će se skijati i sankati deca, a očekuju ih i različite radionice na kojima će uz animatore i članove ski i snoubord klubova moći da zađu u svet zimskih sportova. Skijalište će u subotu biti celodnevni poligon za njihovu zabavu, sve do 17 sati kada se zatvara. 


Organizator ovog zimskog zabavno – sportskog događaja Avalanš Risk Siti Džem je Udruženje „Friška gora“, uz podršku Pokrajinskih sekretarijata za sport i omladinu, privredu i turizam, Gradskih uprava za sport i omladinu i privredu, OPENS (Novi Sad evropska prestonica mladih), SPENS i drugih partnera.