DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

DRUGI „SAJAM HUMANOSTI“ U SUBOTU 25. MAJA NA CENTRALNOM PLATOU ŠTRANDA

U okviru manifestacije „Unapređenje i razvoj privrednih delatnosti osoba sa invaliditetom“ udruženje „Čepom do osmeha“ u subotu 25. maja na centralnom platou Štranda od 11 do 18 časova organizuje drugi po redu Čitaj više »

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

SVETSKI STRUČNjACI U NOVOM SADU GOVORE O RAKU DOJKE

Drugi Srpski senološki kongres održava se danas i sutra od 9 do 19 sati u Novom Sadu, u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta. Organizuje ga Senološko udruženje Srbije u saradnji s novosadskim Medicinskim Čitaj više »

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

PREDSTAVLjANjE PRETRAŽIVAČA KULTURNOG NASLEĐA U NOVOM SADU

Promocija Pretraživača kulturnog nasleđa u Novom Sadu biće održana u Istorijskom arhivu grada, ul. Filipa Višnjića 2 a, u ponedeljak, 27. maja u podne. U pitanju je nacionalni projekat u oblasti digitalizacije Čitaj više »

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

OBELEŽAVANjE DANA NESTALE DECE NA TRGU REPUBLIKE U NOVOM SADU

Međunarodni dan nestale dece, pod sloganom „Nemoj me zaboraviti“, biće obeležen u petak 24. maja, u 12 sati na Trgu, u organizaciji Fondacije „Tijana Jurić“ a uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Čitaj više »

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA GRAĐANE, U NEDELjU 26.MAJA

U zdravstvenim ustanovama širom Srbije u nedelju, 26. maja biće nastavljena akcija besplatnih preventivnih pregleda za građane, najavilo je danas Ministarstvo zdravlja. Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da Čitaj više »

 

SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

ŽENA JE PREVIŠE RUŽNA: Jian Feng je čovek iz Kine koji se nije samo razveo od svoje žene, već ju je takođe tužio pred sudom zato što je ružna! Šokantno, ali je pored razvoda dobio i 120.000 dolara odštete! Kada se oženio sa njegovom prelepom ženom nekoliko godina ranije, nije bio svestan da je njena lepota poboljšana plastičnom hirurgijom. Kada su dobili prvo dete, Feng je bio zapanjen. Rekao je kako je njegova ćerkica bila toliko ružna da je ostao bez reči. Potom je saznao za plastični zahvat od oko 100.000 dolara kom se podvrgla njegova žena pre nego što ju je upoznao. Osnova za njegovu tužbu je bilo to što se oženio sa njome usled lažnih pretpostavki.

PREVARILA GA JE, PRE 50 GODINA: U slučaju u kome se razveo jedan od najstarijih parova, 90 godina star Antonio se razveo od svoje žene sa kojom je bio u braku čak 77 godina. On je nekako saznao da ga je Rosa prevarila. Naravno, sasvim validan razlog za razvod, čak pored toga što se afera desila tokom 40-ih godina prošlog veka!

 

UBILA JE SVOG MUŽA, U VIDEO IGRICI: Japanci definitivno vole svoje tehničke igračke iako moramo reći da neke od njih ipak uzimaju isuviše ozbiljno. Par koji je voleo da igra kompjuterske igrice se rastao kada je žena rešila da ubije svog supruga. Ovo zvuči kao ozbiljan zločin, ali u stvarnosti. Naime, žena je ubila samo kompjuterskog lika svog supruga u jednoj igrici tako što se koristila ilegalnim softverom kako bi hakovala njegov nalog za igranje igre. Kako bi to bez sumnje svaka odrasla osoba učinila, suprug je kontaktirao policiju i prijavio zločin svoje žene. Na opšte čuđenje, ispada da je u Japanu ovo njeno delo zapravo pravi-pravcati zločin i sada je suočena sa potencijalnih 5 godina zatvora ili 5.000 dolara kazne!

OPSEDNUTOST ČISTOĆOM: žena iz Nemačke je stavila tačku na svoj 15 godina dug brak pošto je odlučila da više ne može da trpi suprugovu opsesivnu čistoću. Muškarac je navodno provodio veći deo vremena u kući čisteći stvari i premeštajući nameštaj. Kap koja je prelila čašu je bila kada je srušio unutrašnji zid u njihovom domu i ponovo ga sazidao samo zato što je bio prljav.

 

VIDEO JE SVOJU SUPRUGU POSLE 30 GODINA: Muškarac iz Saudijske Arabije je bio oženjen 30 godina i nikada nije video svojim očima lice svoje neveste. Vodeći se strogim religioznim pravilima, žena nikada nije viđena od strane bilo koga bez tradicionalne burke koja joj je pokrivala glavu u celini. Jedne noći dok mu je žena spavala, muževa znatiželja je konačno nadvladala i odlučio je da zaviri ispod vela kako bi video lice svoje žene. Njegova žena se odmah probudila i bila je užasno kivna na svog muža. Toliko ljuta, da je zapravo zatražila i dobila razvod.

REKLA MI JE PTIČICA: žena iz Kine je postala vrlo sumnjičava po pitanju aktivnosti svog muža pošto je njihov ljubimac, jedna vrsta čvorka, počeo da ponavlja neke novonaučene reči. Među rečima su se našle „razvod,“ „volim te,“ i „strpljenje.“  Žena je posumnjala da je ptica naučila nove reči zahvaljujući tajnim telefonskim razgovorima njenog muža sa svojom ljubavnicom. Žena je podnela zahtev za razvod i nadala se da će ptica biti svedok protiv njenog muža, ali ptici nije dozvoljeno da „svedoči.“