DEO TOLSTOJEVE I HOPOVSKE BEZ GREJANjA

DEO TOLSTOJEVE I HOPOVSKE BEZ GREJANjA

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas, od 12.00 časova, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Tolstojevoj ulici 62, nema grejanja u sledećim ulicama: Tolstojeva 21-57, 32-64; Hopovska 4. Normalizacija se očekuje Čitaj više »

U GRADU SE OSEĆA MIRIS DIMA. NIKO, PA NI VATROGASCI NE MOGU DA LOCIRAJU ODAKLE DOLAZI

U GRADU SE OSEĆA MIRIS DIMA. NIKO, PA NI VATROGASCI NE MOGU DA LOCIRAJU ODAKLE DOLAZI

Na veći deo Novog Sada spustio se dim, ali za sada se ne zna odakle dolazi. U novosadskoj vatrogasnoj brigadi za radio Novi Sad rečeno je da nisu dobili dojave o požaru, Čitaj više »

VEČERAS U SVILARI „GRADIĆ“

VEČERAS U SVILARI „GRADIĆ“

Dokumentarni film „Gradić“ biće prikazan večeras u Kulturnom centru Svilara. Film je snimio Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada je, u saradnji sa „Zanatskom filmskom zajednicom“, a uz sufinansiranje Fondacije Novi Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

ŠTA NAS OČEKUJE NA OVOGODIŠNjEM STERIJINOM POZORJU

Sterijino pozorje, 64. po redu, održaće se od 26. maja do 3. juna pod sloganom „Pobuna – ženski rod“. Na njemu će izvedeno osam predstava u konkurenciji za nagrade i tri predstave Čitaj više »

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

U NEDELjU NOVOSADSKI POLUMARATON

Novosadski polumaraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 24. marta, a start je na Trgu slobode. Trčaće se polumaraton od 21,097 km, štafetni polumaraton i trka zadovoljstva od 6 km. Takođe, biće organizovano Čitaj više »

 

DUNAVSKI PARK JE OPET POSTAO LEDENA ŠUMA

U Dunavskom parku otvorena je treća po redu manifestacija Ledena šuma. Publici su se u okviru programa otvaranja predstavili najmlađinovosadski hokejaši, članovi kluba „NS Stars“, uzbudljive akrobacije na ledu izveli su i Haos animatori a program umetničkog klizanja su predstavile mlade klizačice iz klizačkog kluba „Vojvodina“. 

Svečanom otvaranju Ledene šume prisustvovali su predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Obraćajući se prisutnima na svečanom otvaranju, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić istakao je da zahvaljujući Ledenoj šumi, najmlađi Novosađani mogu da uživaju u zimskim čarolijama:“Dečije impresije su uvek vezane za zimske čarolije i ovo je prilika da upravo takve čarolije osete najmlađi Novosađani, ali i svi oni koji u narednom periodu posete Novi Sad“, poručio je predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić, i dodao da je kapacitet klizališta u Ledenoj šumi nesumnjivo najveće otvoreno klizalište u Srbiji i jedno od najvećih na Balkanu.

Publici se obratio i Stefan Stojačić, novosadski košarkaš, koji je Srbiji i Novom Sadu, ove godine doneo titulu svetskog prvaka u basketu 3×3. „Od trenutka kada je pokrenuta, Ledena šuma je odmah svojim sadržajima skrenula pažnju posetilaca i smatram da je odlično što deca tokom zime i na otvorenom mogu da se bave fizičkom aktivnošću.“ Na programu otvaranja, Stefan je i dobitnicama ovonedeljne nagradne igre Ledene šume uručio i poklone – klizaljke,koje će im omogućiti da ovogodišnja avantura u Ledenoj šumi počne sa osmehom.

Nakon veličanstvenog vatrometa koji je obasjao Dunavski park, posetioci, među kojima je bilo najviše naših najmlađih sugrađana, imali su priliku da se zabave uz muzički nastup benda Klo klo, ali i da prošetaju Snežnim gradom i probaju najfiniju ponudu zimskih delilatesa. Uz muziku i mirise toplih kolača i kuvanog vina i prvi klizači u ovogodišnjoj sezoni imali su priliku da se oprobaju na ledu.

Manifestacija Ledena šuma će se ove godine održati u periodu od 7.decembra,2018.godine do 20.januara,2019.godinea svojim posetiocima će i ove zime tokom 45 dana trajanja, omogućiti jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja. Klizanje u Ledenoj šumi je svima omogućeno po povoljnim cenama a za one koji nemaju sopstvene klizaljke postoji mogućnost iznajmljivanja na licu mesta. U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta,satnicom na ledu biće omogućena i besplatna škola klizanja. Kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, do 21. decembra biće moguće i zakazvanje besplatnih grupnih poseta dece i đaka.

Tradicionalni doček Dečije Nove Godine, planiran je za 31. decembar u dnevnom terminu kada će se uz brojna iznenađenja i druženje sa Deda Mrazom, pustiti više od hiljadu dečijih balona iz Dunavskog parka.