KO PRAVI NAJVIŠE SLADOLEDA U EVROPI

KO PRAVI NAJVIŠE SLADOLEDA U EVROPI

Nemačka je najveći proizvođač sladoleda u Evropi, a sledi Italija, koja je bila dosadašnji lider, pokazuju podaci Statističke kancelarije u Visbadenu. Nemačka je prošle godine proizvela 517 miliona litara sladoleda, a Italija Čitaj više »

ŠTA TREBAJESTI DA BI IMALI PREPLANULI TEN

ŠTA TREBAJESTI DA BI IMALI PREPLANULI TEN

Ako želite da dobijete lep preplanuli ten, nije dovoljno samo da se izlažete suncu i mažete losione za brže tamnjenje. Vrlo je važno i šta unosite u organizam, jer kada je nahranjen Čitaj više »

ZAŠTO NAM JE TAKO LEPO NA PLAŽI

ZAŠTO NAM JE TAKO LEPO NA PLAŽI

Naučnici su konačno otkrili zašto nam je na moru tako divno. Plavi prostor naziv je osećaja i spokoja koji ljudi dožive boraveći na plaži, gledajući u more i osluškujući zvuk talasa. Tako Čitaj više »

SVAKO VEČE NEŠTO ZANIMLjIVO NA BRODU TEATRU

SVAKO VEČE NEŠTO ZANIMLjIVO NA BRODU TEATRU

Ako vas ovih dana put nanese na kej, obavezno svratite do Broda teatra, jer je svake večeri program izuetno bogat. Evo preporuke: Četvrtak, 16. avgust:  Od 21h – Filmska projekcija po izboru Čitaj više »

DOĐITE NA PREDAVANjE O SLOBODI U GALERIJI MATICE SRPSKE

DOĐITE NA PREDAVANjE O SLOBODI U GALERIJI MATICE SRPSKE

Predavanje „O slobodi“ biće održano sutra u Galeriji Matice srpske. Ovo predavanje je deo pratećeg programa organizovanog u okviru izložbe „Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske“.  Autor jednog dela postavke pod Čitaj više »

 

JEDITE SKAKAVCE – DOBRO UTIČU NA VAŠ ORGANIZAM

Kliničko istraživanje američkih naučnika sa Univerzitetu Viskonsin-Medisona pokazuje kako konzumacija skakavaca pozitivno utiče na prisutnost tzv. dobrih crevnih bakterija i redukuje upalne procese u organizmu. Konzumacija insekata jedan je od najvažnijih izvora proteina, vitamina, minerala i zdravih masti za dve milijarde ljudi, napominje se u časopisu „Scientific reports“. Istraživači nove nalaze objašnjavaju dejstvom vlakana koja se razlikuju od onih prisutnih u voću i povrću. Praćenjem 20 zdravih ispitanika od 18 do 48 godina starosti utvrđeno je da su vlakna prisutna u skakavcima važan izvor hrane za crevne bakterije i deluju kao probiotici. Učesnici istraživanja su po obroku konzumirali 25 grama praha dobijenog mlevenjem prženih skakavaca.