ROMANTIČNI FILMSKI MARADON U MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI

ROMANTIČNI FILMSKI MARADON U MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI

U okviru “Festivala ljubavi” danas je na programu prava poslastica za ljubitelje sedme umetnosti, a program neće biti održan na Trgu slobode, već u Muzeju savremen umetnosti. U pitanju je „Romance Movie Marathon“ Čitaj više »

RAPRODAT MUZIČKI STEND AP U EĐŠEGU POVODOM “DANA ZALjUBLjENIH”

RAPRODAT MUZIČKI STEND AP U EĐŠEGU POVODOM “DANA ZALjUBLjENIH”

Povodom Dana zaljubljenih, muzički stendap performans prvaka Opere SNP-a tenora Aleksandra Saše Popovića i soprana Senke Nedeljković biće predstavljen u petak u 20 časova u Kulturnoj stanici „Eđšeg”, Antona Čehova 4. Posetioci Čitaj više »

VOĐENjE KROZ “ISTORIJU U SLIKAMA” U GALERIJI MATICE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

VOĐENjE KROZ “ISTORIJU U SLIKAMA” U GALERIJI MATICE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Kustoska vođenja kroz stalnu postavku „Istorija u slikama“ Jelene Ognjanović i Stanislave Jovanović održaće se u subotu i nedelju, 15. i 16. februara u dva termina, od 13 I od 17 sati, Čitaj više »

KRENTE U VIRTUELNU 3D TURU PO PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

KRENTE U VIRTUELNU 3D TURU PO PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Svi koji to žele, odsad će moći da upoznaju Petrovaradinsku tvrđavu i preko virtuelne 3D ture, iza koje stoji Exit fondacija. Virtuelna tura kroz tvrđavu upoznaje posetioce sa lepotama, istorijskim činjenicima, ali Čitaj više »

NA SRETENjE PORED ZEMlJE PROLAZI ASTEROID PREČNIKA NEŠTO MANjEG OD KILOMETAR

NA SRETENjE PORED ZEMlJE PROLAZI ASTEROID PREČNIKA NEŠTO MANjEG OD KILOMETAR

Svemirska stena koji bi trebalo da se približi našoj planeti 15. februara dugačka je oko jedan kilometar. Smatra se da asteroid ove veličine može da ubije milione u području udara i izazove Čitaj više »

 

GRAD OBEZBEDIO PRIVREMENO REŠENjE ZA STANARE IZ DOSITEJEVE 11

Stanari Dositejeve ulice u novosadskom naselju Salajka, kojima je srušen zid kuće zbog radova u blizini, večeras su jednoglasno prihvatili ponudu gradonačelnika Miloša Vučevića da im Grad u narednih 7 meseci obezbedi odgovarajući smeštaj, potvrdio je za RTV predsednik Skupštine stanara, Dragan Mitrović.

Grad je oštećenim porodicama ponudio smeštaj u hotelu mesec dana i novac za zakup stanova u narednih pola godine.

„To nije obaveza Grada, ali smo mi spremni to da uradimo, da uz podršku hotelijera, izvršimo smeštaj u hotelima na mesec dana i da Grad obezbedi kroz Centar za socijalni rad, oko 110.000 dinara koji bi odgovarao zakupu za šest meseci stanova koji su oštećeni nezakonitim ponašanjem i postupanjem investitora sa parcele u Dositejevoj 9“, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Porodice kojima su oštećeni stanovi, njih 13 nisu bile zadovoljne smeštajem koji im je nudio investitor, dok za ponudu Grada kažu da je zadovoljavajuća.

„Danas će već biti dodeljena jednokratna pomoć od 15.000 dinara za neke porodice ovde iz ovog dvorišta. Ima ozbiljnog pomaka i to nas sad raduje. A što se tiče onoga ko nas je doveo u ovu situaciju, pa ja sam bolje vas novinare upoznao nego njega. Taj se uopšte ne pojavljuje. Savest mu je odlična“, kaže Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara.

Uz odobrenje nadležnog tužilaštva investitor objekta u Dositejevoj 9, u prisustvu policije i sudskog veštaka, izašao je da proceni štetu na broju 11, kako bi se krenulo u izradu projekta sanacije. A Gradska uprava za inspekcijske poslove naložila je investitoru da zatrpa nastalu rupu do 28. avgusta.

preuzeto sa www.rtv.rs