IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni krug Novi Sad” s ciljem da stvore originalan scensko-muzički događaj. Repertoar pesama i napeva brojnih naroda u Vojvodini izvodiće u savremenom aranžmanu inkluzivni Ritmički hor, sačinjen od korisnika Radnog centra škole „Milan Petrović”, volontera i srednjoškolaca, uz pratnju saundbim orkestra „Dobri ljudi” i telesnih perkusionista Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog.

Od juna, kada su radionice pod nazivom „Telo kao instrument”, kao svojevrsna muzikoterapija, bile otvorene za sve zainteresovane, formirala se ekipa od desetak korisnika Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović” koja čini Ritmički hor. Drugi deo tog neobičnog ansambla nastao je na radionici „Zvučni snop”, baziranoj na upotrebi tehnologije koja omogućava osobama s invaliditetom da aktivno učestvuju u izvođenju i kreiranju muzičkih dela. Tako je nastao saundbim orkestar „Dobri ljudi” koji okuplja petnaestak polaznika Radnog centra Škole „Milan Petrović”, koji su sarađivali s muzičarima različitih pravaca, od klasike, roka i džeza do elektronske muzike, a poslednje u nizu im je učešće na ovogodišnjem festivalu „Uličnih sviračia” i Novosadskom džez festivalu.

Ova informacija i prilog na programu RTI FM-a deo je projekta KULTURA U FOKUSU PUBLIKE“ koji je sufinansiran od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.