KAKVO NAS VREME U NOVOM SADU OČEKUJE ZA PRAZNIKE

KAKVO NAS VREME U NOVOM SADU OČEKUJE ZA PRAZNIKE

Stigla je prva vremenska prognoza za Uskrs i Prvi maj 2019. u Srbiji i evo da li da planirate roštilj ili neku varijantu u zatvorenom prostoru. Do kraja ove nedelje nas očekuje Čitaj više »

PRIJAVITE SE ZA BESPLATAN PREGLED KOŽE 13. MAJA

PRIJAVITE SE ZA BESPLATAN PREGLED KOŽE 13. MAJA

Sa ciljem ranog otkrivanja raka kože i osoba koje imaju povećan rizik od obolevanja, Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO) organizuje besplatne preglede kože u Čitaj više »

DEČIJI VAŠAR I TAKMIČENjE U FARBANjU JAJA U SUBOTU U FUTOGU

DEČIJI VAŠAR I TAKMIČENjE U FARBANjU JAJA U SUBOTU U FUTOGU

Manifestacija „Najlepše uskršnje jaje“ ove godine održaće se u subotu, 27. aprila, na platou Кulturnog centra „Mladost“ u Futogu. U 10 sati počinje „Dečji vašar“, u 11.30 takmičenje u oslikavanju uskršnjih jaja, a Čitaj više »

KOLIKO VAM PARA TREBA ZA PRAZNIČNE TRPEZE

KOLIKO VAM PARA TREBA ZA PRAZNIČNE TRPEZE

Bliže se, kako uskršnji, tako i prvomajski praznici i uveliko se kupuju namirnice za sve pranične trpeze. Dnevnik se ovih dana bavio istraživanjem koliko šta košta u Novom Sadu, kada je u Čitaj više »

POGLEDAJTE PLAN DETALjNE REGULACIJE BUDUĆEG ARHEOLOŠKOG PARKA U NOVOM SADU

POGLEDAJTE PLAN DETALjNE REGULACIJE BUDUĆEG ARHEOLOŠKOG PARKA U NOVOM SADU

Plan detaljne regulacije prostora zapadno od Bulevara Evrope gde bi trebalo da bude izgrađen Arheološki park, nalazi se na javnom uvidu. Arheološki park bi trebalo da obuhvata površinu od 12 hektara između Čitaj više »

 

ZA VIKEND JE GROŽĐENBAL U SREMSKIM KARLOVCIMA

„Grožđebal” , ili „Karlovačka berba grožđa”,  tradicionalna manifestacija kojom se obeležava početak berbe grožđa će ove godine biti održana od petka do nedelje, odnosno od 7. do 9. septembra u Sremskim Karlovcima. Biće to prava prilika da se pazari sveže grožđe. šira i razne vrste vina, probaju domaći specijaliteti i uživa u muzici. Ljubitelji narodnog stvaralaštva će uživati u nastupima kulturno-umetničkih društava iz Sremskih Karlovaca, Šapca, Beočina, Pančeva i Bukovca, a ljubitelji elektronske muzike u nastupima različitih di-džejeva. Za mališane su pripremljene rimsko-keltske radionice, koje će se održavati od 15 do 19 časova sva tri dana manifestacije, a osim toga, klinci će moći da pogledaju i pozorišne predstave na glavnoj bini. U petak i subotu od 19 do 21.30 nastupiće tamburaški ansambl „Sava Vukosavljev”, sastavi „Zorule” i „Vilenjaci” ali i orkestar „Romansa”, koji će pokušati da dočaraju boemski duh starih Sremskih Karlovaca. Svečano otvaranje „Grožđebala” zakazano je za petak u 20.50 sati, nakon čega će na glavnoj bini nastupiti popularni pevač Sergej Ćetković. U subotu će od 21.30 čas pevati „Frajle”, dok je za nedelju od 21.15 zakazan koncert „Bajage i instruktora”. Osim njih, očekuju se i koncerti bendova „Drum’n’Zez” „Nijagara” i „Hercenšlus”. Kompletan program potražite na linku ispod.

„Карловачка берба грожђа 2018.“ – ПРОГРАМ