RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

RADNICI ZA KAZNU PUZALI PO ULICI (video)

Na internetu se pojavio skandalozan snimak kineskih radnika koji su morali da puze na prometnoj ulici i to za kaznu jer nisu ispunili zadate poslovne ciljeve. Radnici, mahom žene, puzali su za Čitaj više »

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

NAGRADA ZA FILM „ZELENA KNjIGA“

Film „Zelena knjiga“ (Green Book) dobio je glavnu nagradu na noćašnjoj dodeli nagrada Američkog udruženja producenata, i pobedio favorite kao što su „Roma“, „Zvezda je rođena“ i „Crni panter“. Deset filmova bilo Čitaj više »

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

MAŠA I MEDVED U GINISOVOJ KNjIZI REKORDA

Epizoda ruskog crtanog filma „Maša i medved“ pod nazivom „Maša i kaša“ ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledaniji animirani film na Jutjubu. Ta epizoda zabeležila je više od 3,4 milijarde Čitaj više »

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

HRANA KOJA ĆE SPASITI SVET

Komisija sastavljena od međunarodnih eksperata „otkrila“ je kako da spasi planetu, ljudske živote i da nahrani milijarde gladnih. Britanski Gardijanpiše da će nov način ishrane otkloniti opasnost od ekološke katastrofe do koje bi došlo Čitaj više »

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

KONKURS ZA NAJLEPŠU DEČIJU LjUBAVNU PESMU

Konkurs za najlepšu dečiju ljubavnu pesmu „Ljubav (ni)je samo reč…” koji je raspisao Kulturni centar „Mladost” iz Futoga, otvoren je do 14. februara. Mladi pesnici mogu učestvovati samo s jednom pesmom na Čitaj više »

 

RTI FM PONOVO NAGRAĐEN ZA RADIO REKLAMU – BRONZANI VRABAC ZA NAŠ TAKSI

Sedma dodela godišnje nagrade V(RAB)AC 2018 za najbolje radijske džinglove i reklame upriličena je u 88 Rooms hotelu u Beogradu. V(RAB)AC je jedina nagrada ove vrste koja se dodelju u zemlji, a pre sedam godina priznanje je ustanovilo Udruženje radio-stanica RAB Srbija. 

– Istraživanja su pokazala da poslednjih godina slušaoci ne promene radio-stanicu kada čuju reklamu, jer su radijske reklame danas slušaocima interesantne i oni vole da ih čuju. Radio je, za razliku od televizije, uspeo da u svoj program uklopi reklame, naročito one pevane, a udruženje RAB Srbija je svakako doprinelo tome. Težimo da svaka radio-stanica u zemlji bude što bolja jer će radio-industrija tada biti jača. Zalažemo se za znanje i uspeh, pa se tako radujemo svakoj osvojenoj nagradi V(RAB)AC – izjavila je predsednica RAB Srbija Maja Rakovic.  

       

Ovogodišnji stručni žiri je bio u sastavu: Nataša Mihajlović (The Frajle), Sanja Kovačević (Group Account Director, Luna TBWA) i Đorđe Milutinović (Štark Arena).

– Zajedno smo u ovom takmičenju odlučivali o najboljim džinglovima i reklama, a svi oni su bili divni za slušanje. Puno inovativnosti, kreativnosti i visok kvalitet obrade zvuka. Bilo nam je teško ocenjivati ih – izjavio je predsednik ovogodišnjeg žirija Đorđe Milutinović (Štark Arena). 

 

U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd),

– Srebrni V(RAB)AC – Radio Bela Crkva (Bela Crkva),

– Bronzani V(RAB)AC – IN radio (Niš) 

 

U konkurenciji najboljih pevanih džinglova nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd),

– Srebrni V(RAB)AC – Tempo NAXi radio (Zaječar),

– Bronzani V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) 

 

U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za reklamu „Fitofert“,

– Srebrni V(RAB)AC – Luna TBWA(Beograd) za reklamu „Pravi ukus Big Mek-a”,

– Bronzani V(RAB)AC – RTI FM (Novi Sad) za reklamu „Naš taksi sedmi nivo kvaliteta”

 

U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili:

– Zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za reklamu “Cakes byMirjana”,

– Srebrni V(RAB)AC – Luna TBWA (Beograd) za reklamu „Nikšićko pivo“,

– Bronzani V(RAB)AC – Communis DDB (Beograd) za reklamu „Imlek“ 

 

RTI FM je i ove godine osvojio priznanje za jednu od reklama iz svoje produkcije. Ovoga puta to je bio bronzani Vrabac za reklamu „Naš taksi – sedmi nivo kvaliteta“. Zanimljivo je da smo pre dve godine dobili zlatnog Vrapca za reklamu koju smo radili za istog klijenta. Prošle godine nismo dobili ni jedno priznanje, jer, sticajem okolnosti, nismo ni učestvovali na takmičenju. Nagrađenu reklamu možete čuti putem ovog linka: