POLOŽILA VOZAČKI IZ PRVE…. U 82. GODINI

POLOŽILA VOZAČKI IZ PRVE…. U 82. GODINI

Jedna 82-ogodišnja žena iz Britanije položila je vozački ispit iz prvog pokušaja, uprkos tome što je morala da pauzira tokom obuke zbog operacije kolena. Džozefin Šika, koja živi u blizini britanskog grada Čitaj više »

PARLAMENT RUSIJE ORGANIZUJE TAKMIČENjE ZA REPERE

PARLAMENT RUSIJE ORGANIZUJE TAKMIČENjE ZA REPERE

Ruski parlament najavio je takmičenje za najbolju rep pesmu, usred mera protiv savremene muzike koje podsećaju na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena. Desetak repera je nedavno imalo otkazane nastupe posle upozorenja zvaničnika Čitaj više »

I U ISTAMBULU GADSKI PREVOZ MOŽETE PLATITI PLASTIČNIM FLAŠAMA

I U ISTAMBULU GADSKI PREVOZ MOŽETE PLATITI PLASTIČNIM FLAŠAMA

Istanbulske vlasti sprovode pilot-projekat koji korisnicima javnog prevoza omogućava da voznu kartu plaćaju recikliranjem plastičnih boca, limenki ili papira. Program se sprovodi preko automata koji prima plastične flaše, limenke ili papir, a Čitaj više »

500 HILjADA DOLARA ISPALO NA AUTO PUT (video)

500 HILjADA DOLARA ISPALO NA AUTO PUT (video)

Iz oklopnog vozila za prevoz novca na auto-putu u američkoj saveznoj državi Nju Džersi ispala su dva džaka sa više od 500.000 dolara, a policija je uspela da pronađe svega 205.000. Još Čitaj više »

NAJPOSEĆENIJE TURISTIČKE ATRAKCIJE OVE GODINE U SVETU SU…

NAJPOSEĆENIJE TURISTIČKE ATRAKCIJE OVE GODINE U SVETU SU…

Ko god je mogao putovao je negde ove godine, a evo kako ozgleda lista 10 najpopularnijih turističkih atrakcija na svetu koju je objavio sajt TripAdvisor.  Na listi prednjače Italija, Francuska i SAD. Čitaj više »

 

BROJ SELFIJA SA SMRTNIM ISHODOM SE POVEĆAVA

Više od 250 ljudi stradalo je u periodu od 2011. do 2017. godine u pokušaju da naprave što bolji “selfi”, pokazuju rezultati jedne studije, a još alarmantniji podatak je da broj takvih tragedija iz godine u godinu rapidno raste.

Prema izveštajima, najveći broj selfija sa “smrtnim ishodom” zabeležen je u Indiji, čak 159, zatim u Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Pakistanu, dok su skoro tri četvrtine (72 posto) žrtava muškarci, uglavnom mađi od 30 godina. Naime, iako ženska populacija češće pravi “selfije”, muški “selfisti” su daleko više spremniji za što rizičniji auto-snimak kako bi što više ispali “kul”.

Najčešći uzrok “self-tragedija” je davljenje, u kojima žrtve odnesu veliki talasi na plažama ili padnu sa plovila. Na drugom mestu je “transport”, primera radi, kada se selfi pravi u neposrednoj blizini vozova u pokretu. Treći najčešći uzroci se odnose na vatreno oružje i padove sa visina, dok je osmoro “selfista” stradalo prilikom snimaka sa opasnim životinjama.

Neiznenađujući podatak je da je najveći broj “selfi-tragedija” izazvanih vatrenim oružjem zabeležen u SAD. U svojim zaključcvima, autori studije sugerišu da se na turističkim destinacijama ustanove takozvane “zabranjene selfi zone”. Indija već ima takve zone, uključujući i nekoliko u Mumbaju.