BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

BESPLATAN KURSEVI MATEMATIKE I PROGRAMIRANjA

Fondacija „Centar za mlade talente” organizuje besplatne kurseve matematike i programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Srbije. Ove kurseve podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Čitaj više »

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

TRIBINA O BEZBEDNOSTI U EĐŠEGU – PREDAVAČ IGOR JURIĆ

U kulturnoj stanici Eđšeg biće  održana tribina “Ukradena bezbednost”, a predavač je Igor Jurić, aktivista i borac za povećanje bezbednosti dece. Po profesiji ekonomista, koji je nakon lične tragedije život posvetio podizanju Čitaj više »

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

ŠTA NAS OČEKUJE DO KRAJA NEDELJE U OKVIRU KALEIDOSKOPA KULTURE

Izložba „Inovativni finski dizajn“ koja je otvorena u Eđšegu bila je početak obeležavanja Nedelje finske kulture, u okviru čega Novosađane 21. septembra očekuje radionica za decu i književno veče. Ko su glavni Čitaj više »

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

SVIRANjE NA KLAVIRU ZA GINISA – NA TRGU SLOBODE

Učenici i profesori muzičke škole “Isidor Bajić” pokušaće da obore Ginisov rekord u najmnogoljudnijem sviranju klavira. Profesori i 23 đaka muzičke škole, 46 ruku, 230 prstiju i jedan klavir biće potrebno da Čitaj više »

ISPRATITE  LETO UZ LETNjI BAZAR

ISPRATITE LETO UZ LETNjI BAZAR

Leto je možda na izmaku, ali to nije razlog da se ne isprati kako dolikuje, Letnjim bazarom koji će biti održan u četvrtak od 18 do 21 sat, u Omladinskom centru CK13. Čitaj više »

 

GRAD OBEZBEDIO PRIVREMENO REŠENjE ZA STANARE IZ DOSITEJEVE 11

Stanari Dositejeve ulice u novosadskom naselju Salajka, kojima je srušen zid kuće zbog radova u blizini, večeras su jednoglasno prihvatili ponudu gradonačelnika Miloša Vučevića da im Grad u narednih 7 meseci obezbedi odgovarajući smeštaj, potvrdio je za RTV predsednik Skupštine stanara, Dragan Mitrović.

Grad je oštećenim porodicama ponudio smeštaj u hotelu mesec dana i novac za zakup stanova u narednih pola godine.

„To nije obaveza Grada, ali smo mi spremni to da uradimo, da uz podršku hotelijera, izvršimo smeštaj u hotelima na mesec dana i da Grad obezbedi kroz Centar za socijalni rad, oko 110.000 dinara koji bi odgovarao zakupu za šest meseci stanova koji su oštećeni nezakonitim ponašanjem i postupanjem investitora sa parcele u Dositejevoj 9“, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Porodice kojima su oštećeni stanovi, njih 13 nisu bile zadovoljne smeštajem koji im je nudio investitor, dok za ponudu Grada kažu da je zadovoljavajuća.

„Danas će već biti dodeljena jednokratna pomoć od 15.000 dinara za neke porodice ovde iz ovog dvorišta. Ima ozbiljnog pomaka i to nas sad raduje. A što se tiče onoga ko nas je doveo u ovu situaciju, pa ja sam bolje vas novinare upoznao nego njega. Taj se uopšte ne pojavljuje. Savest mu je odlična“, kaže Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara.

Uz odobrenje nadležnog tužilaštva investitor objekta u Dositejevoj 9, u prisustvu policije i sudskog veštaka, izašao je da proceni štetu na broju 11, kako bi se krenulo u izradu projekta sanacije. A Gradska uprava za inspekcijske poslove naložila je investitoru da zatrpa nastalu rupu do 28. avgusta.

preuzeto sa www.rtv.rs