LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

Četvrtak je dan za „Leto na Trgu galerija“, pa će tako večeras u vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske biti održan koncert benda „Milaćopezo“.  „Milaćopezo“ je poznati klupski bend koji, Čitaj više »

POČINjE WATER FEST

POČINjE WATER FEST

Danas počinje peti festival posvećen očuvanju vodnih resursa „Water fest 2019“ i trajaće do subote 29. juna 2019. godine u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada i Tribine mladih. Festival  organizuju Čitaj više »

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

Potpisan je ugovor, a od 1. jula počinje specijalni sistem za obaveštavanje vozača u slučaju nesreće ili prepreke na auto – putu, a primenjivaće se i na magistralnim putevima kao što, Ibarska Čitaj više »

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

Fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo častio je osoblje luksuznog hotela u Grčkoj s 20.000 evra u znak zahvalnosti što nisu ni blizu hotela puštali paparace tokom njegovog boravka. Ronaldo se pre početka priprema Čitaj više »

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

I ove godine, leto na Štrandu biće u znaku „Štrand Summer Festa“ (Štrand Letnjeg Festivala, za one koji ne govore Engleski). Kompletan porgram dešavaće se na prostoru ispod Mosta slobode, od 29. Čitaj više »

 

BROJ SELFIJA SA SMRTNIM ISHODOM SE POVEĆAVA

Više od 250 ljudi stradalo je u periodu od 2011. do 2017. godine u pokušaju da naprave što bolji “selfi”, pokazuju rezultati jedne studije, a još alarmantniji podatak je da broj takvih tragedija iz godine u godinu rapidno raste.

Prema izveštajima, najveći broj selfija sa “smrtnim ishodom” zabeležen je u Indiji, čak 159, zatim u Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Pakistanu, dok su skoro tri četvrtine (72 posto) žrtava muškarci, uglavnom mađi od 30 godina. Naime, iako ženska populacija češće pravi “selfije”, muški “selfisti” su daleko više spremniji za što rizičniji auto-snimak kako bi što više ispali “kul”.

Najčešći uzrok “self-tragedija” je davljenje, u kojima žrtve odnesu veliki talasi na plažama ili padnu sa plovila. Na drugom mestu je “transport”, primera radi, kada se selfi pravi u neposrednoj blizini vozova u pokretu. Treći najčešći uzroci se odnose na vatreno oružje i padove sa visina, dok je osmoro “selfista” stradalo prilikom snimaka sa opasnim životinjama.

Neiznenađujući podatak je da je najveći broj “selfi-tragedija” izazvanih vatrenim oružjem zabeležen u SAD. U svojim zaključcvima, autori studije sugerišu da se na turističkim destinacijama ustanove takozvane “zabranjene selfi zone”. Indija već ima takve zone, uključujući i nekoliko u Mumbaju.