POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

Radnici Javnog komunalnog preduzeća„Novosadska toplana“ od ponedeljka, 17.decembra 2018. godine, očitavaćestanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnuvodu za mesec decembartekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

„Bubu“ koju je Ketlin Bruks kupila 12. decembra 1966. godine nazvala je Eni, a njih dve su od tada pune 52 godine nerazdvojne. Kada su u „Folksvagenu“ čuli za ovaj slučaj, odlučili Čitaj više »

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

U Novom sadu, konkretno na Novom naselju od 25. decembra ove, do 1. januara sledeće godine  biće organizovan prvi „Zimski festival novih energija“. Domaćim događaja je MZ „Gavrilo Princip“. Programi Festivala su  Čitaj više »

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

U okviru „Otvorenog studija za arhitekturu i dizajn” Fondacije „Novi Sad 2021”, koji je otvoren u „Apolo” centru, predstavljena je saradnja švedskog arhitekte Johana Kaselbranta i srpske stručne javnosti, koji će tri Čitaj više »

PROMOCIJA KNjIGE O BATI ŽIVOJINOVIĆU VEČERAS U KULTURNOM CENTRU

PROMOCIJA KNjIGE O BATI ŽIVOJINOVIĆU VEČERAS U KULTURNOM CENTRU

U okviru festivala Euro-in film, večeras u u 20:15 minuta, u klubu “Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada biće održana promocija knjige Božidara Zečevića “Veliki filmski znak” posvećenoj Velimiruz Bati Živojinoviću, jednom Čitaj više »

 

SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

ŽENA JE PREVIŠE RUŽNA: Jian Feng je čovek iz Kine koji se nije samo razveo od svoje žene, već ju je takođe tužio pred sudom zato što je ružna! Šokantno, ali je pored razvoda dobio i 120.000 dolara odštete! Kada se oženio sa njegovom prelepom ženom nekoliko godina ranije, nije bio svestan da je njena lepota poboljšana plastičnom hirurgijom. Kada su dobili prvo dete, Feng je bio zapanjen. Rekao je kako je njegova ćerkica bila toliko ružna da je ostao bez reči. Potom je saznao za plastični zahvat od oko 100.000 dolara kom se podvrgla njegova žena pre nego što ju je upoznao. Osnova za njegovu tužbu je bilo to što se oženio sa njome usled lažnih pretpostavki.

PREVARILA GA JE, PRE 50 GODINA: U slučaju u kome se razveo jedan od najstarijih parova, 90 godina star Antonio se razveo od svoje žene sa kojom je bio u braku čak 77 godina. On je nekako saznao da ga je Rosa prevarila. Naravno, sasvim validan razlog za razvod, čak pored toga što se afera desila tokom 40-ih godina prošlog veka!

 

UBILA JE SVOG MUŽA, U VIDEO IGRICI: Japanci definitivno vole svoje tehničke igračke iako moramo reći da neke od njih ipak uzimaju isuviše ozbiljno. Par koji je voleo da igra kompjuterske igrice se rastao kada je žena rešila da ubije svog supruga. Ovo zvuči kao ozbiljan zločin, ali u stvarnosti. Naime, žena je ubila samo kompjuterskog lika svog supruga u jednoj igrici tako što se koristila ilegalnim softverom kako bi hakovala njegov nalog za igranje igre. Kako bi to bez sumnje svaka odrasla osoba učinila, suprug je kontaktirao policiju i prijavio zločin svoje žene. Na opšte čuđenje, ispada da je u Japanu ovo njeno delo zapravo pravi-pravcati zločin i sada je suočena sa potencijalnih 5 godina zatvora ili 5.000 dolara kazne!

OPSEDNUTOST ČISTOĆOM: žena iz Nemačke je stavila tačku na svoj 15 godina dug brak pošto je odlučila da više ne može da trpi suprugovu opsesivnu čistoću. Muškarac je navodno provodio veći deo vremena u kući čisteći stvari i premeštajući nameštaj. Kap koja je prelila čašu je bila kada je srušio unutrašnji zid u njihovom domu i ponovo ga sazidao samo zato što je bio prljav.

 

VIDEO JE SVOJU SUPRUGU POSLE 30 GODINA: Muškarac iz Saudijske Arabije je bio oženjen 30 godina i nikada nije video svojim očima lice svoje neveste. Vodeći se strogim religioznim pravilima, žena nikada nije viđena od strane bilo koga bez tradicionalne burke koja joj je pokrivala glavu u celini. Jedne noći dok mu je žena spavala, muževa znatiželja je konačno nadvladala i odlučio je da zaviri ispod vela kako bi video lice svoje žene. Njegova žena se odmah probudila i bila je užasno kivna na svog muža. Toliko ljuta, da je zapravo zatražila i dobila razvod.

REKLA MI JE PTIČICA: žena iz Kine je postala vrlo sumnjičava po pitanju aktivnosti svog muža pošto je njihov ljubimac, jedna vrsta čvorka, počeo da ponavlja neke novonaučene reči. Među rečima su se našle „razvod,“ „volim te,“ i „strpljenje.“  Žena je posumnjala da je ptica naučila nove reči zahvaljujući tajnim telefonskim razgovorima njenog muža sa svojom ljubavnicom. Žena je podnela zahtev za razvod i nadala se da će ptica biti svedok protiv njenog muža, ali ptici nije dozvoljeno da „svedoči.“