LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

LETO NA TGRU GALERIJA – KONCERT GRUPE MILAĆOPEZO

Četvrtak je dan za „Leto na Trgu galerija“, pa će tako večeras u vrtu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske biti održan koncert benda „Milaćopezo“.  „Milaćopezo“ je poznati klupski bend koji, Čitaj više »

POČINjE WATER FEST

POČINjE WATER FEST

Danas počinje peti festival posvećen očuvanju vodnih resursa „Water fest 2019“ i trajaće do subote 29. juna 2019. godine u prostoru Letnjeg bioskopa Kulturnog centra Novog Sada i Tribine mladih. Festival  organizuju Čitaj više »

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

NOVI SISTEM UPOZORENjA NA SRPSKIM PUTEVIMA. PREKIDA MUZIKU U KOLIMA DA BI VAS OBAVESTIO O ZASTOJIMA

Potpisan je ugovor, a od 1. jula počinje specijalni sistem za obaveštavanje vozača u slučaju nesreće ili prepreke na auto – putu, a primenjivaće se i na magistralnim putevima kao što, Ibarska Čitaj više »

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

ZAŠTO JE RONALDO ČASTIO OSOBLjE GRČKOG HOTELA SA 20 HILJADA EVRA

Fudbalska zvezda Kristijano Ronaldo častio je osoblje luksuznog hotela u Grčkoj s 20.000 evra u znak zahvalnosti što nisu ni blizu hotela puštali paparace tokom njegovog boravka. Ronaldo se pre početka priprema Čitaj više »

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

LETNjI FESTIVAL I OVE GODINE TOKOM CELOG LETA NA ŠTRANDU

I ove godine, leto na Štrandu biće u znaku „Štrand Summer Festa“ (Štrand Letnjeg Festivala, za one koji ne govore Engleski). Kompletan porgram dešavaće se na prostoru ispod Mosta slobode, od 29. Čitaj više »

 

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni krug Novi Sad” s ciljem da stvore originalan scensko-muzički događaj. Repertoar pesama i napeva brojnih naroda u Vojvodini izvodiće u savremenom aranžmanu inkluzivni Ritmički hor, sačinjen od korisnika Radnog centra škole „Milan Petrović”, volontera i srednjoškolaca, uz pratnju saundbim orkestra „Dobri ljudi” i telesnih perkusionista Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog.

Od juna, kada su radionice pod nazivom „Telo kao instrument”, kao svojevrsna muzikoterapija, bile otvorene za sve zainteresovane, formirala se ekipa od desetak korisnika Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović” koja čini Ritmički hor. Drugi deo tog neobičnog ansambla nastao je na radionici „Zvučni snop”, baziranoj na upotrebi tehnologije koja omogućava osobama s invaliditetom da aktivno učestvuju u izvođenju i kreiranju muzičkih dela. Tako je nastao saundbim orkestar „Dobri ljudi” koji okuplja petnaestak polaznika Radnog centra Škole „Milan Petrović”, koji su sarađivali s muzičarima različitih pravaca, od klasike, roka i džeza do elektronske muzike, a poslednje u nizu im je učešće na ovogodišnjem festivalu „Uličnih sviračia” i Novosadskom džez festivalu.

Ova informacija i prilog na programu RTI FM-a deo je projekta KULTURA U FOKUSU PUBLIKE“ koji je sufinansiran od strane Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.