VENČALA SE ZA SAMU SEBE DA IZNEGNE KRITIKE ŠTO SE JOŠ NIJE UDALA

VENČALA SE ZA SAMU SEBE DA IZNEGNE KRITIKE ŠTO SE JOŠ NIJE UDALA

Studentkinja kojoj je bilo muka od pitanja kada će da se uda, odlučila je da uzme stvar u svoje ruke. Lulu Džemina (32), studentkinja na Univerzitetu u Oksfordu iz Ugande, rešila je Čitaj više »

ŠTA SE DESI KADA VOJNI TEHNIČAR NA AERODROMU IMA LOŠ DAN

ŠTA SE DESI KADA VOJNI TEHNIČAR NA AERODROMU IMA LOŠ DAN

Vojni tehničar u belgijskoj vazduhoplovnoj bazi u Florensu imao je loš dan na poslu. Veoma loš dan! Dok je servisirao F-16S na pisti u belgijskoj bazi, vojni tehničar je greškom pritisnuo dugme Čitaj više »

ŠTA VAM SE MOŽE DOGODITI AKO OSTAVITE ALKOHOL

ŠTA VAM SE MOŽE DOGODITI AKO OSTAVITE ALKOHOL

„Biznis insajder“ nabrojao je nekoliko stvari koje se dogode organizmu kada se alkohol potpuno izbaci. Prvi oporavak osetiće vaša jetra, a posle mesec dana će biti kao nova. Vaš san će se Čitaj više »

OD KOGA DECA NASLEĐUJU INTELIGENCIJU?

OD KOGA DECA NASLEĐUJU INTELIGENCIJU?

Tema o kojoj svi roditelji vole da raspravljaju, kako ozbiljno, tako i u šali, jeste od koga su deca nasledila svoju inteligenciju. Ali zapravo postoji naučni razlog zbog kog deca nasleđuju svoju Čitaj više »

POSTOJI POSAO ŠEFICE MAČAKA

POSTOJI POSAO ŠEFICE MAČAKA

Pojavio se oglas za posao sledeće sadržine: „Traži se šefica mačaka. Lokacija: Zelenogradsk, Rusija. Dužnost: Brinuti se o sedamdesetak gradskih mačaka lutalica. Na oglas se javilo 80 ljudi. Poslodavac je Zelenogradsk, gradić u Čitaj više »

 

GDE I KAKO ČIVATI VOĆE I POVRĆE

Da bi voće i povrće duže ostalo sveže i zadržalo svoj pravi ukus, važno je i kako se čuva. Prilikom ostavljanja plodova, treba voditi računa da se povrće i voće odvoji, jer neke vrste, prvenstveno jabuke, ispuštaju gas etilen, koji ubrzava sazrevanje plodova. Od njega su naročito osetljivi krastavci, paprike, šargarepa i pasulj, pa ih ne treba držati blizu jabuka. Takođe, ni blizu dinja, krušaka, paradajza jer i oni ispuštaju velike količine etilena. Paprike se čuvaju na hladnom mestu, najbolje u frižideru, pri čemu treba znati da će duže ostati sveži oni plodovi koji imaju peteljku. Za razliku od paprike, paradajzu nije mesto u frižideru. Njega je bolje čuvati na sobnoj temperaturi. U frižideru ne treba čuvati ni luk, kako crni tako ni beli, već u papirnim kesama, na hladnom i tamnom mestu, gde cirkuliše dosta vazduha. Isto važi i za krompir. Kada bi se držao u frižideru, skrob koji sadrži, bi se razložio i krompir bi postao slatkastog ukusa. Ni plastične kese nisu dobro mesto za krompir jer bi u njima mogao da istruli. Papirna kesa ili vreća, na suvom i mračnom mestu, pravo su rešenje za ovu vrstu povrća. Kupusu najviše prija hladno mesto, i na njemu može da ostane svež nedelju dana. Da bi banane duže trajale, preporučuje se da se čuvaju odvojeno jedna od druge, kako bi se usporilo sazrevanje. Mesto treba da bude suvo i sa dosta vazduha.