TRAŽI DA GA OSLOBODE DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA JER JE NA KRATKO BIO MRTAV

TRAŽI DA GA OSLOBODE DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA JER JE NA KRATKO BIO MRTAV

Američki sud odbacio je zahtev osuđenika koji je tvrdio da je odslužio doživotnu kaznu, jer je nakratko proglašen mrtvim. Bendžamin Šrejber (66) osuđen je na bezuslovnu doživotnu kaznu zatvora pošto je 1996. Čitaj više »

ZATVOR PRETVOREN U HOTEL

ZATVOR PRETVOREN U HOTEL

Otkako je zatvor u gradu Fuerstenau na severozapadu Nemačke ponovno otvoren, ali kao hotel, brojni gosti žele da dobrovoljno provedu noć u ćeliji i još za to plate. Kreveti u ćelijama veličine Čitaj više »

U UTORAK MOGUĆ POREMEĆAJ U GREJANjU SA TOPLANE „JUG“

U UTORAK MOGUĆ POREMEĆAJ U GREJANjU SA TOPLANE „JUG“

„Novosadska toplana“ obaveštava da u utorak, 12. novembra 2019. godine, od 11 sati, zbog neodložnih radova na Toplani „Jug“, može doći do poremećaja u grejanju i isporuci tople potrošne vode za objekte Čitaj više »

DžEZERI IZ SEDAM PRESTONICA KULTURE NA DžEZ MARATONU U SUBTU UVEČE

DžEZERI IZ SEDAM PRESTONICA KULTURE NA DžEZ MARATONU U SUBTU UVEČE

Sedam bendova iz sedam bivših, sadašnjih i budućih Evropskih prestonica kulture u Novom Sadu 9. novembra napraviće Džez maraton! Kulturna stanica Svilara biće mesto susreta različitih evropskih kultura, jezika, nacija, mlade energije, talenta i džeza. Program počinje u 19 Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ GREJANjA ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ GREJANjA ZBOG HAVARIJE

Danas,  od 11.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Miše Dimitrijevića 69, nema grejanja u sledećim ulicama: – Miše Dimitrijevića 63-73, 68-74; – Đorđa Servickog 1-7, 2-14. Normalizacija se Čitaj više »

 

PESIMIZAM JE U REDU

Misli pozitivno, gledaj na vedriju stranu života, izgovaraj određene reči svakoga dana i bićeš srećan – poruke su koje u današnjem ružičastom društvu dobijamo svakodnevno. Pod terorom pozitivne psihologije i pritiska da budemo srećni, postalo je bogohulno reći da smo nesrećni, uužni i pesimistični. Ovaj „životni pravac“ našao se na stubu srama, a njegovi pobornici tretiraju se kao otpadnici iz društva. Sa druge strane, istraživanja povezuju pesimizam sa anksioznošću, depresijom, nesanicom, pa i kardivaskularnim bolestima i kraćim životom. Ali…  Postoje psiholozi koji smatraju da neumoljiv zahtev da sve konstantno mora biti lepo i radosno sprečava nas da radost osetimo. Život je sačinjen od raznih osećanja. Ukoliko to ignorišemo, nećemo osećati ružno, ali ni lepo. Dakle, dopustite sebi da ne budete stalno na vrhuncu raspoloženja., jer to je nemoguće.  Drugo, nije svaki pesimizam isti. Kako neke studije pokazuju, defanzivni pesimizam, koji se svodi na smanjenje očekivanja, a zatim i zamišljanje svih mogućih najgorih scenarija, može biti dobar, jer nas navodi da uradimo sve što je u našim rukama da sprečimo ostvarenje zamišljene katastrofe. – Mnogi se plaše da troše životne radosti jer misle da će biti dužni bolu. Dakle, smejte se kad treba, ali i tugujte isto tako. Budite optimistični, ali ne po svaki cenu, jer ćete onda ići okkolo i smejati se na nervnoj bazi, a ne zato što se tako zaista osećate. A ako treba, budite i tižni, pa i pesimistični. Sve je stvar mere i sve je to život.