VENČALA SE ZA SAMU SEBE DA IZNEGNE KRITIKE ŠTO SE JOŠ NIJE UDALA

VENČALA SE ZA SAMU SEBE DA IZNEGNE KRITIKE ŠTO SE JOŠ NIJE UDALA

Studentkinja kojoj je bilo muka od pitanja kada će da se uda, odlučila je da uzme stvar u svoje ruke. Lulu Džemina (32), studentkinja na Univerzitetu u Oksfordu iz Ugande, rešila je Čitaj više »

ŠTA SE DESI KADA VOJNI TEHNIČAR NA AERODROMU IMA LOŠ DAN

ŠTA SE DESI KADA VOJNI TEHNIČAR NA AERODROMU IMA LOŠ DAN

Vojni tehničar u belgijskoj vazduhoplovnoj bazi u Florensu imao je loš dan na poslu. Veoma loš dan! Dok je servisirao F-16S na pisti u belgijskoj bazi, vojni tehničar je greškom pritisnuo dugme Čitaj više »

ŠTA VAM SE MOŽE DOGODITI AKO OSTAVITE ALKOHOL

ŠTA VAM SE MOŽE DOGODITI AKO OSTAVITE ALKOHOL

„Biznis insajder“ nabrojao je nekoliko stvari koje se dogode organizmu kada se alkohol potpuno izbaci. Prvi oporavak osetiće vaša jetra, a posle mesec dana će biti kao nova. Vaš san će se Čitaj više »

OD KOGA DECA NASLEĐUJU INTELIGENCIJU?

OD KOGA DECA NASLEĐUJU INTELIGENCIJU?

Tema o kojoj svi roditelji vole da raspravljaju, kako ozbiljno, tako i u šali, jeste od koga su deca nasledila svoju inteligenciju. Ali zapravo postoji naučni razlog zbog kog deca nasleđuju svoju Čitaj više »

POSTOJI POSAO ŠEFICE MAČAKA

POSTOJI POSAO ŠEFICE MAČAKA

Pojavio se oglas za posao sledeće sadržine: „Traži se šefica mačaka. Lokacija: Zelenogradsk, Rusija. Dužnost: Brinuti se o sedamdesetak gradskih mačaka lutalica. Na oglas se javilo 80 ljudi. Poslodavac je Zelenogradsk, gradić u Čitaj više »

 

BROJ SELFIJA SA SMRTNIM ISHODOM SE POVEĆAVA

Više od 250 ljudi stradalo je u periodu od 2011. do 2017. godine u pokušaju da naprave što bolji “selfi”, pokazuju rezultati jedne studije, a još alarmantniji podatak je da broj takvih tragedija iz godine u godinu rapidno raste.

Prema izveštajima, najveći broj selfija sa “smrtnim ishodom” zabeležen je u Indiji, čak 159, zatim u Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Pakistanu, dok su skoro tri četvrtine (72 posto) žrtava muškarci, uglavnom mađi od 30 godina. Naime, iako ženska populacija češće pravi “selfije”, muški “selfisti” su daleko više spremniji za što rizičniji auto-snimak kako bi što više ispali “kul”.

Najčešći uzrok “self-tragedija” je davljenje, u kojima žrtve odnesu veliki talasi na plažama ili padnu sa plovila. Na drugom mestu je “transport”, primera radi, kada se selfi pravi u neposrednoj blizini vozova u pokretu. Treći najčešći uzroci se odnose na vatreno oružje i padove sa visina, dok je osmoro “selfista” stradalo prilikom snimaka sa opasnim životinjama.

Neiznenađujući podatak je da je najveći broj “selfi-tragedija” izazvanih vatrenim oružjem zabeležen u SAD. U svojim zaključcvima, autori studije sugerišu da se na turističkim destinacijama ustanove takozvane “zabranjene selfi zone”. Indija već ima takve zone, uključujući i nekoliko u Mumbaju.