DEO DETELINALE SUTRA BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

DEO DETELINALE SUTRA BEZ GREJANjA ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (14. novembar), od 8 sati, zbog radova na izgradnji priključka u Ulici Janka Čmelika 90a-92a, neće biti grejanja u sledećim ulicama: Nadežde Petrović 1-7, 4-10; Orlovića Pavla Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

Danas, 13. novembra, od 9.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Veselina Masleše broj 38, nema tople potrošne vode za objekte u ulicama: • Veselina Masleše 38a – 42 Čitaj više »

USKORO VAS PRILIKOM ULASKA U EU OČEKUJE RAZGOVOR SA ROBOTOM

USKORO VAS PRILIKOM ULASKA U EU OČEKUJE RAZGOVOR SA ROBOTOM

Putnici koji ulaze u Evropsku Uniju uskoro će morati da odgovore na pitanja carinika robota. A njime će upravljati veštačka inteligencija koja će proceniti da li lažete ili prećutkujete nešto. Robot će Čitaj više »

U KINI AVATARI POČELI DA ČITAJU VESTI NA TELEVIZIJI

U KINI AVATARI POČELI DA ČITAJU VESTI NA TELEVIZIJI

Kineska državna agencija „Sinhua“ već duže vreme razmatra uvođenje robotike u prezentovanju dnevnih vesti, a sada je načinila i konkretan korak. Nazivajući svoj servis „prvim na svetu“, Sinhua je premijerno uvela par Čitaj više »

KRAĆE RADNO VREME ZA ŽENE DA BI DUŽE BILE SA PORODICOM

KRAĆE RADNO VREME ZA ŽENE DA BI DUŽE BILE SA PORODICOM

Firma iz Cazina, koja se bavi prodajom računarske opreme, radnicama je skratila radno vreme za sat kako bi mogle da provode više vremena sa porodicom. To je, za sada jedinstven slučaj ne Čitaj više »

 

DANAS SE OTVARA SVILARA I PREDSTAVLjA KONCEPT KREATIVNOG POLISA

Danas od 15 sati u Istorijskom Arhivu grada Novog Sada, svečano će biti predstavljen budući izgled kreativnog polisa „Kineska“ koji će prema projektu „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ uz podršku Vlade Republike Srbije postati središte kulturnih i kreativnih industrija. Ovom događaju prisutvovaće premijerka Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Miloš Vučević. Premijerka će tokom posete Novom Sadu obići i aktuelne radove na budućem novosadskom kreativnom polisu. Od 16 časova delegacije će prisustvovati otvaranju nove kulturne stanice „Svilara“, na uglu ulica Đorđa Rajkovića i Pavla Stamatovića, gde će biti predstavljen programski koncept ove kulturne stanice. Inače, Svilara je druga kulturna stanica koja će u toku 2018. godine početi sa radom u Novom Sadu u cilju decentralizacije kulturnih sadržaja. Rekonstrukcijom stare fabrike za bojenje svile, otvara se novi prostor za aktivnosti i kulturne sadržaje, a građani Podbare i Novog Sada dobijaju još jedan prostor za kreativno izražavanje. Program za građane u Svilari počeće simbolično u 20:21 čas, svetlosnom instalacijom „Smoking Chimney“. Zatim će nastupiti „Frame Orchestra“, autorski bend koji predvodi Lazar Novkov. Prisutni će imati mogućnost da posete izložbu „14/24 u Svilari“ koja predstavlja 14 slikara iz celog sveta koje je odabrala naša poznata slikarka Gala Čaki. U društvenom centru Svilare austrijski umetnik Gerhard Flekač predstaviće instalacije kroz koje umetnik na različite načine istražuje svilu, smeštajući je kontekstualno u objekat bivše fabrike za bojenje svile.