LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

Četvrtak je dan za „Leto na Trgu galerija“, pa će tako večeras u vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske biti održan koncert benda „Milaćopezo“.  „Milaćopezo“ je poznati klupski bend koji, Čitaj više »

POČINjE WATER FEST

POČINjE WATER FEST

Danas počinje peti festival posvećen očuvanju vodnih resursa „Water fest 2019“ i trajaće do subote 29. juna 2019. godine u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada i Tribine mladih. Festival  organizuju Čitaj više »

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

Potpisan je ugovor, a od 1. jula počinje specijalni sistem za obaveštavanje vozača u slučaju nesreće ili prepreke na auto – putu, a primenjivaće se i na magistralnim putevima kao što, Ibarska Čitaj više »

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

Fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo častio je osoblje luksuznog hotela u Grčkoj s 20.000 evra u znak zahvalnosti što nisu ni blizu hotela puštali paparace tokom njegovog boravka. Ronaldo se pre početka priprema Čitaj više »

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

I ove godine, leto na Štrandu biće u znaku „Štrand Summer Festa“ (Štrand Letnjeg Festivala, za one koji ne govore Engleski). Kompletan porgram dešavaće se na prostoru ispod Mosta slobode, od 29. Čitaj više »

 

ZAVRŠEN JE KALEIDOSKOP KULTURE

Posle pet nedelja, 400 programa u koje je bilo uključeno više od 1.000 umetnika i preko 60 organizacija iz Novog Sada, a na više od 80 lokacija, zatvoren je Kaleidoskop kulture bogatim muzičko-scenskim programom.

„Ovo je projekat koji traje cele godine, jer sad kreće četvrta faza – evaluacija, ocena publike, na osnovu koje će se kreirati program za narednu godinu. Nadam se da ćemo sledeće godine imati opet pet nedelja ovako bogatih, a 2021. godine, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, još kvalitetnijih i boljih“, rekao je Nemanja Milenković, direktor fondacije „Novi Sad 2021“ i dodao da publika ume da ceni kvaltetan program.

Zatvaranje je počelo kada je sat simbolično otkucao 20.21. Program je otvorio gudački kvartet „Kamerata Akademik“ koji je izveo kompoziciju „Pannonia Boundleš“ Aleksandre Vrebalov, koja je komponovana za Kornos Kvartet 1997. godine. Delo je korišćeno takođe u filmu „Soupirs d“ame“ kanadske rediteljke Helen Dojl u baletu „Mali princ“. 

Posle kvarteta koji su činili Erne Švan (violina), Ana Klem Aksentijević (viola), Vladimir Ćuković (violina) i Marko Miletić (violončelo), nastupili su Lena Kovačević, džez i pop pevačica, novosadska umetnička grupa „Alice in WonderBand“, kao i Marko Dinjaški i Ana Vrbaški. Altrfank je puštao elktronsku muziku koja će biti fokusirana na ples, jak ritam začinjen melodičnim bas linijama i zaraznim melodijama sintisajzera.

„Ponosna sam na Novi Sad zato što je kreativan, a Kaleidoskop kulture je dokaz da ovaj grad zaslužuje titulu prestonice kulture 2021. Ponosna sam što sam večeras ovde”, rekla je Lena Kovačević i istakla da je Novi Sad njena druga kuća, jer je vezana za njega i privatno i poslovno, s obzirom na to da su se njeni roditelji, kako sama kaže, upoznali i zavoleli baš ovde.

„Novi Sad je injekcija umetničkog sveta“, izjavila je na kraju Lena i najavila izlazak nove pesme u novembru i moguću promociju pred Novosađanima. Da podsetimo, koncept Kaleidoskopa je osmišljen kako bi se jačali kapaciteti za pripremu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Ova informacija i prilog na programu RTI FM-a deo je projekta KULTURA U FOKUSU PUBLIKE“ koji je sufinansiran od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.