U HONG KONGU PARE PADALE SA NEBA (video)

U HONG KONGU PARE PADALE SA NEBA (video)

Mladić iz Hongkonga uhapšen je u siromašnom kvartu tog grada zbog sumnje da je bacao novac sa zgrade, čime je izazvao haos na okolnim ulicama. Policija sumnjiči Vong Čing Kita da je Čitaj više »

ELVIS PRISLI NA SEMAFORIMA

ELVIS PRISLI NA SEMAFORIMA

U želji da održe živim sećanje na Elvisa Prislija, koji je od 1958. do 1960. godine kao vojnik američke vojske boravio u nemačkom Fridbergu, gradske vlasti su odlučili da mu posveti tri Čitaj više »

HIT U JAPANU – KALENDAR SA PUTINOVIM LIKOM

HIT U JAPANU – KALENDAR SA PUTINOVIM LIKOM

Kalendar sa fotografijama ruskog predsednika Vladimira Putina prestigao je po prodaji u Japanu kalendare na kojima su likovi domaćih zvezdi. Lanac prodavnica Loft, sa ekskluzivnim pravom na prodaju kalendara za 2019. sa Čitaj više »

OVE GODINE MANjE PETARDI NEGO RANIJE

OVE GODINE MANjE PETARDI NEGO RANIJE

Zakon o javnom redu i miru koji je na snazi od marta ove godine predviđa kazne od 50.000 do 100.000 dinara za one koji paljenjem i bacanjem petardi i druge pirotehnike remete Čitaj više »

OD NOVOG SADA DO BEŠKE I NAZAD U VOZU SA DEDA MRAZOM

OD NOVOG SADA DO BEŠKE I NAZAD U VOZU SA DEDA MRAZOM

Deda Mraz i ove godine Srbijom putuje vozom, a u organizaciji srpskih železnica. Razlog za to je veliko interesovanje kako dece, tako i roditelja. I ovog decembra organizuju prednovogodišnje vožnje sa Deda Čitaj više »

 

ZA VIKEND JE GROŽĐENBAL U SREMSKIM KARLOVCIMA

„Grožđebal” , ili „Karlovačka berba grožđa”,  tradicionalna manifestacija kojom se obeležava početak berbe grožđa će ove godine biti održana od petka do nedelje, odnosno od 7. do 9. septembra u Sremskim Karlovcima. Biće to prava prilika da se pazari sveže grožđe. šira i razne vrste vina, probaju domaći specijaliteti i uživa u muzici. Ljubitelji narodnog stvaralaštva će uživati u nastupima kulturno-umetničkih društava iz Sremskih Karlovaca, Šapca, Beočina, Pančeva i Bukovca, a ljubitelji elektronske muzike u nastupima različitih di-džejeva. Za mališane su pripremljene rimsko-keltske radionice, koje će se održavati od 15 do 19 časova sva tri dana manifestacije, a osim toga, klinci će moći da pogledaju i pozorišne predstave na glavnoj bini. U petak i subotu od 19 do 21.30 nastupiće tamburaški ansambl „Sava Vukosavljev”, sastavi „Zorule” i „Vilenjaci” ali i orkestar „Romansa”, koji će pokušati da dočaraju boemski duh starih Sremskih Karlovaca. Svečano otvaranje „Grožđebala” zakazano je za petak u 20.50 sati, nakon čega će na glavnoj bini nastupiti popularni pevač Sergej Ćetković. U subotu će od 21.30 čas pevati „Frajle”, dok je za nedelju od 21.15 zakazan koncert „Bajage i instruktora”. Osim njih, očekuju se i koncerti bendova „Drum’n’Zez” „Nijagara” i „Hercenšlus”. Kompletan program potražite na linku ispod.

„Карловачка берба грожђа 2018.“ – ПРОГРАМ