OVACIJE NA NOVOSADSKOJ PREMIJERI „TARTIFA“

OVACIJE NA NOVOSADSKOJ PREMIJERI „TARTIFA“

Posle premijere u Somboru, „Tartif“, Igora Vuka Torbice podigao je na noge i publiku u Novom Sadu, kada je premijerno izveden na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta. Reditelj Igor Vuk Torbica Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas od 9.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Trgu0 Majke Jevrosime 11-13, nema tople otrošne ode za objekte u sledećim ulicama: – Janka Veselinovića Čitaj više »

POSLE USPEHA PRVE, KREĆE „TVRĐAVA BEZ SMEĆA 2“

POSLE USPEHA PRVE, KREĆE „TVRĐAVA BEZ SMEĆA 2“

Udruženja građanja 3D-Svet i UGRIP 10. marta organizuju drugu veliku ekološku akciju čišćenja Petrovaradinske tvrđave pod nazivom „Tvrđava bez smeća 2“. U pitanju je nastavak niya ekoloških akcija čišćenja Petrovaradinske tvrđave koji Čitaj više »

OVOG PROLEĆA PRIPREME ZA POLAGANjE PRIJEMNOG ISPITA NA POLjOPRIVREDNOM FAKULTETU

OVOG PROLEĆA PRIPREME ZA POLAGANjE PRIJEMNOG ISPITA NA POLjOPRIVREDNOM FAKULTETU

Maturanti, vi koji imate nameru da studirate na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, nije loše da znate da vas od marta meseca očekuje „Veliko prolećno pripremanje“ za prijemni ispit za upis u Čitaj više »

PRIJAVITE SE ZA FORUM ZAPOŠLjAVANjA MLADIH

PRIJAVITE SE ZA FORUM ZAPOŠLjAVANjA MLADIH

Evropski omladinski centar Vojvodine organizuje Forum zapošljavanja mladih 2019 koji će se održati 28. februara, u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu kao završna aktivnost u sklopu projekta “Omladinsko preduzetništvo – znati Čitaj više »

 

BROJ SELFIJA SA SMRTNIM ISHODOM SE POVEĆAVA

Više od 250 ljudi stradalo je u periodu od 2011. do 2017. godine u pokušaju da naprave što bolji “selfi”, pokazuju rezultati jedne studije, a još alarmantniji podatak je da broj takvih tragedija iz godine u godinu rapidno raste.

Prema izveštajima, najveći broj selfija sa “smrtnim ishodom” zabeležen je u Indiji, čak 159, zatim u Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Pakistanu, dok su skoro tri četvrtine (72 posto) žrtava muškarci, uglavnom mađi od 30 godina. Naime, iako ženska populacija češće pravi “selfije”, muški “selfisti” su daleko više spremniji za što rizičniji auto-snimak kako bi što više ispali “kul”.

Najčešći uzrok “self-tragedija” je davljenje, u kojima žrtve odnesu veliki talasi na plažama ili padnu sa plovila. Na drugom mestu je “transport”, primera radi, kada se selfi pravi u neposrednoj blizini vozova u pokretu. Treći najčešći uzroci se odnose na vatreno oružje i padove sa visina, dok je osmoro “selfista” stradalo prilikom snimaka sa opasnim životinjama.

Neiznenađujući podatak je da je najveći broj “selfi-tragedija” izazvanih vatrenim oružjem zabeležen u SAD. U svojim zaključcvima, autori studije sugerišu da se na turističkim destinacijama ustanove takozvane “zabranjene selfi zone”. Indija već ima takve zone, uključujući i nekoliko u Mumbaju.