POČINjE NOVA SEZONA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

POČINjE NOVA SEZONA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

Stiže jesen, sezona godišnjih odmora je uglavnom gotova, a počinje nova pozorišna sezona. Što se SNP-a tiče, prva premijera u novoj 159. sezoni biće „Smederevo 1941“ prema tekstu i u režiji Ane Čitaj više »

DEFILE GRADOM I ROK SVIRKA POVODM ZAVRŠETKA MOTO SEZONE

DEFILE GRADOM I ROK SVIRKA POVODM ZAVRŠETKA MOTO SEZONE

Jesen dolazi, a sa njim odlazi još jedna moto sezona u Srbiji, a ona će u Novom Sadu zvanično biti zatvorena u subotu 21.septembra u 14 sati na Mišeluku, za kada je Čitaj više »

PODRŠKA SAMOHRANIM RODITELjIMA I NjIHOVOJ DECI

PODRŠKA SAMOHRANIM RODITELjIMA I NjIHOVOJ DECI

Fondacija „Deci na dar“ uz podršku Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i Pokrajinskog sekretarijata za socijalu politiku, demografiju i ravnopravnost polova  organizuje besplatno savetovalište i pruža psihološku podršku samohranim roditeljima. Čitaj više »

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

Fondacija „Centar za mlade talente” organizuje besplatne kurseve matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Srbije. Ove kurseve podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Čitaj više »

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

U kulturnoj stanici Eđšeg biće  održana tribina “Ukradena bezbednost”, a predavač je Igor Jurić, aktivista i borac za povećanje bezbednosti dece. Po profesiji ekonomista, koji je nakon lične tragedije život posvetio podizanju Čitaj više »

 

BESPLATNE POZIRIŠNE I NAUČNE RADINICE ZA DECU OD 8 DO 12 GODINA

Lepa vest za decu koju zaniamju pozorište, ili nauka. Od 19. oktobra, svakog petka i subote, mališani će imati priliku da učestvuju u besplatnim radionicama u Dečijem kulturnom centru Novi Sad. Koncept radionica BALTAZart zasniva se na interaktivnom, edukativnom delu i kreativnom, eksperimentalnom delu.

TeARTar je deo programa okrenut pozorišnom stvaralaštvu i ove radionice će se održavati petkom, od 19. oktobra do 9. novembra, od 18 do 19:30 časova. Namenjene su deci uzrasta od 8-12 godina. Evo rasporeda.

19. oktobar – Pozorište senki

26. oktobar – Pozorište lutaka

2. novembar – Režija je…  – Kako izgledaju probe i šta se na njima dešava?

9. novembar – Gluma je… – Istina, uobrazilja, igra, magija…

„Svetlost u tami – Evropa otkrića“ je drugi ciklus radionica okrenut nauci i empirijskom doživljaju za decu. Održavaće se subotom, od 20. oktobra do 10. novembra, od 11 do 12:30 časova. Namenjen je deci uzrasta od 8-11 godina. Evo rasporeda radionica:

 20. oktobar – „Sve je relativno!“- interesantne anegdote iz života Alberta Ajnštajna.

27. oktobar – „Balon braće Mongolfije“ – Kroz priču i jednostavne eksperimente deca će saznati kako vazduh pokreće stvari i zajednički doći do zaključaka do kojih su došla i braća Mongolfije.

3. novembar – „Moj savršeni kalendar!“ –Kako je veliki srpski naučnik Milutin Milanković napravio najtačniji kalendar, dobio krater na Mesecu sa svojim imenom i zašto je tvrdio da smo još u ledenom dobu?

10. novembar – „Osmeh zelenih gljivica“ – Priča o Flemingovoj avanturi do otkrića penicilina. 

Broj dece je ograničen pa bi roditelji trebalo da prijave decu za svaku pojedinačnu radionicu slanjem sms-a na 063/521 123 ili mejla na adresu dkcnovisad@gmail.com.