OVACIJE NA NOVOSADSKOJ PREMIJERI „TARTIFA“

OVACIJE NA NOVOSADSKOJ PREMIJERI „TARTIFA“

Posle premijere u Somboru, „Tartif“, Igora Vuka Torbice podigao je na noge i publiku u Novom Sadu, kada je premijerno izveden na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta. Reditelj Igor Vuk Torbica Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas od 9.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Trgu0 Majke Jevrosime 11-13, nema tople otrošne ode za objekte u sledećim ulicama: – Janka Veselinovića Čitaj više »

POSLE USPEHA PRVE, KREĆE „TVRĐAVA BEZ SMEĆA 2“

POSLE USPEHA PRVE, KREĆE „TVRĐAVA BEZ SMEĆA 2“

Udruženja građanja 3D-Svet i UGRIP 10. marta organizuju drugu veliku ekološku akciju čišćenja Petrovaradinske tvrđave pod nazivom „Tvrđava bez smeća 2“. U pitanju je nastavak niya ekoloških akcija čišćenja Petrovaradinske tvrđave koji Čitaj više »

OVOG PROLEĆA PRIPREME ZA POLAGANjE PRIJEMNOG ISPITA NA POLjOPRIVREDNOM FAKULTETU

OVOG PROLEĆA PRIPREME ZA POLAGANjE PRIJEMNOG ISPITA NA POLjOPRIVREDNOM FAKULTETU

Maturanti, vi koji imate nameru da studirate na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, nije loše da znate da vas od marta meseca očekuje „Veliko prolećno pripremanje“ za prijemni ispit za upis u Čitaj više »

PRIJAVITE SE ZA FORUM ZAPOŠLjAVANjA MLADIH

PRIJAVITE SE ZA FORUM ZAPOŠLjAVANjA MLADIH

Evropski omladinski centar Vojvodine organizuje Forum zapošljavanja mladih 2019 koji će se održati 28. februara, u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu kao završna aktivnost u sklopu projekta “Omladinsko preduzetništvo – znati Čitaj više »

 

ZAVRŠEN JE KALEIDOSKOP KULTURE

Posle pet nedelja, 400 programa u koje je bilo uključeno više od 1.000 umetnika i preko 60 organizacija iz Novog Sada, a na više od 80 lokacija, zatvoren je Kaleidoskop kulture bogatim muzičko-scenskim programom.

„Ovo je projekat koji traje cele godine, jer sad kreće četvrta faza – evaluacija, ocena publike, na osnovu koje će se kreirati program za narednu godinu. Nadam se da ćemo sledeće godine imati opet pet nedelja ovako bogatih, a 2021. godine, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, još kvalitetnijih i boljih“, rekao je Nemanja Milenković, direktor fondacije „Novi Sad 2021“ i dodao da publika ume da ceni kvaltetan program.

Zatvaranje je počelo kada je sat simbolično otkucao 20.21. Program je otvorio gudački kvartet „Kamerata Akademik“ koji je izveo kompoziciju „Pannonia Boundleš“ Aleksandre Vrebalov, koja je komponovana za Kornos Kvartet 1997. godine. Delo je korišćeno takođe u filmu „Soupirs d“ame“ kanadske rediteljke Helen Dojl u baletu „Mali princ“. 

Posle kvarteta koji su činili Erne Švan (violina), Ana Klem Aksentijević (viola), Vladimir Ćuković (violina) i Marko Miletić (violončelo), nastupili su Lena Kovačević, džez i pop pevačica, novosadska umetnička grupa „Alice in WonderBand“, kao i Marko Dinjaški i Ana Vrbaški. Altrfank je puštao elktronsku muziku koja će biti fokusirana na ples, jak ritam začinjen melodičnim bas linijama i zaraznim melodijama sintisajzera.

„Ponosna sam na Novi Sad zato što je kreativan, a Kaleidoskop kulture je dokaz da ovaj grad zaslužuje titulu prestonice kulture 2021. Ponosna sam što sam večeras ovde”, rekla je Lena Kovačević i istakla da je Novi Sad njena druga kuća, jer je vezana za njega i privatno i poslovno, s obzirom na to da su se njeni roditelji, kako sama kaže, upoznali i zavoleli baš ovde.

„Novi Sad je injekcija umetničkog sveta“, izjavila je na kraju Lena i najavila izlazak nove pesme u novembru i moguću promociju pred Novosađanima. Da podsetimo, koncept Kaleidoskopa je osmišljen kako bi se jačali kapaciteti za pripremu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Ova informacija i prilog na programu RTI FM-a deo je projekta KULTURA U FOKUSU PUBLIKE“ koji je sufinansiran od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.