STRANCI I OVOG LETA U NOVOM SADU UČE SRPSKI JEZIK

STRANCI I OVOG LETA U NOVOM SADU UČE SRPSKI JEZIK

U Novom Sadu, okviru 23. međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije, na Filozofskom fakultetu, boravi čak 40 polaznika iz 16 zemalja. Osim teorije i gramatike srpskog jezika, kroz tronedeljni kurs Čitaj više »

HAJDE DA POMOGNEMO JOVANI ŠTIKOVAC

HAJDE DA POMOGNEMO JOVANI ŠTIKOVAC

Zašto? Pa zato što je Jovana prevremeno rođena, u 34. nedelji trudnoće, te provela pet dana na intezivnoj nezi i još 25 dana na Odeljenju neonatologije. Rođena je s protruzijom jezika (makroglosija), Čitaj više »

HUMANITARNI PONEDELJAK PONOVO ZA DANIJELU IZ ZMAJEVA

HUMANITARNI PONEDELJAK PONOVO ZA DANIJELU IZ ZMAJEVA

Zbog lošeg vremena, prošlog ponedeljka je poseta Štrandu bila nešto manja, tako da je za lečenje 27-godišnje Danijele Babić iz Zmajeva prikupljeno svega 58.330 dinara. To je razlog što će se „Humanitarni Čitaj više »

LETNjI KREATIVNI KAMP ZA DECU STARTUJE U PONEDELjAK

LETNjI KREATIVNI KAMP ZA DECU STARTUJE U PONEDELjAK

I ovog leta, mališane očekuju zanimljivi sadržaji u okviru Kreativnog kampa u O.Š. Petefi Šandor. Deca od 6 do 12 godina biće u prilici da na veoma zanimljiv način provedu letnje prepodne, Čitaj više »

TOPLANA OD PONEDELjKA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC JUL

TOPLANA OD PONEDELjKA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA MESEC JUL

Radnici „Novosadske toplane“  od ponedeljka, 22. jula počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnu vodu za mesec jul tekuće godine i mole potrošače, posebno Čitaj više »

 

RTI FM PONOVO NAGRAĐEN ZA RADIO REKLAMU – BRONZANI VRABAC ZA NAŠ TAKSI

Sedma dodela godišnje nagrade V(RAB)AC 2018 za najbolje radijske džinglove i reklame upriličena je u 88 Rooms hotelu u Beogradu. V(RAB)AC je jedina nagrada ove vrste koja se dodelju u zemlji, a pre sedam godina priznanje je ustanovilo Udruženje radio-stanica RAB Srbija. 

– Istraživanja su pokazala da poslednjih godina slušaoci ne promene radio-stanicu kada čuju reklamu, jer su radijske reklame danas slušaocima interesantne i oni vole da ih čuju. Radio je, za razliku od televizije, uspeo da u svoj program uklopi reklame, naročito one pevane, a udruženje RAB Srbija je svakako doprinelo tome. Težimo da svaka radio-stanica u zemlji bude što bolja jer će radio-industrija tada biti jača. Zalažemo se za znanje i uspeh, pa se tako radujemo svakoj osvojenoj nagradi V(RAB)AC – izjavila je predsednica RAB Srbija Maja Rakovic.  

       

Ovogodišnji stručni žiri je bio u sastavu: Nataša Mihajlović (The Frajle), Sanja Kovačević (Group Account Director, Luna TBWA) i Đorđe Milutinović (Štark Arena).

– Zajedno smo u ovom takmičenju odlučivali o najboljim džinglovima i reklama, a svi oni su bili divni za slušanje. Puno inovativnosti, kreativnosti i visok kvalitet obrade zvuka. Bilo nam je teško ocenjivati ih – izjavio je predsednik ovogodišnjeg žirija Đorđe Milutinović (Štark Arena). 

 

U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd),

– Srebrni V(RAB)AC – Radio Bela Crkva (Bela Crkva),

– Bronzani V(RAB)AC – IN radio (Niš) 

 

U konkurenciji najboljih pevanih džinglova nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd),

– Srebrni V(RAB)AC – Tempo NAXi radio (Zaječar),

– Bronzani V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) 

 

U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za reklamu „Fitofert“,

– Srebrni V(RAB)AC – Luna TBWA(Beograd) za reklamu „Pravi ukus Big Mek-a”,

– Bronzani V(RAB)AC – RTI FM (Novi Sad) za reklamu „Naš taksi sedmi nivo kvaliteta”

 

U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za reklamu “Cakes byMirjana”,

– Srebrni V(RAB)AC – Luna TBWA (Beograd) za reklamu „Nikšićko pivo“,

– Bronzani V(RAB)AC – Communis DDB (Beograd) za reklamu „Imlek“ 

 

RTI FM je i ove godine osvojio priznanje za jednu od reklama iz svoje produkcije. Ovoga puta to je bio bronzani Vrabac za reklamu „Naš taksi – sedmi nivo kvaliteta“. Zanimljivo je da smo pre dve godine dobili zlatnog Vrapca za reklamu koju smo radili za istog klijenta. Prošle godine nismo dobili ni jedno priznanje, jer, sticajem okolnosti, nismo ni učestvovali na takmičenju. Nagrađenu reklamu možete čuti putem ovog linka: