OVACIJE NA NOVOSADSKOJ PREMIJERI „TARTIFA“

OVACIJE NA NOVOSADSKOJ PREMIJERI „TARTIFA“

Posle premijere u Somboru, „Tartif“, Igora Vuka Torbice podigao je na noge i publiku u Novom Sadu, kada je premijerno izveden na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta. Reditelj Igor Vuk Torbica Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ TOPLE VODE ZBOG HAVARIJE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da danas od 9.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na Trgu0 Majke Jevrosime 11-13, nema tople otrošne ode za objekte u sledećim ulicama: – Janka Veselinovića Čitaj više »

POSLE USPEHA PRVE, KREĆE „TVRĐAVA BEZ SMEĆA 2“

POSLE USPEHA PRVE, KREĆE „TVRĐAVA BEZ SMEĆA 2“

Udruženja građanja 3D-Svet i UGRIP 10. marta organizuju drugu veliku ekološku akciju čišćenja Petrovaradinske tvrđave pod nazivom „Tvrđava bez smeća 2“. U pitanju je nastavak niya ekoloških akcija čišćenja Petrovaradinske tvrđave koji Čitaj više »

OVOG PROLEĆA PRIPREME ZA POLAGANjE PRIJEMNOG ISPITA NA POLjOPRIVREDNOM FAKULTETU

OVOG PROLEĆA PRIPREME ZA POLAGANjE PRIJEMNOG ISPITA NA POLjOPRIVREDNOM FAKULTETU

Maturanti, vi koji imate nameru da studirate na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, nije loše da znate da vas od marta meseca očekuje „Veliko prolećno pripremanje“ za prijemni ispit za upis u Čitaj više »

PRIJAVITE SE ZA FORUM ZAPOŠLjAVANjA MLADIH

PRIJAVITE SE ZA FORUM ZAPOŠLjAVANjA MLADIH

Evropski omladinski centar Vojvodine organizuje Forum zapošljavanja mladih 2019 koji će se održati 28. februara, u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu kao završna aktivnost u sklopu projekta “Omladinsko preduzetništvo – znati Čitaj više »

 

SVE JE SPREMNO ZA POČETAK GREJNE SEZONE, PO NIŽIM CENAMA OD PROŠLOGODIŠNjE

Rukovotstvo „Novosadske toplane“ na pres konferenciji najavilo je početak grejne sezone i osvrnulo se na poslovanje u prethdnom periodu kao i radove koji su obeležili (i još uvek obeležavaju) ovu građevinsku sezonu. Direktor toplane Dobrosav Arsović istakao je da je realizacija plana investicija Novosadke toplane za ovu godinu otpočela 10. aprila radovima na izgradnji 250m trase trocevnog vrelovoda u Kopernikovoj ulici. Pored ovoga, rekonstruisano je 360m trase vrelovoda na potezu od Bulevara kneza Miloša prema ulici Stanoja Stanojevića, prilikom čega je zamenjeno 1.180m cevi. Na Bulevaru oslobođenja rekonstruisano je 550m trase vrelovoda prilikom čega je položeno 1.100m novih cevi, dok je u bloku ulica Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova, Trga republike i Šumadijske ulice rekonstruisano 920m trase vrelovoda starog 40 godina i zamenjeno je 1.840m cevi. Na Bulevaru cara Lazara rekonstruisano je 1150m trase glavnog voda za Limane I i II prilikom čega je zamenjeno 2.300m cevi.  Radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže i priključaka obavljali su se i na 850m trase u Ulici Mileve Marić, prilikom čega je zamenjeno 2.550m cevi. Pored ovoga, rekonstruisan je i deo vrelovoda u Ulici Momčila Tapavice, gde je prilikom radova na 570m trase vrelovoda zamenjeno 1.710m cevi.

Mašinsko-izolaterski radovi na rekonstrukciji 400m trase vrelovoda od raskrsnice Futoškog puta sa Bulevarom Slobodana Jovanovića prema Ložioničkoj ulici su završeni, zamenjeno je 1.200m cevi i u toku su radovi na vraćanju površine u tehnički ispravno stanje. Istom dinamikom odvijaju se radovi na 1200m trase u bloku Ulica Modene, Žarka Zrenjanina, Stražilovske i Ulice Maksima Gorkog gde je u rovove položeno 2.400m novi cevi. U Sremskoj ulici rekonstruisano je 160m trase vrelovoda i u toku su radovi na vraćanju površine u tehnički ispravno stanje nakon zamene 320m cevi.

Na Staroj Detelinari su u završnoj fazi mašinsko-izolaterski radovi na rekonstrukciji 1.390m trase vrelovoda u bloku ulica Kornelija Stankovića, Braće Mogin, Milana Glumca, Kalmana Langa i Rumenačke ulice, gde će po završetku radova biti zamenjeno ukupno 2.780m cevi. Planirano je da do kraja tekuće sedmice na ovoj lokaciji otpočnu radovi na vraćanju površine u prvobitno stanje.

Arsović napominje da se planiranom dinamikom odvijaju radovi na rekonstrukciji 1.425m trase vrelovoda u bloku ulica Stevana Mokranjca, dr Đorđa Joanovića, Pastrove i Rumenačke ulice gde će biti zamenjeno 2.850m cevi. U bloku ulica Orlovića Pavla, Janka Čmelika, Đure Molnara i Veselina Masleše radi se na rekonstrukciji 1.160m trase vrelovoda, odnosno na zameni 2.320m cevi. Planiranom dinamikom teku i radovi u bloku Banatske i Ulice Grčića Milenka, gde će nakon radova na rekonstrukciji 1.170m trase vrelovoda biti zamenjeno 2.340m cevi. Nastavljeni su i radovi na rekonstrukciji glavnog voda za Limane, na 430m trase na Bulevaru cara Lazara od Merkatora do ugla sa Šekspirovom ulicom, prilikom čega će biti zamenjeno 1.290m cevi. Do kraja ovog meseca planiran je početak radova na izgradnji vrelovodne mreže i priključaka za objekte Kliničkog centra Vojvodine koji do sada nisu bili priljučeni na sistem daljinskog grejanja Novosadske toplane. Pomenuti radovi obezbediće pouzdano i kontinuirano snabdevanje Kliničkog centra toplotnom energijom, dok će otklanjanje potencijalnih nepravilnosti u radu biti znatno brže i efikasnije.

Ugovoreni rokovi za završetak radova na vrelovodu podrazumevaju celokupne radove sa vraćanjem površina u tehnički ispravno stanje. Radovi ni u kom slučaju neće uticati na početak i tok grejne sezone, jer će mašinsko-izolaterski radovi na svim lokacijama biti završeni na vreme, tačnije nove cevi će biti položene u rovove, povezane na vrelovodnu mrežu i biće u funkciji, kako bi se za sve objekte priključene na sisitem daljinskog grejanja Novosadske toplane obezbedila nesmetana isporuka toplotne energije za grejanje. Svi radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže i priključaka u 2018. godini finansirani su iz sopstvenih sredstava Preduzeća, za šta je opredeljeno milijardu i 70 miliona dinara.

 Informacija koja će svakako ići na ruku korisnicima usluga „Novosadske toplane“ tiče se smanjenja cena grajanja i tople protočne vode, koje je na Gradskom veću dobilo saglasnost.  Nakon stupanja na snagu novih cena, isporuka toplotne energije za grejanje biće jeftinija za 4,79%, dok će cena isporuke toplotne energije za pripremu tople potrošne vode biti snižena za 6,97%. To konkretno znači da će, umesto dosadašnjih 88,86 din/mcena grejanja iznositi 84,60 din/m2, dok će metar kubni tople potrošne vode umesto dosadašnjih 225,99 dinara, koštati 210,24 dinara (cene su iskazane bez PDV-a).

 Što se nove grejne sezone tiče, sve je spremno da se od 1. oktobra krene sa grejanjem Novog Sada ukoliko se ispune uslovi za pokretanje kotlova, a ukoliko ne bude hladno, grejna sezona počinje 15. oktobra. Kako su potvrdili u ovom preduzeću, sistem je potpuno spreman, a za raniji početak rada potrebno je da u 21h tri dana zaredom bude manje od 12 stepeni, što prema najavama Hidrometeorološkog zavoda neće biti slučaj prvih dana oktobra. Ukoliko temperature ipak budu niže, grejanje će početi i pre 15. oktobra. Iz Toplane su istovremeno apelovali da, kada grejanje počne, građani prvih nekoliko dana budu strpljivi dok se uspostavi redovan režim.