NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

Potpisan je ugovor, a od 1. jula počinje specijalni sistem za obaveštavanje vozača u slučaju nesreće ili prepreke na auto – putu, a primenjivaće se i na magistralnim putevima kao što, Ibarska Čitaj više »

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

Fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo častio je osoblje luksuznog hotela u Grčkoj s 20.000 evra u znak zahvalnosti što nisu ni blizu hotela puštali paparace tokom njegovog boravka. Ronaldo se pre početka priprema Čitaj više »

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

I ove godine, leto na Štrandu biće u znaku „Štrand Summer Festa“ (Štrand Letnjeg Festivala, za one koji ne govore Engleski). Kompletan porgram dešavaće se na prostoru ispod Mosta slobode, od 29. Čitaj više »

GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

GRADONAČELNIK NOVOG SADA UZEO UČEŠĆA U AKCIJI „NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“

– Novi Sad je naša kuća, tako da moramo voditi računa o higijeni na isti način kao u svojim stanovima. Ako bacamo smeće tamo gde ne treba, stvaramo divlјe deponije, ostavlјamo nameštaj Čitaj više »

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

Iz „NOvosadske toplane“ obaveštavaju da u četvrtak, 27. juna 2019. godine, od 7 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Bulevaru Slobodana Jovanovića 11a, neće biti tiple potrošne vode u sledećim Čitaj više »

 

DUNAVSKI PARK JE OPET POSTAO LEDENA ŠUMA

U Dunavskom parku otvorena je treća po redu manifestacija Ledena šuma. Publici su se u okviru programa otvaranja predstavili najmlađinovosadski hokejaši, članovi kluba „NS Stars“, uzbudljive akrobacije na ledu izveli su i Haos animatori a program umetničkog klizanja su predstavile mlade klizačice iz klizačkog kluba „Vojvodina“. 

Svečanom otvaranju Ledene šume prisustvovali su predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. Obraćajući se prisutnima na svečanom otvaranju, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić istakao je da zahvaljujući Ledenoj šumi, najmlađi Novosađani mogu da uživaju u zimskim čarolijama:“Dečije impresije su uvek vezane za zimske čarolije i ovo je prilika da upravo takve čarolije osete najmlađi Novosađani, ali i svi oni koji u narednom periodu posete Novi Sad“, poručio je predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić, i dodao da je kapacitet klizališta u Ledenoj šumi nesumnjivo najveće otvoreno klizalište u Srbiji i jedno od najvećih na Balkanu.

Publici se obratio i Stefan Stojačić, novosadski košarkaš, koji je Srbiji i Novom Sadu, ove godine doneo titulu svetskog prvaka u basketu 3×3. „Od trenutka kada je pokrenuta, Ledena šuma je odmah svojim sadržajima skrenula pažnju posetilaca i smatram da je odlično što deca tokom zime i na otvorenom mogu da se bave fizičkom aktivnošću.“ Na programu otvaranja, Stefan je i dobitnicama ovonedeljne nagradne igre Ledene šume uručio i poklone – klizaljke,koje će im omogućiti da ovogodišnja avantura u Ledenoj šumi počne sa osmehom.

Nakon veličanstvenog vatrometa koji je obasjao Dunavski park, posetioci, među kojima je bilo najviše naših najmlađih sugrađana, imali su priliku da se zabave uz muzički nastup benda Klo klo, ali i da prošetaju Snežnim gradom i probaju najfiniju ponudu zimskih delilatesa. Uz muziku i mirise toplih kolača i kuvanog vina i prvi klizači u ovogodišnjoj sezoni imali su priliku da se oprobaju na ledu.

Manifestacija Ledena šuma će se ove godine održati u periodu od 7.decembra,2018.godine do 20.januara,2019.godinea svojim posetiocima će i ove zime tokom 45 dana trajanja, omogućiti jedinstveni spoj druženja, zabave, rekreacije i kulturnih dešavanja. Klizanje u Ledenoj šumi je svima omogućeno po povoljnim cenama a za one koji nemaju sopstvene klizaljke postoji mogućnost iznajmljivanja na licu mesta. U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta,satnicom na ledu biće omogućena i besplatna škola klizanja. Kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, do 21. decembra biće moguće i zakazvanje besplatnih grupnih poseta dece i đaka.

Tradicionalni doček Dečije Nove Godine, planiran je za 31. decembar u dnevnom terminu kada će se uz brojna iznenađenja i druženje sa Deda Mrazom, pustiti više od hiljadu dečijih balona iz Dunavskog parka.