ROMANTIČNI FILMSKI MARADON U MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI

ROMANTIČNI FILMSKI MARADON U MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI

U okviru “Festivala ljubavi” danas je na programu prava poslastica za ljubitelje sedme umetnosti, a program neće biti održan na Trgu slobode, već u Muzeju savremen umetnosti. U pitanju je „Romance Movie Marathon“ Čitaj više »

RAPRODAT MUZIČKI STEND AP U EĐŠEGU POVODOM “DANA ZALjUBLjENIH”

RAPRODAT MUZIČKI STEND AP U EĐŠEGU POVODOM “DANA ZALjUBLjENIH”

Povodom Dana zaljubljenih, muzički stendap performans prvaka Opere SNP-a tenora Aleksandra Saše Popovića i soprana Senke Nedeljković biće predstavljen u petak u 20 časova u Kulturnoj stanici „Eđšeg”, Antona Čehova 4. Posetioci Čitaj više »

VOĐENjE KROZ “ISTORIJU U SLIKAMA” U GALERIJI MATICE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

VOĐENjE KROZ “ISTORIJU U SLIKAMA” U GALERIJI MATICE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Kustoska vođenja kroz stalnu postavku „Istorija u slikama“ Jelene Ognjanović i Stanislave Jovanović održaće se u subotu i nedelju, 15. i 16. februara u dva termina, od 13 I od 17 sati, Čitaj više »

KRENTE U VIRTUELNU 3D TURU PO PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

KRENTE U VIRTUELNU 3D TURU PO PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Svi koji to žele, odsad će moći da upoznaju Petrovaradinsku tvrđavu i preko virtuelne 3D ture, iza koje stoji Exit fondacija. Virtuelna tura kroz tvrđavu upoznaje posetioce sa lepotama, istorijskim činjenicima, ali Čitaj više »

NA SRETENjE PORED ZEMlJE PROLAZI ASTEROID PREČNIKA NEŠTO MANjEG OD KILOMETAR

NA SRETENjE PORED ZEMlJE PROLAZI ASTEROID PREČNIKA NEŠTO MANjEG OD KILOMETAR

Svemirska stena koji bi trebalo da se približi našoj planeti 15. februara dugačka je oko jedan kilometar. Smatra se da asteroid ove veličine može da ubije milione u području udara i izazove Čitaj više »

 

BESPLATNE POZIRIŠNE I NAUČNE RADINICE ZA DECU OD 8 DO 12 GODINA

Lepa vest za decu koju zaniamju pozorište, ili nauka. Od 19. oktobra, svakog petka i subote, mališani će imati priliku da učestvuju u besplatnim radionicama u Dečijem kulturnom centru Novi Sad. Koncept radionica BALTAZart zasniva se na interaktivnom, edukativnom delu i kreativnom, eksperimentalnom delu.

TeARTar je deo programa okrenut pozorišnom stvaralaštvu i ove radionice će se održavati petkom, od 19. oktobra do 9. novembra, od 18 do 19:30 časova. Namenjene su deci uzrasta od 8-12 godina. Evo rasporeda.

19. oktobar – Pozorište senki

26. oktobar – Pozorište lutaka

2. novembar – Režija je…  – Kako izgledaju probe i šta se na njima dešava?

9. novembar – Gluma je… – Istina, uobrazilja, igra, magija…

„Svetlost u tami – Evropa otkrića“ je drugi ciklus radionica okrenut nauci i empirijskom doživljaju za decu. Održavaće se subotom, od 20. oktobra do 10. novembra, od 11 do 12:30 časova. Namenjen je deci uzrasta od 8-11 godina. Evo rasporeda radionica:

 20. oktobar – „Sve je relativno!“- interesantne anegdote iz života Alberta Ajnštajna.

27. oktobar – „Balon braće Mongolfije“ – Kroz priču i jednostavne eksperimente deca će saznati kako vazduh pokreće stvari i zajednički doći do zaključaka do kojih su došla i braća Mongolfije.

3. novembar – „Moj savršeni kalendar!“ –Kako je veliki srpski naučnik Milutin Milanković napravio najtačniji kalendar, dobio krater na Mesecu sa svojim imenom i zašto je tvrdio da smo još u ledenom dobu?

10. novembar – „Osmeh zelenih gljivica“ – Priča o Flemingovoj avanturi do otkrića penicilina. 

Broj dece je ograničen pa bi roditelji trebalo da prijave decu za svaku pojedinačnu radionicu slanjem sms-a na 063/521 123 ili mejla na adresu dkcnovisad@gmail.com.