SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

ŽENA JE PREVIŠE RUŽNA: Jian Feng je čovek iz Kine koji se nije samo razveo od svoje žene, već ju je takođe tužio pred sudom zato što je ružna! Šokantno, ali je pored razvoda Čitaj više »

U ITALIJANSKOM RESTORANU PRIPREMAJU PRŽENI VAZDUH (video)

U ITALIJANSKOM RESTORANU PRIPREMAJU PRŽENI VAZDUH (video)

Italijanski restoran „Feva“ koji se nalazi u gradiću Kastelfranko Vento, blizu Venecije nudi svojim gostima neviđeno kulinarsko jelo – „prženi vazduh“. Restoran inače poseduje Mišelinovu zvezdu, najveće kulinarsko priznanje na svetu.  Nikola Čitaj više »

JAPANSKI MINISTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST NE ZNA NIŠTA O KOMPJUTERIMA

JAPANSKI MINISTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST NE ZNA NIŠTA O KOMPJUTERIMA

Poznato je da političatri vrlo često ne znaju gotovo ništa o poslu koji dobiju da rade i svma bude čudno otkud oni baš tu. Evo japanskog primera. Njihov ministar za sajber bezbednost Čitaj više »

POJEDI PICU I DOBIĆEŠ 500 EVRA

POJEDI PICU I DOBIĆEŠ 500 EVRA

Ako volite pice sigurno ste ubeđeni da možete pojesti i onu najveću. To najverovatnije nije tačno, a dokaz je jedna picerija iz Dablina koja svojim gostima nudi šansu da uživaju u omiljenoj Čitaj više »

DANAS PREMIJERA EDUKATIVNE PREDSTAVE „PISMA SLOBODI“

DANAS PREMIJERA EDUKATIVNE PREDSTAVE „PISMA SLOBODI“

“Pisma slobodi” po motivima dramskog dela Đorđa Pisareva, u režiji Ivane Kanošev, večeras u 19 sati biće premijerno izvedena u Kulturnom centru Novog Sada. Predstava je rađena povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Čitaj više »

 

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

Jedan Kinez je nedavno izazvao opšti metež u zastupništvu gde se prodaje BMW automobili u kineskom gradu Tongrenu. On za kupovinu  novog automobila marke BMW čija je cena bila 480.000 juana (oko 70.000 dolara) platio sa gotovo jednom tonom novćića -kovanica.! Kažu da je neimenovani muškarac radio kao vozač autobusa te skupljao kovanice tokom dugih godina rada na poslu. Umesto redovnog svakodnevnog zamenivanja manjih apoena za veće novčanice, on ih je tokom godina samo čuvao u svojoj kući, nadajući se da će ih jednog dana uspeti da kupi svoj automobil svojih snova. Nakon što je video novi BMW automobil koji mu se veoma dopao, nemenovani kinez je zaključio kako je došlo vreme da „razmeni“ svoje (sitno) bogatstvo za kupovinu auta. Ali tek  tada je shvatio da nikad nije ni izračunao koliko tačno ima novčića koje je skupljao radeći kao vozač tokom godina! Zato je pozvao neke prijatelje i proveo je četiri dana brojeći metalne kovanice pre no što ih je stavio u sanduke i odvukao do zastupštva za automobil BMW. Osobje BMW distributera u  gradu Tongrenu je bilo oduševljeni kad su čuli da imaju kupca za novi BMW, ali ubrzo svi su promenulu mišljenje kada su videli čime će da plati novi automobil.! Nakon što su videli brdo kovanica stavljene u sanduke na zadnjem delu kamiona, zastupnik je odlučio da ih ne može sam prebrojati za jedan dan, pa su pozvali banku za pomoć. Čak i uz pomoć 11 zaposlenih iz banke i mašine za brojanje novčića koje je dopremila banka, naporan proces prebrojavanja je trajao gotovo 10 sati.  Te su tako uspeli da izbroje 150.000 novčića  koji su težili  više od 900 kilograma.!