NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

Bari Kalebo kompanijna (Barry Callebaut) , vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji Čitaj više »

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

Da Srpsko narodno pozorište neguje jak repertoar, dostojan svakog poštovanja, dokaz je tome što na festivalima širom zemlje, pokupi brojne nagrade. Nakon festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu na kom je predstava „Tartif“ Čitaj više »

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

 U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja. Program ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da Čitaj više »

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

Kreativna radionica za decu „Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja“, održaće se u subotu, 20. aprila u Galeriji Matice srpske, u okviru izložbe „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“, koja Čitaj više »

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

Ko je za šetnju neka u subotu dođe u Karlovce na drugu šetnju kroz spomenik prirode „Dvorska bašta“, koja otkriva prirodno nasleđe Sremskih Karlovaca koju organizuje udruženje „Eco flame“, a podržano kroz Čitaj više »

 

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

Jedan Kinez je nedavno izazvao opšti metež u zastupništvu gde se prodaje BMW automobili u kineskom gradu Tongrenu. On za kupovinu  novog automobila marke BMW čija je cena bila 480.000 juana (oko 70.000 dolara) platio sa gotovo jednom tonom novćića -kovanica.! Kažu da je neimenovani muškarac radio kao vozač autobusa te skupljao kovanice tokom dugih godina rada na poslu. Umesto redovnog svakodnevnog zamenivanja manjih apoena za veće novčanice, on ih je tokom godina samo čuvao u svojoj kući, nadajući se da će ih jednog dana uspeti da kupi svoj automobil svojih snova. Nakon što je video novi BMW automobil koji mu se veoma dopao, nemenovani kinez je zaključio kako je došlo vreme da „razmeni“ svoje (sitno) bogatstvo za kupovinu auta. Ali tek  tada je shvatio da nikad nije ni izračunao koliko tačno ima novčića koje je skupljao radeći kao vozač tokom godina! Zato je pozvao neke prijatelje i proveo je četiri dana brojeći metalne kovanice pre no što ih je stavio u sanduke i odvukao do zastupštva za automobil BMW. Osobje BMW distributera u  gradu Tongrenu je bilo oduševljeni kad su čuli da imaju kupca za novi BMW, ali ubrzo svi su promenulu mišljenje kada su videli čime će da plati novi automobil.! Nakon što su videli brdo kovanica stavljene u sanduke na zadnjem delu kamiona, zastupnik je odlučio da ih ne može sam prebrojati za jedan dan, pa su pozvali banku za pomoć. Čak i uz pomoć 11 zaposlenih iz banke i mašine za brojanje novčića koje je dopremila banka, naporan proces prebrojavanja je trajao gotovo 10 sati.  Te su tako uspeli da izbroje 150.000 novčića  koji su težili  više od 900 kilograma.!