DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

DEO NOVOG NASELjA I SATELITA U ČETVRTAK BEZ TOPLE VODE ZBOG SANACIJE HAVARIJE

Iz „NOvosadske toplane“ obaveštavaju da u četvrtak, 27. juna 2019. godine, od 7 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Bulevaru Slobodana Jovanovića 11a, neće biti tiple potrošne vode u sledećim Čitaj više »

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

JAPANSKA GRICKALICA – POHOVANO LIŠĆE JAVORA

Japanaci umesto da jedu čips, flips, štapiće ili nešto slično često biraju prženo javorovo lišće. Momidži tempura naziv je ove zanimljive gricklqaice od javorovog lišća, jedne od najpopularnijih užina u Zemlji izlazećeg Čitaj više »

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

MUDROSTI HOMERA SIMPSONA O PIVU

Homer Simpson, glavni junak popularne serije „Simpsonovi“, poznat je po svojoj bezuslovnoj ljubavi prema krofnama i svojoj porodici. Ovaj smotani, simpatični, naivni i iskreni junak ostao je zapamćen po mnogo čemu, ali se može reći da Čitaj više »

POBEDA NA IZBORIMA U ISTAMBULU PROSAVLjENA PESMOM „JUTRO JE“ NADE TOPČAGIĆ (video)

POBEDA NA IZBORIMA U ISTAMBULU PROSAVLjENA PESMOM „JUTRO JE“ NADE TOPČAGIĆ (video)

Na lokalnim izborima u Istanbulu u nedelju pobedio je kandidat opozicije Ekrem Imamoglu koji će biti novi gradonačelnik tog grada. Glasanje u Istanbulu je bio test popularnosti za Erdogana koji je ranije Čitaj više »

VOLITE BRZU HRANU – ZABRINITE SE ZA SVOJE POTOMSTVO

VOLITE BRZU HRANU – ZABRINITE SE ZA SVOJE POTOMSTVO

Donja granica koncentracije spermatozoida potrebnih za prirodno začeće je, prema preporuci Svetske zdravstvene organizacije, sa 40 spuštena na 20 miliona po mililitru. Broj, pokretljivost i kvalitet spermatozoida od ključne su važnosti za Čitaj više »

 

SULUDI ZAHTEVI HOLIVUDSKIH ZVEZDA KOJI SU ISPUNjENI

Glumci su često prave dive i kruže glasine o tome šta sve zahtevaju na snimanju filma, jer sve velike zvezde imaju liste želja koje se često graniče sa suludim. Ipak, postoje neki zahtevi koji su za nijansu čudniji od drugih, ali i uprkos tome, ispunjavali su ih i reditelji i cela filmska ekipa.

DžONI DEP – „PIRATI SA KARIBA“:  zna se da je Dep pomalo čudak, ali ovo je ipak malo previše. Kao velika zvezda, Džoni je odlučio da ne uči svoj tekst jer mu je to prenaporno. Umesto toga uspeo je da dogovori da ima „bubicu“ u uvu i da mu sve njegove replike čitaju istovremeno dok se snimaju scene. Studio je tako morao da zaposli dodatnu osobu koja će se baviti samo time, kako Dep ne bi morao da pamti dijaloge.

  

SEMJUEL EL DžEKOSN – „RATOVI ZVEZDA – NAPAD KLONOVA“: svi koji su gledali bilo koji od filmova iz ovog serijala znaju da loši momci imaju crvene, a dobri zelene ili plave svetleće mačeve. Svi, sem Semjuela koji je koristio ljubičasti. Razlog? Džekson je hteo da se „istakne“ u scenama borbe i uverio je Džordža Lukasa da mu napravi jedinstveni svetlosni mač.

 

DžEK NIKOLSON – „DVOSTRUKA IGRA“: iako je imao veliku želju da radi sa legendarnim rediteljem Martinom Skorcezeom, uloga koju je dobio u „Dvostrukoj igri“ bila mu je malo dosadna. Skorseze je takođe želeo da radi s Nikolsonom, pa je popustio svim njegovim zahtevima. Među njima je bila izmena scenarija kako bi njegov lik bio zločestiji, ubacivanje scene u kojoj šmrče kokain sa zadnjice prostitutke, ali i jedan prilično bizaran. Kao veliki fan košarkaškog kluba „LA Lakers“, Nikolson je na setu zabranio bilo kakva obeležja i navijačke rekvizite kluba „Boston Celtics“ iako se film snimao u Bostonu.

 

 DENIJEL DEJ LUIS – „MOJE LEVO STOPALO“: u filmu koji mu je doneo prvog oskara, Danijel glumi slikara kome je pokretno samo levo stopalo, a poznat je po tome da se maksimalno priprema za filmove, pa je tako cele dane bio „u liku“ i nije izlazio iz invalidskih kolica i članovi ekipe morali da ga voze po setu. Takođe, morali su da ga hrane, jer njegov lik to nije mogao da čini sam. Hranili su ga u pauzama, jer za glumca pauze u uživljavanju nije bilo. Svi su to trpeli jer su verovatno shvatili koliko je sve to važno za film koji je remek delo kinematografije. 

 

VESLI SNAJJPS – „BLEJD TROJSTVO“: s obzirom na to da bez njega nisu mogli da naprave film, Vesli Snajps odlučio je da iskoristi situaciju. Navodno je po ceo dan bio u svojoj prikolici na setu i pušio travu, a izlazio bi samo kad je trebalo snimiti kadrove izbliza. U nekom trenutku se posvađao s rediteljem, pa je do kraja snimanja s njim komunicirao samo preko ceduljica.

 

MAJK MAJERS – ŠREK: kad su Majku Majersu pokazali radnu verziju Šreka, glumac je zaključio da bi trebalo da promeni naglasak glavnog lika. Moderni animirani filmovi snimaju se jako dugo, a scene se često rade tek nakon što je glumac snimio tonove kako bi se sve savršeno poklapalo. Pa iako je Majers već snimio sve svoje dijaloge, uspeo je da uveri reditelje i celu produkcijsku ekipu, da bi Šrek zvučao znatno bolje sa škotskim naglaskom. Odobrili su mu ponavljanje snimanja, što je „Dreamworks“ na kraju koštalo dodatnih pet miliona dolara. Ali vredelo je. Šrek je jedan od hnajzabavnijih crtanih filmova ikada.