NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

Bari Kalebo kompanijna (Barry Callebaut) , vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji Čitaj više »

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

Da Srpsko narodno pozorište neguje jak repertoar, dostojan svakog poštovanja, dokaz je tome što na festivalima širom zemlje, pokupi brojne nagrade. Nakon festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu na kom je predstava „Tartif“ Čitaj više »

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

 U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja. Program ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da Čitaj više »

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

Kreativna radionica za decu „Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja“, održaće se u subotu, 20. aprila u Galeriji Matice srpske, u okviru izložbe „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“, koja Čitaj više »

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

Ko je za šetnju neka u subotu dođe u Karlovce na drugu šetnju kroz spomenik prirode „Dvorska bašta“, koja otkriva prirodno nasleđe Sremskih Karlovaca koju organizuje udruženje „Eco flame“, a podržano kroz Čitaj više »

 

DANAS SE OTVARA SVILARA I PREDSTAVLjA KONCEPT KREATIVNOG POLISA

Danas od 15 sati u Istorijskom Arhivu grada Novog Sada, svečano će biti predstavljen budući izgled kreativnog polisa „Kineska“ koji će prema projektu „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ uz podršku Vlade Republike Srbije postati središte kulturnih i kreativnih industrija. Ovom događaju prisutvovaće premijerka Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Miloš Vučević. Premijerka će tokom posete Novom Sadu obići i aktuelne radove na budućem novosadskom kreativnom polisu. Od 16 časova delegacije će prisustvovati otvaranju nove kulturne stanice „Svilara“, na uglu ulica Đorđa Rajkovića i Pavla Stamatovića, gde će biti predstavljen programski koncept ove kulturne stanice. Inače, Svilara je druga kulturna stanica koja će u toku 2018. godine početi sa radom u Novom Sadu u cilju decentralizacije kulturnih sadržaja. Rekonstrukcijom stare fabrike za bojenje svile, otvara se novi prostor za aktivnosti i kulturne sadržaje, a građani Podbare i Novog Sada dobijaju još jedan prostor za kreativno izražavanje. Program za građane u Svilari počeće simbolično u 20:21 čas, svetlosnom instalacijom „Smoking Chimney“. Zatim će nastupiti „Frame Orchestra“, autorski bend koji predvodi Lazar Novkov. Prisutni će imati mogućnost da posete izložbu „14/24 u Svilari“ koja predstavlja 14 slikara iz celog sveta koje je odabrala naša poznata slikarka Gala Čaki. U društvenom centru Svilare austrijski umetnik Gerhard Flekač predstaviće instalacije kroz koje umetnik na različite načine istražuje svilu, smeštajući je kontekstualno u objekat bivše fabrike za bojenje svile.