RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

Na internetu se pojavio skandalozan snimak kineskih radnika koji su morali da puze na prometnoj ulici i to za kaznu jer nisu ispunili zadate poslovne ciljeve. Radnici, mahom žene, puzali su za Čitaj više »

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

Film „Zelena knjiga“ (Green Book) dobio je glavnu nagradu na noćašnjoj dodeli nagrada Američkog udruženja producenata, i pobedio favorite kao što su „Roma“, „Zvezda je rođena“ i „Crni panter“. Deset filmova bilo Čitaj više »

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde Čitaj više »

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata „otkrila“ je kako da spasi planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. Britanski Gardijanpiše da će nov način ishrane otkloniti opasnost od ekološke katastrofe do koje bi došlo Čitaj više »

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

Konkurs za najlepšu dečiju ljubavnu pesmu „Ljubav (ni)je samo reč…” koji je raspisao Kulturni centar „Mladost” iz Futoga, otvoren je do 14. februara. Mladi pesnici mogu učestvovati samo s jednom pesmom na Čitaj više »

 

DUNAVSKI PARK JE OPET POSTAO LEDENA ŠUMA

U Dunavskom parku otvorena je treća po redu manifestacija Ledena šuma. Publici su se u okviru programa otvaranja predstavili najmlađinovosadski hokejaši, članovi kluba „NS Stars“, uzbudljive akrobacije na ledu izveli su i Haos animatori a program umetničkog klizanja su predstavile mlade klizačice iz klizačkog kluba „Vojvodina“. 

Svečanom otvaranju Ledene šume prisustvovali su predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Obraćajući se prisutnima na svečanom otvaranju, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić istakao je da zahvaljujući Ledenoj šumi, najmlađi Novosađani mogu da uživaju u zimskim čarolijama:“Dečije impresije su uvek vezane za zimske čarolije i ovo je prilika da upravo takve čarolije osete najmlađi Novosađani, ali i svi oni koji u narednom periodu posete Novi Sad“, poručio je predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić, i dodao da je kapacitet klizališta u Ledenoj šumi nesumnjivo najveće otvoreno klizalište u Srbiji i jedno od najvećih na Balkanu.

Publici se obratio i Stefan Stojačić, novosadski košarkaš, koji je Srbiji i Novom Sadu, ove godine doneo titulu svetskog prvaka u basketu 3×3. „Od trenutka kada je pokrenuta, Ledena šuma je odmah svojim sadržajima skrenula pažnju posetilaca i smatram da je odlično što deca tokom zime i na otvorenom mogu da se bave fizičkom aktivnošću.“ Na programu otvaranja, Stefan je i dobitnicama ovonedeljne nagradne igre Ledene šume uručio i poklone – klizaljke,koje će im omogućiti da ovogodišnja avantura u Ledenoj šumi počne sa osmehom.

Nakon veličanstvenog vatrometa koji je obasjao Dunavski park, posetioci, među kojima je bilo najviše naših najmlađih sugrađana, imali su priliku da se zabave uz muzički nastup benda Klo klo, ali i da prošetaju Snežnim gradom i probaju najfiniju ponudu zimskih delilatesa. Uz muziku i mirise toplih kolača i kuvanog vina i prvi klizači u ovogodišnjoj sezoni imali su priliku da se oprobaju na ledu.

Manifestacija Ledena šuma će se ove godine održati u periodu od 7.decembra,2018.godine do 20.januara,2019.godinea svojim posetiocima će i ove zime tokom 45 dana trajanja, omogućiti jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja. Klizanje u Ledenoj šumi je svima omogućeno po povoljnim cenama a za one koji nemaju sopstvene klizaljke postoji mogućnost iznajmljivanja na licu mesta. U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta,satnicom na ledu biće omogućena i besplatna škola klizanja. Kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, do 21. decembra biće moguće i zakazvanje besplatnih grupnih poseta dece i đaka.

Tradicionalni doček Dečije Nove Godine, planiran je za 31. decembar u dnevnom terminu kada će se uz brojna iznenađenja i druženje sa Deda Mrazom, pustiti više od hiljadu dečijih balona iz Dunavskog parka.